“Ποιος θα είναι τελικά ο ρόλος της νέας γενιάς στις 13 Δεκέμβρη;”

Γράφει ο Άγγελος Τζίτζιρας

Προχωρώντας στο 2ο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής, το ζήτημα δεν είναι μόνο ποιος τελικά θα καταφέρει να εκλεχθεί στην ηγεσία της παράταξης αλλά περισσότερο αν θα υπάρχει η ενότητα στο κόμμα αλλά και αν τελικά η νέα γενιά (ή αλλιώς γενιά του ευρώ) θα λάβει τη θέση που τελικά της αξίζει και στο κίνημα αλλά και στη χώρα.

Ως προς το κομμάτι της ενότητας του Κινήματος Αλλαγής, αυτή δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη καθώς από τη Δευτέρα 6/12 παρατηρούμε, μεταξύ ψηφοφόρων αλλά και όχι μόνο,  να γεννάται ένα χάσμα μεταξύ δύο πλευρών όπως είχε γίνει και στο παρελθόν.

Ως προς τα ζητήματα της γενιάς του ευρώ δεν έχουμε ακούσει διαβεβαιώσεις και θέσεις από τους υποψηφίους που έχουν περάσει στον δεύτερο γύρο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διάφορα ερωτήματα σχετικά με την επόμενη μέρα και τον ρόλο που θα έχει η νεολαία στο κόμμα.

 Η υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου από την άλλη, ήταν αυτή που στήριξε πραγματικά τις απόψεις και όσα πιστεύει η νέα γενιά όπως για το ηλικιακό όριο και τους “νεόγερους”.

Αν πάντως κάποιος σκέφτεται να δημιουργήσει μια ελεγχόμενη νεολαία αποτελούμενη από νεόγερους ώστε να την έχει για την δημιουργία εντυπώσεων μέσω φωτογραφιών ή για να φωνάζει συνθήματα σε εκδηλώσεις ή στα social media τότε θα μιλάμε για τη συνέχιση του διορισμένου και υποβαθμισμένου δικτύου ‘’νεολαίας’’ που δημιουργήθηκε περίπου πριν από ένα χρόνο  , ένα διορισμένο και υποβαθμισμένο δίκτυο το οποίο έχει αποτύχει, μια αποτυχία που ήταν βέβαιη εξ αρχής.

Αν κάποιος θέλει και επιθυμεί την πραγματική στήριξη της νεολαίας, και όχι των προσωπικών του μηχανισμών, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του ως προς τις δημοκρατικές διαδικασίες και την αυτονομία της νεολαίας από την εκάστοτε ηγεσία του κινήματος αλλιώς θα βρεθεί και η δική του προσπάθεια των διορισμών σε αποτυχία.

Η ενότητα του χώρου θα πρέπει να διασφαλιστεί και από τους δύο υποψηφίους και μέσω της διεξαγωγής του δεύτερου γύρου ο οποίος θα καθορίσει την εκλογή ηγεσίας αλλά και μέσω μιας σοβαρής και πολιτισμένης συζήτησης για τα σοβαρά θέματα που υπάρχουν, συμπεριλαμβανόμενου αυτού της νέας γενιάς, έτσι ώστε να προχωρήσουμε ενωμένα αλλά και δυνατά.

Άγγελος Τζίτζιρας Μέλος της Γραμματείας του Τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής και Πρωτοετής Φοιτητής της Εισαγωγικής Κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών στο ΑΠΘ   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ