Γαβρής Άγγελος στο “ΚΑΡΦΙ”: “Το Προοδευτικό πρόσημο είναι το ζητούμενο”

Η στήλη του Αρχισυντάκτη-Εκδότη του THE SOCIALIST στην εφημερίδα "ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ"

Οι κάλπες θα στηθούν το συντομότερο δυνατόν, με τον Οκτώβριο να απομακρύνεται από τον ενδεχόμενο μήνα διεξαγωγής των εκλογών, ενώ ο Νοέμβριος, είναι εκτός απροόπτου, ο μήνας στον οποίο θα συμφωνήσουν όλες οι πλευρές για να γίνουν οι εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής.
Κάτι τέτοιο ,όπως η διεξαγωγή των εκλογών τον μήνα Οκτώβριο δεν μπορεί να ισχύει, βεβαιώνουν τόσο κύκλοι των υποψηφίων για την αρχηγία του κόμματος, όσο και από στενούς συνεργάτες της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής, αφού τίθεται επί τάπητος, το ζήτημα της εφαρμογής του καταστατικού κατά γράμμα, μεταξύ άλλων, ενώ σημαντικό “εμπόδιο” για την επίσπευση των διαδικασιών φέρεται να είναι και το e-voting.
Υπενθυμίζεται ότι στη διαδικασία εκλογής προέδρου, για την ανάδειξη υποψηφιοτήτων απαιτούνται υπογραφές από το 15% των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ή 5.000 υπογραφές του συνόλου των μελών (κάθε μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ή κάθε απλό μέλος υπογράφει για έναν μόνο υποψήφιο). Κατά τη διεξαγωγή των εκλογών, η επιτροπή διευρύνεται με τους εκπροσώπους των υποψηφίων Προέδρων.
Το σίγουρο είναι, πως άπαντες βεβαιώνουν πως στο Κίνημα Αλλαγής, εξετάζεται ως πιθανότερος μήνας διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών, o Νοέμβριος, ενώ 24-26 Σεπτεμβρίου αναμένεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής με θέμα τις διαδικασίες.
“Προχωράμε στις διαδικασίες ως ένα σοβαρό και σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Ευρώπης”, αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος.
Έτσι πρέπει να γίνει, το Κίνημα Αλλαγής να προχωρήσει, δυναμικά, αυτόνομα και με σοβαρότητα αφού πλέον το διακυβευμα, δεν είναι η πολιτική επιβίωση, μα η επιβίωση της χώρας μας μπροστά στην μάχη με τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό. Το Προοδευτικό πρόσημο είναι το ζητούμενο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ