Γιατί Μητσοτάκης -Τσίπρας φοβούνται ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής – Με το βλέμμα “στραμμένο” στις εσωκομματικές

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος

Ακόμα μια φορά, τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Κίνημα Αλλαγής, αυτή τη φορά, είναι στο “χέρι” των υποψηφίων για την Προεδρία της παράταξης, να βγει η παράταξη κερδισμένη από το μεγάλο “άνοιγμα” στην κοινωνία.

Και οι 4 υποψήφιοι, έχουν διανύσει πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα το τελευταίο διάστημα, με την διαδικασία για τις εσωκομματικές εκλογές να είναι πλέον κοντά, στις 5 και 12 Δεκεμβρίου εκτός εξαιρετικού απροόπτου.

Αυτό σημαίνει πως έχουν έρθει σε επαφή με χιλιάδες ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς. Έχουν πετύχει ένα στόχο που εδώ και καιρό ήταν πρωταρχικός για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, από την πρώτη στιγμή. Το άνοιγμα στην κοινωνία. Και ας είναι για ψηφοθηρικούς λόγους. Και ας είναι η ώρα για αρκετούς να “συστηθούν” με στελέχη τα οποία βρίσκονταν σε αφάνεια όλο αυτό το διάστημα. Και ας είναι η ώρα να ακουστεί το μήνυμα των εσωκομματικών εκλογών στα πέρατα της επικράτειας.

Γιατί, ας μην γελιόμαστε. Ένα σοβαρό, ισχυρό και όχι εσωστρεφές και καχύποπτο Κίνημα Αλλαγής, καλά κάνει και το φοβάται και ο Μητσοτάκης, που βλέπει τεράστια φθορά της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα – και ας μην το μαρτυράνε στις “Λίστες” και ας μην απεικονίζεται ξεκάθαρα σε δημοσκοπήσεις, μα και ο Τσίπρας, που το κόμμα του, και κυρίως, ο ίδιος, δεν πείθουν την πλειοψηφία των προοδευτικών πολιτών πως είναι οι “άξιοι” να έχουν μια “δεύτερη ευκαιρία” να κυβερνήσουν την Ελλάδα.

Το Κίνημα Αλλαγής, ήταν το μόνο κόμμα που ασκούσε κατά την περίοδο της πανδημικής κρίσης και του εγκλεισμού, ταυτόχρονα θα έλεγε κανείς, και κυβερνητικό έργο, και έργο αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μα αυτό δεν άρεσε στα ΜΜΕ που “έκλεισαν τις πόρτες” στην πλειονότητα των εκπροσώπων του, με αποτέλεσμα να φτάσουν στην Χ.Τρικούπη να σκεφτούν νέο “ανένδοτο αγώνα” απέναντι σε ένα “δίπολο” που βρήκε τρόπο να επιβιώνει με βάση “κοκορομαχίες” στη Βουλή, “εξοχικά” ή “μοτοκρος”, “τραπεζώματα” ή “μονοκλωνικά” για να επιβεβαιώνει επιφανειακά πως ο κόσμος ασχολείται με τα 2 κόμματα που “ξεπήδησαν” από τις πλατείες των “αγανακτισμένων” μια δεκαετία πριν…

Το Κίνημα Αλλαγής, εαν εκμεταλλευτεί σωστά αυτό το μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία, ίσως πέρα από προσωπικά αφηγήματα, καλό θα ήταν να κοινωνήσει ξανά και τις θέσεις, τις προτάσεις που πρώτο έκανε εδώ και καιρό όλο αυτό το διάστημα. Να αφήσει στην άκρη τα “μαχαίρια” μεταξύ των υποψηφίων, να μπουν σε μια διαδικασία να κατανοήσουν άπαντες πως και την επόμενη ημέρα των εσωκομματικών εκλογών, καλούμαστε να είμαστε μαζί, μακριά από κάθε “κόμπλεξ” και να διεκδικήσουμε την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου με σοβαρότητα.

Με συνέπεια στις αρχές της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, με το πρόσημο να είναι πάντα προοδευτικό, με ομόνοια και ομοψυχία, θα καταφέρει το Κίνημα Αλλαγής να πείσει πως αφήνει πίσω του τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και να κάνει “rebrand” την Σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα με σύγχρονους όρους και με σύγχρονες ιδέες.

Άνοιγμα στην κοινωνία. Νεολαία. Σοβαρότητα με σοβαρά στελέχη και οι εσωκομματικές εκλογές μπορούν να γίνουν το μεγαλύτερο “όπλο” στην προσπάθεια επανόδου της παράταξης στην εξουσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ