“Φρένο στην συντηρητική οπισθοδρόμηση” – Γράφει η Βίκυ Χαριτάκη

“ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ”

Γράφει η συνεργάτης του “The Socialist” -Βίκυ Χαριτάκη

 

Στην σημερινή ομιλία της στην Βουλή για το Σ/Ν Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας : Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής Πολεοδομικής Νομοθεσίας, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, τοποθετήθηκε με σαφήνεια ενώ παρουσίασε σοβαρές προτάσεις, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά τον βαθμό υπευθυνότητας που διακατέχει το ΚΙΝΑΛ ως αντιπολίτευση. 

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η κ. Γεννηματά, οφείλουμε να διευκολύνουμε τους πολίτες καθώς και τις επενδύσεις, πάντα όμως σε υπό ένα πλαίσιο ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος ενώ οι ρυθμίσεις πρέπει να αποτελέσουν προϊόν ευρύτερης συναίνεσης και διαλόγου. 

Ωστόσο, το Νομοσχέδιο αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει ένα εκσυγχρονιστικό και μεταρρυθμιστικό έργο από την στιγμή που στην Βουλή έρχονται νομοσχέδια διαφορετικά από τα αρχικά ενώ παράλληλα προστέθηκαν 30 νέα άρθρα σε αυτό το νομοσχέδιο από το πουθενά! Το Νομοσχέδιο αυτό δεν προάγει ούτε τη βιώσιμη ανάπτυξη αλλά ούτε προστατεύει το περιβάλλον. 

Το ΚΙΝΑΛ φυσικά και είναι υπέρμαχο στο να μπει τάξη στα εκτός σχεδίου ακίνητα, αλλά με οργανωμένο τρόπο, με τρόπο που θα στηρίζει τον λαό χωρίς να ευνοεί συγκεκριμένες ομάδες.  Με τις ρυθμίσεις της ΝΔ επωφελούνται αποκλειστικά οι «μεγάλοι» ενώ πριμοδοτεί μεγάλα ξενοδοχεία στην εκτός σχεδίου δόμηση, ωθώντας τους μικρούς στο περιθώριο. 

Επιπλέον, η κ. Γεννηματά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ενεργειακό περιβάλλον, το οποίο με τροπολογία τελευταίας στιγμής η κυβέρνηση προσπαθεί να μεταβάλει. Με βάση τα μέτρα της κυβέρνησης, οι ενεργειακές κοινότητες καθώς και οι μικροί παραγωγοί αποκλείονται. Το ΚΙΝΑΛ είναι εδώ για να προτείνει :

  • Παράταση της καταλυτικής ημερομηνίας για την πληρότητα των φακέλων.
  • Και πλήρης κατάργηση της δεύτερης καταληκτικής ημερομηνίας για τις ενεργειακές κοινότητες. Όσοι φάκελοι υποβληθούν με πληρότητα οφείλουν να εξεταστούν και να απαντηθούν. 

Επιπλέον, απαγορεύουν στους πολίτες την συμμετοχή σε πάνω από δύο και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, με αποτέλεσμα να αποκλείονται οι μικρομεσαίοι παραγωγοί από τις επενδύσεις ΑΠΕ. 

Το ΚΙΝΑΛ ως αξιοπρεπής αντιπολίτευση είναι εδώ για να βάλει φρένο στην συντηρητική οπισθοδρόμηση!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ