Eύα Καϊλή: Το ΠΑΣΟΚ του αύριο, ένα πραγματικό κίνημα αλλαγής

Η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλη, αρθογροαφεί στο "THE SOCIALIST"

Το 3ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί ορόσημο για τη δημοκρατική παράταξη. 

Στιγμιότυπο από την δεύτερη ημέρα εργασιών του 3ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Σάββατο 21 Μαΐου 2022.
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Όχι μόνο γιατί επανήλθαν τα σύμβολα και το όνομα της παράταξης που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, αλλά κυρίως γιατί αποτυπώθηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, το μήνυμα της μιας ουσιαστικής, εμπεδωμένης πολιτικής αλλαγής που χρειάζεται η χώρα μας.

Τo ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα με έντονο πατριωτικό πρόσημο στις θέσεις, τις προτάσεις και τις αξίες του, ξανακερδίζει την εμπιστοσύνη του κέντρου και της κεντροαριστεράς. 

Αυτό απέδειξε η αθρόα συμμετοχή συνέδρων από όλη την επικράτεια, για την ανάδειξη της νέας κεντρικής πολιτικής επιτροπής. Αυτό επιβεβαίωσαν οι ομιλίες τόσο του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη, όσο και των ηγετικών προσωπικοτήτων της παράταξής μας, όπως του Κώστα Σημίτη, του Γιώργου Παπανδρέου, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ανδρέα Λοβέρδου.

Το ΠΑΣΟΚ του σήμερα ενώνει την κοινωνία και συσπειρώνεται σε επίπεδο στελεχών και προσωπικοτήτων.

Με αξίες, αρχές και οργάνωση ενός σύγχρονου κόμματος της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί τις συνθήκες και πληροί τις προδιαγραφές, για να πρωταγωνιστήσει εκ νέου με τρόπο πολυπρισματικό.

Στιγμιότυπο από την δεύτερη ημέρα εργασιών του 3ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Σάββατο 21 Μαΐου 2022.
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Έχοντας περάσει δια πυρός και σιδήρου στην κρίσιμη για την πατρίδα μας δεκαετία και βάζοντας το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό, η παράταξη μας απέδειξε την ανθεκτικότητα των ιδεών και της δυναμικής της.

Το αναγεννημένο ΠΑΣΟΚ καλείται να περιγράψει μια βιώσιμη διακυβέρνηση και υπό το πρίσμα της διεύρυνσης και της αυτόνομης πορείας, να αποτελέσει ξανά τον πολιτικό πρωταγωνιστή της πατρίδας μας.

Θα ήθελα, επιπλέον, να σταθώ και στο ελπιδοφόρο μήνυμα που έστειλε η νέα γενιά, η οποία είναι το μέλλον και πρέπει να στηριχθεί από όλους μας. Μια γενιά που με δυναμισμό, προτάσεις και επιχειρήματα, έσπευσε να συνεισφέρει ουσιαστικά στο συνέδριο μας.

Οι ιδέες της σοσιαλδημοκρατίας είναι σήμερα πιο επίκαιρες από ποτέ. Oι μεγάλες κρίσεις των τελευταίων ετών και η άνοδος του λαϊκισμού ανά την υφήλιο, ανέδειξαν την ανάγκη για υπεύθυνες, προοδευτικές και δημοκρατικές πολιτικές. Η επάνοδος των σοσιαλδημοκρατικών και κεντρώων δυνάμεων σε πολλές χώρες της Ευρώπης δεν είναι σημείο των καιρών, αλλά ένα πρόσταγμα για μια ασφαλή και δίκαιη κοινωνία του μέλλοντος που θα έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο.

Συνοψίζοντας, είμαι πεπεισμένη πως η συστηματική εδραιοποίηση των ιδεών μας και η αξιοποίηση της σοσιαλιστικής εργαλειοθήκης στην εποχή μετά την πανδημία, θα πρέπει να λειτουργήσει ως πλοηγός για την Ελλάδα, με την παράταξη μας ως κύριο εκφραστή.

Ως Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχω την τιμή να εκπροσωπώ όχι μόνο την παράταξη μου, αλλά την πατρίδα μου, που σε καιρούς χαλεπούς και συνθήκες ευμετάβλητες, βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Συνεχίζω το έργο μου έχοντας στο μυαλό μου ότι η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει ξανά. Μέσω των ιδεών, των αρχών και του προγράμματος μας, το ΠΑΣΟΚ θα γίνει ένα πραγματικό κίνημα αλλαγής, που θα αποτελέσει την κυρίαρχη πολιτική δύναμη της χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ