Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Aλ.Φλαμπουράρης: “Στρατηγική επιλογή της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ είναι να αποδομείται ο ΣΥΡΙΖΑ με κάθε ευκαιρία”

Published

on

Όταν “καταρρέει” το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, το “ρίξαμε” στις εκτιμήσεις…..

Σύμφωνα με τον Αλέκο Φλαμπουράρη, ΝΔ -ΚΙΝΑΛ “αποδομούν” τον ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε ευκαιρία. Χρειάζεται “βοήθεια” στην αυτο-αποδόμηση άραγε το – μέχρι στιγμής- κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Αυτή είναι η εκτίμηση του Αλέκου Φλαμπουράρη, συντονιστή των ΕΠΕΚΕ και υπεύθυνου του χρηματοπιστωτικού τομέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για τη στάση των δύο κομμάτων, με συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στο Βασίλη Σκουρή και την ιστοσελίδα iEidiseis και στη συνέχεια τονίζει πως «ο δημοκρατικός προοδευτικός κόσμος γνωρίζει καλά τη διαφορά Αριστεράς και δεξιάς».

Ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέκος Φλαμπουράρης κατά την ομιλία του στην αναπτυξιακή ημερίδα του ΤΕΕ για τη συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, Δευτέρα 27 Ιουνίουν 2016. ΑΠΕ – ΜΠΕ/ΑΠΕ – ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Ο πρ. υπουργός Επικρατείας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ «είναι η στρατηγική της ΝΔ και αυτήν ακολούθησε και στο θέμα της Χρυσής Αυγής. Εδώ, η ΝΔ έχει κι ένα επιπλέον πρόβλημα, τις υπόγειες διαδρομές που ενώνουν ιστορικά, ιδεολογικά και πρακτικά τη δεξιά με την ακροδεξιά και το φασισμό. Έτσι, είδαμε το παράδοξο: πολιτικοί απόγονοι των ναζιστών ή των συνεργατών τους, να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για «εκκολαπτήριο» της Χρυσής Αυγής! Εκεί δεν έχεις άλλη δυνατότητα από το να υπενθυμίσεις ποιος είναι ποιος. Την ιδεολογική μήτρα, την ιστορική μνήμη αλλά και την πρόσφατη  κάλυψη και ανοχή. Υπό αυτήν την έννοια, διαχρονικά η αθωότητα πολλών στελεχών της δεξιάς σε όλα τα επίπεδα δεν είναι δεδομένη».

Σε ότι αφορά τη στάση του ΚΙΝΑΛ και το ενδεχόμενο να βρουν σημεία προσέγγισης ο Αλέξης Τσίπρας με τη Φώφη Γεννηματά, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνει ότι « η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δεν τηρεί πια ούτε τα προσχήματα. Ο κόσμος χάνεται και το μόνο που το απασχολεί είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμμονή; Μικροκομματισμός; Συναλλαγή; Δεν ξέρω. Πάντως, αντιπολίτευση δεν κάνει. Κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Δηλαδή μια ιδιότυπη συμπολίτευση. Τι περιθώρια αφήνει μια τέτοια στάση για συνεννόηση;».

Σχετικά με τη σεναριολογία που διακινείται περί πρόωρων εκλογών ο κ. Φλαμπουράρης σχολίασε ότι «η παρούσα Κυβέρνηση δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει τα πολλαπλασιαζόμενα προβλήματα στην οικονομία, στα εθνικά θέματα αλλά και στην υγειονομική κρίση, που περνάμε. Και ταυτόχρονα, οι πολίτες βλέπουν καθημερινές εκδηλώσεις επιτελικής ιδιοτέλειας. Συνεπώς, δεν μπορεί παρά να απασχολεί τη ΝΔ το πώς θα παραμείνει στην εξουσία, αλλά και εμάς το ότι πρέπει να τους απομακρύνουμε το συντομότερο».

Απαντώντας στο ερώτημα για το πολιτικό μέλλον του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμα και σε περίπτωση ήττας στις επόμενες εκλογές, ο Αλέκος Φλαμπουράρης επεσήμανε ότι «κανένας δεν έκανε προσπάθειες να τον «κατασκευάσει» για πρωθυπουργό, ούτε ο ίδιος φαντάστηκε ποτέ ότι θα βρεθεί μια μέρα σ´ αυτόν τον ρόλο. Είναι επιλογή της ιστορίας της ελληνικής Αριστεράς, της ιστορίας του ελληνικού λαού, που τον έριξε στον αγώνα για ένα δικαιότερο και καλύτερο κόσμο στις δύσκολες και αντιφατικές συνθήκες του 21ου αιώνα. Είναι το πρόσωπο που πήρε μαζί με τους συντρόφους του μια χρεοκοπημένη χώρα και την έστησε στα πόδια της, δείχνοντας ταυτόχρονα, αυτός και η χώρα μας, τι σημαίνει ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Πάλεψε, συμβιβάστηκε, νίκησε, αστόχησε, έπεσε και σηκώθηκε πολλές φορές και έχει ακόμη πολύ δρόμο».