“Εscape Rooms” – Οι “αδικημένοι” της “κανονικότητας” της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ρεπορτάζ: Γαβρής Άγγελος

Στους κλειστούς χώρους πολιτισμού, τα νέα μέτρα έρχονται σε “ρήξη” με τα όσα βλέπουμε στους κλειστούς χώρους υπερκαταστημάτων και supermarket σε όλη την Ελλάδα

Πρόσφατα, σε συνομιλία μου με ιδιοκτήτες Escape Rooms στην Θεσσαλονίκη και την ΑΘήνα, μου αποκαλύφθηκε το “παράλογο” της σύγχρονης κανονικότητας δια χειρός κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Μιλάμε για μια μικρή κοινότητα επαγγελματιών, ωστόσο με μεγάλη δυναμική και πελατεία διαρκώς αυξανόμενη – όπως και τα έξοδα κάθε escape room που σέβεται τον εαυτό του , αφού πρέπει να ανανεώνεις και να αναβαθμίζεις διαρκώς το gameplay και τους δωμάτια απόδρασης- που “χτυπούν το κεφάλι τους” σε όλη τη χώρα με τα ΦΕΚ του ΣΚ σε άμεση ισχύ από.. “χθες το βράδυ” που έπιασαν απροετοίμαστους τους πάντες σχεδόν, όταν κλήθηκαν εν μέσω θέρους, να ανοίξουν τα δωμάτια απόδρασης και να υποδεχτούν το κοινό τους που περίμενε με αγωνία να ξεκινήσει να λειτουργεί ξανά ο εν λόγω τομέας διασκέδασης.

Στην αρχή, υπήρξε μια μουδιασμένη αντίδραση, ωστόσο η πελατεία “ξύπνησε” και φόρεσε τις μάσκες της και έσπευσε να ζήσει την εμπειρία της απόδρασης από δωμάτια γρίφων, τρόμου και διάδρασης με τους επίσης “μασκοφορεμένους” performer και ηθοποιούς των δωματίων που βγήκαν από την 10μηνη αναστολή διαρκείας..

Και κάπου στις αρχές Σεπτέμβρη, τα “μαντάτα” οδήγησαν στην “τρέλα” ιδιοκτήτες και κοινό. Μόνο για εμβολιασμένους οι χώροι πολιτισμού. Draft 1 της επιτελικής κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στη συνέχεια, draft 2, με rapid test η pcr. Μετά, draft 3 -σε ισχύ μέχρι σήμερα, και self test στις μικρότερες ηλικίες ωστόσο πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα εμβολιασμένο ή έφηβο εώς 17 ετών με rapid test ή pcr….

Και ξεκίνησαν οι ακυρώσεις “Βροχή”. Και 320 και πλέον δωμάτια απόδρασης στην Ελλάδα, βρίσκονται σε απόγνωση βλέποντας τα πολυκαταστήματα στα εμπορικά κέντρα να δέχονται από 80 πλέον 150 άτομα(!) σε κλειστούς χώρους φορώντας απλώς – και όχι σωστά – την μάσκα τους. Δίχως τεστ, δίχως πιστοποιητικά εμβολιασμού και λοιπά…

Δίκαιη η απόγνωση των καταστηματαρχών και δικαίως φωνάζουν στην κυβέρνηση πως “τους κλείνουν τις επιχειρήσεις” πριν καν προλάβουν να “ανασάνουν” μετά από “δυομιση ακόμα εβδομάδες εγκλεισμού που εν τέλει κράτησε.. 1μιση χρόνο”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ