“Γιατί στηρίζω Γ.Α.Παπανδρέου” – Π.Ζαρογουλίδης

Γράφει ο Πάνος Ζαρογουλίδης, Πρόεδρος του Φ.Σ Πέλλας

Απέναντι στην κλιματική κρίση και τις νέες γεωπολιτικές προκλήσεις που θα επιφέρει, στην 4η βιομηχανική επανάσταση και την απεξάρτηση της εργασίας από το ανθρώπινο κεφάλαιο  ως αποτέλεσμα της ρομποτικής προσαρμογής, στην “μεταυγειονομική κρίση” και τις ανισότητες που έχει δημιουργήσει, πέρα από προσδοκία απαιτείται και έτοιμο στρατηγικό σχέδιο με πραγματικές απολήξεις αλλά και καλές πιθανότητες επαλήθευσης

 

Το κόστος ευκαιρίας από την επιλογή Παπανδρέου στην παρούσα φάση θα οδηγήσει σε υπεραξία και θετικό ισοζύγιο στην πορεία για την ανάπτυξη της χώρας πέρα από χθεσινούς ρεβανσισμούς, πέρα από πληρωμένα τρολ και τις αδηφάγες πένες παπαράτσι που έχουν πάρει φωτιά από την στιγμή της ανακοίνωσης του. 

 

Ο Γ Παπανδρέου την δύσκολη στιγμή δεν λύγισε πήρε δύσκολες αποφάσεις και όργωσε τον δρόμο της προοπτικής για την χώρα εκεί που υπήρχε έρημος κληροδοτώντας ελπιδα όταν άλλοι παρέδωσαν κλειδιά και δεν ακούστηκαν ξανά.

 

Τα λίγα χρόνια της παραμονής του κατα διακομματική ομολογία έφερε έργα στην χώρα πάνω στα οποία στηρίχθηκε το σήμερα τόσο ψηφιακά, υγειονομικά, θεσμικά και οικονομικά. 

 

Η αντίδραση και η άρνησή του να υποταχθεί ολοκληρωτικά στους δανειστές όταν αυτοί απαίτησαν την εκχώρηση της ψήφου μας σχετικά με τα δικαιώματά μας στην ευρωπαϊκή ένωση για την κοινή αγροτική πολιτική συσπείρωσε τις μικρότερες χώρες και τελικά κατάφερε να αποτρέψει τον όλεθρο. Η εμμονική του πίστη στην Δημοκρατία, εξασφάλισε το δικαίωμα του δημοψηφίσματος στον λαό, μετατοπίζοντάς τον σε θέση εξουσίας από αβουλο κομπαρσο στο θίασο των επιβεβλημένων μέτρων για τον περαιτέρω δανεισμό. Γεγονός το οποίο υπερασπίστηκε δίνοτας μέχρι την τελευταία ρανίδα πολιτικής του υπόστασης πέρα και πάνω από το όποιο ατομικό του συμφέρον. Η σύγκρουσή του με τους παραγωγούς επίπλαστης πραγματικότητας αυτούς που ο Καραμανλής ονόμαζε “νταβατζήδες” ήταν μετωπική και ολοκληρωτική απαιτώντας εχέγγυα που δεν ζήτησε κανείς άλλος πριν για την χρηματοδότηση των ομίλων τους, επιφέροντας δικαιοσύνη και απαιτώντας τις ίδιες πιθανότητες με αυτες που θα είχε ο αγρότης, ο καφετζής και ο φούρναρης

 

Την Κυριακή θα είμαι εκεί “μαζί του “ για τους παραπάνω λόγους, στο τέλος της μέρας είναι βέβαιο ότι θα έχω δικαιωθεί ότι και να έχει αποφασίσει η πλειοψηφία: Θα εχω κάνει το σωστό για την χώρα και τις αξίες που πρεσβεύω και θα του εχω ανταποδώσει στο ελάχιστο την προοπτική που του οφείλω ως ενεργός πολίτης !

Αυτή είναι η ΑΛΛΑΓΗ που επιθυμώ να δω, Να ξεκινήσουμε από το σωστό ! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ