Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ.Τσιτσιλιάνος: Στήθηκε θέατρο στην Βουλή για την αμυντική συμφωνία

Published

on

” Η αμυντική συμφωνία και το θέατρο που στήθηκε στην βουλή “

Είμαστε θεατές του έργου του παραλόγου και των εντυπώσεων που παίχτηκε στην βουλή σχετικά με την Αμυντική Συμφωνία μεταξύ της χώρας μας και των Ηνωμένων Πολιτειών .
Την εν λόγω συμφωνία όπως γνωρίζετε την διαπραγματεύτηκε η προηγούμενη Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και την υπέγραψε η σημερινή του Κυριάκου Μητσοτάκη .
Ας δούμε καλοπροαίρετα πολύ συνοπτικά τι περιλαμβάνει η εν λόγω συμφωνία ,για να μιλάμε ρεαλιστικά και συγκεκριμένα .
Αυτή επιτρέπει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να διατηρεί και να λειτουργεί στρατιωτικές και βοηθητικές ευκολίες εντός των εγκαταστάσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων .
Ειδικώτερα :
Στην Αεροπορική βάση στα Χανιά ( 115 ΠΜ ) και στο Ναύσταθμο της Σούδας .
Στην Αεροπορική βάση της Λάρισας ( 110 ΠΜ) .
Στην Βάση Ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού που εδρεύει στο Στεφανοβίκειο .
Στον Λιμένα της Αλεξανδρούπολης
Προσέξτε : Άλλες εγκαταστάσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων όπως συμφωνούνται αμοιβαία από τα δύο μέρη ή από τους ορισμένους εκπροσώπους τους .
Το Ελληνικό δημόσιο , σύμφωνα με την έκθεση του λογιστηρίου του κράτους , έχει απώλειες εσόδων από τις λειτουργίες των στρατιωτικών και βοηθητικών ευκολιών από την κυβέρνηση των ΗΠΑ στις αναφερόμενες εγκαταστάσεις των Ελληνικών ΕΔ ,και , της εκ τούτων απαλλαγής από φόρους , δασμούς , τέλη και άλλες επιβαρύνσεις καθώς και ατέλειες εισαγωγής αγαθών , προμηθειών , εξοπλισμού ή προσωπικών αντικειμένων των μελών της δυνάμεως , του πολιτικού προσωπικού και εξαρτημένων προσώπων κατ’ εφαρμογή της συνολικής τεχνικής συμφωνίας μεταξύ των δύο μερών .Εδώ προκύπτει και το ερώτημα:
Αν έχει κοστολογηθεί έστω το ελάχιστο εκτιμώμενο κατά προσέγγιση ετήσιο κόστος που έχει απώλεια το Ελληνικό Δημόσιο .

Υπάρχει κάτι που δεν δώσαμε ;

Είδατε κάποια αναφορά για εγγυήσεις των ΗΠΑ στην χώρας μας , ως προς την αυξανόμενη Τουρκική προκλητικότητα , που έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό επιτρεπόμενο όριο ;

Είδατε κάποια αναφορά για τυχόν αμυντική βοήθεια έστω με κάποιες οικονομικές ελαφρύνσεις των ΗΠΑ προς την χώρα μας ;

Είδατε έστω κάποιο οικονομικό όφελος ως προς την ενοικίαση όλων αυτών των βάσεων ; Αντιθέτως υπάρχουν απώλειες του δημοσίου σύμφωνα με την έκθεση του λογιστηρίου του κράτους .

Ήθελα να ξέρω ποια ήταν τα ” σαΐνια ” του ΣΥΡΙΖΑ που την διαπραγματεύτηκαν και αυτά της ΝΔ που δεν είδαν τίποτα όταν την υπέγραψαν .
Όλα τους φάνηκαν ότι ήταν στην σωστή κατεύθυνση ; Δεν είχαν καμία παρατήρηση ;
Άκουσα το κύριο Τσίπρα να θέλει να παγώσει την συμφωνία έως ότου οι ΗΠΑ εγγυηθούν την ασφάλεια της χώρας , ενώ αυτή βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη .
Αυτά ήταν τόσο δύσκολο να τα σκεφτεί κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης με τους φίλους μας τους Αμερικάνους ;
Είναι δυνατόν τώρα που την υπογράψαμε και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη να φανούμε αναξιόπιστοι , την χρονική στιγμή μάλιστα που ψάχνουμε για συμμαχίες και οι συνθήκες με όλες τις αρνητικές και θετικές παραμέτρους να μεταβάλλονται καθημερινά ;
Άκουσα τον κύριο Μητσοτάκη να είναι ευχαριστημένος από την συμφωνία και να τα φορτώνει στον κύριο Τσίπρα , λες και δεν φέρνει καμία ευθύνη .
Όταν η κυβέρνηση την πήρε στα χέρια της δεν είδε τίποτα ; Δεν την μελέτησε το αρμόδιο υπουργείο ; Δεν είχε τίποτα να προσθέσει ; Την υπέγραψε χωρίς καμία σχεδόν βελτίωση και στην συνέχεια την έφερε για κύρωση στην βουλή .
Απολαύσαμε δε , όλα τα χειροκροτήματα και τον θόρυβο που σκόπιμα καλλιέργησε η κυβέρνηση κατά την διάρκεια της υπογραφής της .
Έρχονται λοιπόν οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας στην βουλή και στήνουν ένα πολύ ωραίο θέατρο , σε βάρος του Ελληνικού λαού , προσπαθώντας να τον ξεγελάσουν και να τον αποπροσανατολίσουν με τις εκατέρωθεν αντεγκλήσεις των .
Τώρα σχεδιάζει η κυβέρνηση να στείλει και μία αντιαεροπορική συστοιχία πυραύλων Patriot στην Σαουδική Αραβία με το ανάλογο εξειδικευμένο προσωπικό μας , αφήνοντας ακάλυπτο ένα μέρος του εθνικού μας χώρου , μάλλον για να ευχαριστήσει τους συμμάχους μας .
Αυτό που με στεναχωρεί είναι το γεγονός ό,τι ως Πολιτεία δεν έχουμε το σθένος και την αποφασιστικότητα να ζητήσουμε τα αυτονόητα προκειμένου να εξασφαλίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα .
Όταν όμως πρόκειται να επηρεάσουμε το εκλογικό σώμα , τότε γινόμαστε πατριώτες με λόγια του αέρα , όπως έγινε πρόσφατα στην βουλή .
Προσέξτε , δεν είμαι αντίθετος με μία σωστή αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ , αντιθέτως είμαι υπέρ .
Όχι όμως με αυτή την απαράδεκτη τουλάχιστον για μένα λογική , χωρίς έστω κάποια αμυντικά και οικονομικά ανταλλάγματα και εγγυήσεις που θα εξασφαλίζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα ως προς την αυξανόμενη καθημερινά Τουρκική προκλητικότητα , σε συνδυασμό με την διφορούμενη ρητορική του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ.
Η αλήθεια είναι ότι είχαμε μία ευκαιρία να εξασφαλίσουμε σημαντικά ανταλλάγματα , η οποία χάθηκε λόγω της φοβικής λογικής και νοοτροπίας των τελευταίων κυβερνήσεων .

Ο Γιώργος Τσιτσιλιάνος είναι Σμήναρχος ε.α Μηχανικός της ΣΜΑ , Μαθηματικός με MSc στα εφαρμοσμένα και ήταν υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής .

Advertisement