Γιάννης Βήκας: “Η αναφορά σε «ακραίους» και «επαγγελματίες» ομοφυλόφιλους προσβάλλει χιλιάδες πολίτες”

H Δήλωση του Αναπληρωτή Γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κινήματος Αλλαγής

Ο Αναπληρωτής Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κινήματος Αλλαγής και σύμβουλος Επικοινωνίας, Γιάννης Βήκας, έκανε δήλωση στο “The Socialist” αναφορικά με πρόσφατες δηλώσεις γνωστού ποινικολόγου που έλαβαν μεγάλες διαστάσεις”

Συγκεκριμένα, ο Κος Βήκας χαρακτήρισε ως “στρεβλό” και προσβλητικό το σχόλιο για “ακραίους και επαγγελματίες ομοφυλόφιλους”. “Χρειάζεται να υπενθυμίσουμε τα αυτονόητα”, τόνισε στην δήλωσή του ο Γιάννης Βήκας, ενώ παρέπεμψε όσους θέλουν να συγχέουν αρνητικές έννοιες με τον σεξουαλικό προσανατολισμό στον ψηφισμένο αντιρατσιστικό νόμο που βρίσκεται σε ισχύ στην χώρα μας.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Βήκα στο “The Socialist”: 

Η αναφορά σε «ακραίους» και «επαγγελματίες» ομοφυλόφιλους προσβάλλει χιλιάδες πολίτες, συγχέοντας αρνητικές έννοιες με το σεξουαλικό προσανατολισμό.

Η συσχέτιση της ηθικής με τη σεξουαλικότητα είναι κάτι στρεβλό. Άρα χρειάζεται να υπενθυμίσουμε τ’ αυτονόητα· όσοι άνθρωποι θέλουν, εξελίσσονται και προοδεύουν, κάνουν οικογένειες και είναι κοινωνικά και πολιτικά ενεργοί ή και όχι, ανεξάρτητα από τη σεξουαλικότητα, την ταυτότητα φύλου, τη φυλή, το χρώμα, το ύψος, το βάρος, τις αναπηρίες, τις γενεαλογικές καταβολές, τις πολιτικές πεποιθήσεις και τη θρησκεία· αναφορές που εύκολα κανείς μπορεί να βρει στον αντιρατσιστικό νόμο.

Δεν μπορεί να καθορίζει κανείς τις ηθικές αξίες και το βαθμό αξιοπρέπειας των ανθρώπων αυθαίρετα, με βάση προσωπικές του απόψεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ