Εξελίξεις στην υπόθεση “Σήφη Βαλυράκη”: Αυτόπτης μάρτυρας: “Είναι Δολοφονία”

Πριν λίγο καιρό, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Ιωσήφ (Σήφης) Βαλυράκης, ανασύρθηκε νεκρός μετά από έρευνα των αρχών, σε θαλάσσια περιοχή, κοντά στον τόπο κατοικίας του.

Η “υπόθεση”, από την αρχή δεν ήταν “καθαρή” με την σύζυγο του Σήφη Βαλυράκη να μιλά “ανοιχτά” για εγκληματική ενέργεια. Οι πρόσφατες έρευνες που διεξάγει η εκπομπή “Φως στο Τούνελ” με την Αγγελική Νικολούλη, φαίνεται να επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα της συζύγου και εκτός εξαιρετικού απροόπτου, αναμένεται άμεσα να εμπλακεί επίσημα το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ:

Η μαρτυρία για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» μίλησε ένας άνδρας, που δηλώνει ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του Σήφη Βαλυράκη. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός είχε βρεθεί νεκρός στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας. «Ήταν δολοφονία», είπε στην εκπομπή ο άνδρας και περιέγραψε ότι είδε ένα επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος να πλησιάζει το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη. Σύμφωνα με τον ίδιο ήταν ένα σκάφος περίπου δέκα μέτρων. «Από το λιμάνι ήξεραν ποιο καΐκι. Τι ώρα μπήκε και τι ώρα βγήκε», ανέφερε.

«Το φουσκωτό, ο ερασιτέχνης, ο Βαλυράκης πήγαινε εκείνη την ώρα για ψαροντούφεκο ο δε επαγγελματίας ερχόταν. Είδε τον Βαλυράκη, πήγε κοντά του, λογομάχησαν. “Πάρε δρόμο και φύγε κω**γερε”, γιατί απαγορευόταν τότε να ψαρεύουν οι ερασιτέχνες. Και επειδή είχανε βάλει δίχτυα και φοβούμενοι μην τυχόν κάνουν ζημιά στα δίχτυα τον έριξαν για να φύγει», περιέγραψε.

Ο ίδιος ανέφερε ότι έκαναν μανούβρες με φουλ τις μηχανές γύρω από το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη και στη συνέχεια τον χτύπησαν με κοντάρι. «Πήραν το κοντάρι, έσκυψαν, το πήρε ο ένας με φόρμα χακί, και τον χτύπησε δύο τρεις φορές. Δύο – τρία δυνατά χτυπήματα. Ο πιο ψηλός από τους δύο τον χτύπησε. Δεν ήρθαν σε επαφή το ένα σκάφος με το άλλο. Με τον κυματισμό και με το χτύπημα πιθανόν να ζαλίστηκε και να έφυγε. Γιατί με τον κυματισμό τον πολύ δεν είχε πέσει στη θάλασσα. Άρα με τα χτυπήματα», ανέφερε ακόμη.

Ο μάρτυρας δήλωσε στην εκπομπή ότι είναι διατεθειμένος να καταθέσει στις αρχές, αλλά όχι στο Λιμενικό της περιοχής. «Η κίνηση είναι δολοφονική. Είναι δολοφονία», είπε ακόμη. «Είχαν χτυπήσει στο παρελθόν κι έναν άλλο ψαρά με ξύλινο τελάρο στο κεφάλι γιατί είχε βάλει παραγάδια», πρόσθεσε. Κατήγγειλε ακόμη πως απειλές δέχθηκε και φούρναρης της περιοχής, που είναι επίσης μάρτυρας της επίθεσης. «Απείλησαν ότι θα τον καταστρέψουν οικονομικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ