Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Η 7η Οκτώβρη ως εφαλτήριο”. Γράφουν οι Μ.Φακουρέλης -Χ.Δημτσιούδης

Published

on

Η 7Η ΟΚΤΩΒΡΗ ΩΣ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ

Φεβρουάριος 1993 ο Μανός Χατζιδάκις κατά την διάρκεια της τελευταίας του συναυλίας στον επίλογο της ομιλίας του αναφέρει: «Και το Κακό ελλοχεύει χωρίς προφύλαξη, χωρίς ντροπή. Ο νεοναζισμός δεν είναι θεωρία, σκέψη και αναρχία. Είναι μια παράσταση. Εσείς κι εμείς. Και πρωταγωνιστεί ο ΘάνατοςΕίκοσι χρόνια αργότερα το Σεπτέμβρη του 2013,  ο Χατζιδάκις  επαληθεύεται με το χειρότερο τρόπο λες και  ο ίδιος το είχε προβλέψει. Ο Παύλος Φύσσας πέφτει νεκρός σε μια γειτονιά του Κερατσινίου από το μαχαίρι της νεοναζιστικής και φασιστικής οργάνωσής της Χρυσής Αυγής.  

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΣ!

KANE “ΚΛΙΚ” ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ “THESOCIALIST.GR” – ΕΡΧΕΤΑΙ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ! 

Εφτά χρόνια μετά το άκουσμα της δικαστικής απόφασης που καταδίκασε την ηγεσία και τον σκληρό πυρήνα των μελών της ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση, βρήκε το σύνολό του Δημοκρατικού Κόσμου να γιορτάζει τη ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ εναντία στους δολοφόνους, τους εξτρεμιστές της άκρας δεξιάς, τους οπαδούς του φασισμού και  τους υποστηρικτές του ναζισμού. Εάν μπορούσε να περιγράφει με μία λέξη το αίσθημα που διακατείχε κάθε δημοκρατικό πολίτη στο άκουσμα της απόφασής θα ήταν η ΔΙΚΑΙΩΣΗ. 

Στο σημείο αυτό πρέπει να αποσαφηνιστεί πλήρως  ότι η ΧΑ δεν οδηγήθηκε σε δίκη και δεν καταδικάστηκε για τις πολίτικες της θέσεις ή απόψεις ακόμα και εάν αυτές αντιβαίνουν θεμελιώδεις αρχές του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Η καταδίκη του σκοταδιστικού αυτού μορφώματος   είναι επακόλουθο των εγκληματικών  ενεργειών που διέπραξε κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρώπινής ζωής. Η απάντηση των θεσμών ήταν ηχηρή:

  • Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ
  • Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΙΑΦΥΛΑΖΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ 

Η απόφαση του Δικαστηρίου δεν πρέπει να αποτελέσει απόληξή αλλά αφετηρία που θα θυμίζει σε όλους εκείνους που βοήθησαν το «αυγό του φιδιού» να εκκολαφθεί, ότι δεν είναι άμοιροί ευθυνών για όσα έχουν διαδραματιστεί στην χώρα μας τα τελευταία δέκα χρόνια  αλλά ταυτόχρονα να αποτρέψει όσους προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν αντίστοιχα πολιτικά σχήματα εποφθαλμιώντας φασιστικές σκοπιμότητες φορώντας δημοκρατικούς μανδύες.

Η 7η  Οκτωβρίου ας μετατρέπει σε εφαλτήριο όπου το Δημοκρατικό τόξο οφείλει να δώσει την μεγαλύτερη  μάχη στη μεταπολιτευτική του πορεία ενάντια στην μισαλλοδοξία, ρητορική μίσους και το διχασμό του λαού που επέφερε η ΧΑ όλα αυτά τα χρόνια. 

Αυτή η μάχη ανήκει δικαιωματικά και πρέπει να δοθεί σε όλα τα επίπεδα από την ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ έτσι ώστε να εξαλειφθούν φαινόμενα ξενόφοβής ρητορικής, άκρατου εθνικισμού, Ναζισμού και Ρατσιστικής βίας. Η Ελλάδα σήμερα γίνεται παράδειγμα  σε παγκόσμιο επίπεδο στον αγώνα κατά του  φασισμού καθώς η δική της ΧΑ αποτελεί την μεγαλύτερη δίκη εγκληματιών ναζιστών μετά την δίκη της Νυρεμβέργης. Υπάρχει όμως και ένα μέρος της Ελλάδα το οποίο έχει δηλητηριαστεί  από το φίδι του φασισμού. Οι 500000 ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής αποτελούνταν σε ένα μεγάλο ποσοστό  από άτομα νεαρής ηλικίας που δεν εκφράζουν προοδευτικές ιδέες αντίθετα απογοητευμένοι  από την αδιαφορία του πολιτικού συστήματος και την μακροχρόνια οικονομική κρίση έπεσαν στα δίχτυα της  γκεμπελικής προπαγάνδας των ακροδεξιών και φασιστικών αντιλήψεων. 

Συνεπώς η μάχη θα κερδηθεί μόνο αν η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ, παράλληλα με την αποτελεσματική πολιτική και ποινική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής,  δημιουργήσει ένα πλατύ Προοδευτικό και πλειοψηφικό ρεύμα στην Ελληνική Νεολαία με  το οποίο θα έχει ως στόχο την αναίρεση των πολιτικών εκείνων επιλογών που επιφέρουν τον εκφασισμό τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας και δομών του κρατικού μηχανισμού.

Στις 7 Οκτώβρη κερδίσαμε μια σημαντική μάχη αλλά  πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας τα λόγια του Μπέρτολτ Μπρεχτ: «Μην χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος, η σκύλα που το γέννησε ζει».

Advertisement

 

Γράφουν οι 

Φακουρέλης Μιχάλης , απόφοιτος του τμήματος τοπικής αυτοδιοίκησης  πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αναπληρωτής πρόεδρος 4η δημοτικής κοινότητας δήμου Ηρακλείου , πρόεδρος επιτροπής παιδείας

Δημτσιούδης Χρήστος , απόφοιτος του τμήματος διοίκησης μονάδων υγείας και πρόνοιας πανεπιστημίου Πελοποννήσου, MSc Health Management