H κυβέρνηση πέφτει. Με κρότο – Είναι ζήτημα Δημοκρατίας πια

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος

H Kυβέρνηση Μητσοτάκη καταρρέει. Είναι θέμα ημερών η παραίτηση του Πρωθυπουργού. Δεν είναι ζήτημα κομματικό, ούτε “στείρα αντιπολιτευση” , ούτε κάτι άλλο που θα προκύψει από τα διαρκώς αποπροσανατολισμένα “non paper” του Μαξίμου που βλέπουν το ΠΑΣΟΚ, να ρίχνει την ΝΔ, ακόμα μια φορά από τον θρόνο που στρογγυλοκάθισε με την αγαστή βοήθεια του ανεπαρκούς και “βολικού” αντιπάλου που “έχτισε” το brand name του στις πλάτες των “αγανακτισμένων”, του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη  Τσίπρα.

Ο κ. Μητσοτάκης, απ’ την πρώτη στιγμή, συγκέντρωσε όλη την εξουσία στα χέρια του, όσο ποτέ κανένας πρωθυπουργός στη μεταπολίτευση.
Με όχημα το ” επιτελικό κράτος”, όλα περνούσαν από ένα στενό- προσωπικό κύκλο συνεργατών του. ΟΛΑ!..
Ακόμη και την ΕΥΠ, με τον πρώτο νόμο που ψήφισε, την υπήγαγε στο Πρωθυπουργικό Γραφείο.

Με αυτό το ΦΕΚ πέρασε η εποπτεία και το σύνολο των αρμοδιοτήτων της ΕΥΠ στον Πρωθυπουργό. Ήταν η πρώτη πράξη στην οποία προέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ανάληψη της Πρωθυπουργίας.

Μετά την παραίτηση – “Κυνηγούν” τους Δημοσιογράφους και ο Άρειος Πάγος κηρύσσει ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΔΕ για τις “διαρροές” σχετικά με την επιβεβαιωμένη πια παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη (!) 

Λίγες ώρες μετά την είδηση-βόμβα παραίτησης του ανιψιού του Μητσοτάκη, Γ.Δημητριάδη, του άλλοτε “μάτια και αυτιά” του Πρωθυπουργού, η είδηση πως ο ίδιος με σωρεία άλλων ιδιωτών κινούνται νομικά απέναντι σε ΜΜΕ και ακόμα και εναντίον του Δημοσιογράφου κ. Κουκάκη, φερόμενοι να ζητάνε στην αγωγή τους την ανασκεύαση των δημοσιευμάτων με οικονομικές απαιτήσεις που φτάνουν στο μισό εκατομμύριο ευρώ(!) , δείχνει την πάγια τακτική “SLAP” – που εφαρμόζεται στο εξωτερικό κατά κόρον με στόχο την “φίμωση” της ερευνητικής δημοσιογράφιας. Φυσικά, σε κάθε περίπτωση νομικών δικαιωμάτων, υπάρχει το αναφαίρετο τεκμήριο της αθωότητας, ωστόσο, στην περίπτωση της ερευνητικής δημοσιογραφίας, δεν γίνεται αυτό να έρχεται σε αντιδιαστολή με τον πάγιο ρόλο των Δημοσιογράφων ανά τον κόσμο. Τον έλεγχο της εξουσίας. Η αποτρεπτική ισχύς που έχουν τέτοιου είδους διώξεις δημοσιογράφων, δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για το γιατί η Ελλάδα βρίσκεται στην 108η θέση στην Ελευθερία του Τύπου.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ βγάζει “σφοδρότατη” ανακοίνωση κατά της ΝΔ μιλώντας για “αθλια προπαγάνδα σε βάρος της Δημοκρατίας”:

Συνεχίζεται η άθλια προπαγάνδα από την Κυβέρνηση της ΝΔ σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών.
Ενώ η Εισαγγελέας επικαλείται το νόμο για το απόρρητο της διαδικασίας, η Κυβέρνηση διαρρέει πληροφορίες για Αρμενίους, Ουκρανούς και Κινέζους. Τους διαψεύδει ο πρέσβης της Αρμενίας αλλά συνεχίζουν να χρησιμοποιούν σκοτεινές και παρακρατικές μεθόδους.
Ζητάμε οι αρμόδιοι Υπουργοί, ο κ. Κοντολέων και ο νέος Διοικητής της ΕΥΠ κ. Δεμίρης να προσέλθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την επόμενη εβδομάδα και να πουν όλη την αλήθεια.
Καλούμε την ελληνική Δικαιοσύνη να ερευνήσει άμεσα όλες τις αποκαλύψεις.
Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια.
Αποδεικνύεται στην πράξη ότι η Κυβέρνηση των Άριστων του κ. Μητσοτάκη είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη.
Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα εγγυηθεί την εύρυθμη λειτουργία της Δημοκρατίας.
Δεν θα εργαλειοποιήσει με επικοινωνιακούς όρους θέματα που αφορούν τον πυρήνα της λειτουργίας του πολιτεύματος, όπως κάνει η ΝΔ και όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλα στο φως.
Σε κατάσταση πανικού η ΝΔ τα τρολ και οι “μηχανισμοί” της Δεξιάς: 
Επί δέκα ημέρες μετά την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς του Νίκου Ανδρουλάκη, η Κυβέρνηση και ένα ολόκληρο σύστημα εξουσίας προσπάθησαν πρώτα να υποβαθμίσουν κι ύστερα να ευτελίσουν την υπόθεση απόπειρας παγίδευσης του κινητού του. Μια υπόθεση που αφορά στην ίδια τη λειτουργία της δημοκρατίας μας.
Δέκα ολόκληρες ημέρες ειπώθηκαν και γράφτηκαν όλα. Επίμονα, χωρίς ντροπή, χωρίς συστολή: ότι είναι φυσιολογικό να παγιδεύεται ένα κινητό τηλέφωνο, πως είναι αναμενόμενο να εκβιάζονται πολιτικοί αντίπαλοι, ότι συμβαίνει σε όλους, πως φταίει το θύμα. Μόνο ότι έπρεπε να τους πει κι “ευχαριστώ” ο Ν. Ανδρουλάκης για την τιμή που του έκαναν, δεν ειπώθηκε.
Ένα ολόκληρο σύστημα εξουσίας ταγμένο σε έναν και μοναδικό στόχο: να πείσει και να αποπροσανατολίσει. Να μας βγάλει “τρελούς”.

 

Και έρχεται σήμερα, “με την ουρά στα σκέλια” ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ζητά “συγγνώμη” στον Νίκο Ανδορυλάκη μέσα από το “ΒΗΜΑ” ενώ η “Ομάδα Αλήθειας” ανακινεί λασπολογίες μέσω… ΦΑΗΛΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ – για να μην έχετε καμία απόρία τι “ρόλο βαράει” το κόμμα Δεξιά της ΝΔ – Ναί γίνεται να υπάρχει κόμμα ακόμα πιο ΔΕΞΙΑ από την ΝΔ του Μητσοτάκη”

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ