Απειλείται με “λουκέτο” το Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο: Διάλογος Καστανίδη-Δημαδάμα για ευθύνες κυβέρνησης και εκκλησίας!

Λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας, το Παιδικό Χωριό βρίσκεται αντιμέτωπο «με την πρωτόγνωρη μείωση σε ποσοστό 70%-80%, τόσο των χρηματικών δωρεών και των χορηγιών, όσο και των προσφορών σε τρόφιμα και προϊόντα, καθώς και την μείωση της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης που λαμβάνει το Σωματείο περίπου 80% σε σχέση με τα προηγούμενα έτη».

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες μέρες έφτασε στο οριακό σημείο να μην έχει την δυνατότητα να καλύψει με θέρμανση και τα 8 σπίτια στα οποία διαμένουν τα 38 ανήλικα παιδιά που αυτήν την χρονική στιγμή φιλοξενεί το Παιδικό Χωριό.

Μάλιστα, απειλείται άμεσα η συνέχιση της λειτουργίας του με κίνδυνο την επ’ αόριστον αναστολή των υπηρεσιών του αν δεν αλλάξει κάτι άρδην…

«Με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των παιδιών που φιλοξενούμε και την αξιοπρεπή διαβίωση τους στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με αίσθημα ευθύνης, για πρώτη φορά στα 32 χρόνια ζωής του Σωματείου μας βρίσκεται στην άκρως δυσχερή θέση να απευθύνει ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ. Με πόνο ψυχής, το Σωματείο μας ανακοινώνει ότι υπ’ αυτές τις συνθήκες έφτασε στο έσχατο σημείο να απειλείται άμεσα η συνέχιση της λειτουργίας του με κίνδυνο την επ’ αόριστον αναστολή των υπηρεσιών του. Φίλες και Φίλοι, καινούργιοι και παλιοί, μέλη και συμπαραστάτες μας, ζητάμε την υποστήριξη και την βοήθεια σας, στην πιο δύσκολη οικονομική κρίση που βιώνει το Σωματείο μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του Ελληνικού Παιδικού Χωριού.

Ο Διάλογος Χ.Καστανίδη -Ζ.Δημαδάμα στο Twitter:

O Boυλευτής Θεσσαλονίκης ,Χάρης Καστανίδης με ανάρτησή του στο Twitter τοποθετήθηκε περί του θέματος με δημόσια δήλωσή του εγκαλώντας την κυβέρνηση για την απαξίωση του θέματος που αφορά 38 ανήλικα παιδιά που φιλοξενούνται στο Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο. Η Ζέφη Δημαδάμα, αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, συμμετείχε στο διάλογο κάνοντας το δικό της σχόλιο εγκαλώντας όχι μόνο την κυβέρνηση, μα την αυτοδιοίκηση και την εκκλησία για την αδιαφορία τους στο τόσο ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα.

Ο διάλογος στο Twitter:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ