Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ”- Άρθρο του Θεόδωρου Μαργαρίτη στο “Τhe Socialist”

Δημοσιεύτηκε

στις

Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ- Άρθρο του Θεόδωρου Μαργαρίτη στο “Τhe Socialist”

Στις 7 Οκτώβρη θα έχουμε τις αποφάσεις του δικαστηρίου  για την Χρυσή Αυγή. Προφανώς οι δικαστές θα τοποθετηθούν με βάση τους δικονομικούς κανόνες.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν έχει όμως μόνο ποινική διάσταση. Έχει και πολιτική. Και είναι λογικό ότι στην κοινωνία αναπτύσσεται ένα μαζικό ρεύμα πολιτών που ζητά την πιο αυστηρή εφαρμογή των νόμων σε μια υπόθεση η οποία δεν αφορά μόνο την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Καλώς ή κακώς έχουν διαρρεύσει οι μαγνητοφωνημένες συνομιλίες των μελών της Χρυσής Αυγής μετά την δολοφονία Φύσσα. Όποιος έχει την αντοχή να τις ακούσει όλες, όπως και την ομιλία στην Λάρισα του γνωστού  παλαιού νούμερο 2 της ΧΑ Περίανδρου Ανδρουτσόπουλου (φυσικού αυτουργού στον άγριο ξυλοδαρμό του Κουσουρή το 1998) δεν θα έχει καμία αμφιβολία.

Πρόκειται για εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση. Με ομολογίες των ίδιων των πρωταγωνιστών. Αλλά και με τα όσα λένε σήμερα στα διαφορετικά σχήματα που έχουν φτιάξει- μετά την διάλυση του ηγετικού πυρήνα της ΧΑ-τα γνωστά της στελέχη.

Όταν μάλιστα  φτάνουν να αλληλοκατηγορούνται για το ποιοι και γιατί από φόβο “αποκήρυξαν” στις τυπικές διαδικασίες της δίκης τις εθνικοσοσιαλιστικές τους θέσεις. Η οργάνωση αυτή είχε βασικό στόχο την κατάλυση του πολιτεύματος. Είναι εκτός συνταγματικών ορίων.

Χρειάστηκε πολύς καιρός για να ηττηθεί η θεωρία της «κοινωνιολογικής επεξήγησης» της Χρυσής Αυγής. Αυτής δηλαδή που με πρόσχημα το μνημόνιο, την λαϊκή δυσαρέσκεια, τους «αγανακτισμένους» της Πλατείας Συντάγματος το 2011,την αμφισβήτηση στο κομματικό σύστημα, έφτανε  ακόμα και να σχετικοποιεί ή και να δικαιολογεί τα φασιστικά κίνητρα της οργάνωσης. Λες και οι απόγονοι των πραγματικών Γερμανοτσολιάδων και της Χούντας είχαν ευαισθησίες για τα προβλήματα του πολιτικού συστήματος.
Μερικοί ανόητοι δεν είχαν καταλάβει όταν «συγκατοικούσαν» στις πλατείες μαζί με τους Χρυσαυγίτες ότι η συγκατοίκηση αυτή είναι επικίνδυνη. Δεν ανταλλάσσουμε συνταγές μαγειρικής με ανθρωποφάγους. Γιατί πολύ απλά στην συνέχεια θα σε φάνε…
Με αφέλειες – που ακούγαμε -για το δικαίωμα της Χρυσής Αυγής να “πολιτεύεται” φτάσαμε στον Παύλο Φύσσα. Μόλις άρχισε η θεσμική ασφυξία η ΧΑ ηττήθηκε, διαλύθηκε, οι περισσότεροι πρωτοκλασάτοι αποχώρησαν φοβούμενοι τις εξελίξεις.

ΚΑΝΕ “ΚΛΙΚ” ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ! ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ!

 

Είχε πει ο Γκέμπελς:”Ερχόμαστε όπως ο λύκος σε κοπάδι από πρόβατα”. Είχε πει για όσους ακόμα νομίζουν ότι υπάρχουν περιθώρια πειθούς: “Αν η Δημοκρατία είναι τόσο ηλίθια πού μάς δίνει το ελεύθερο να την καταργήσουμε είναι δικό της θέμα”. Όσοι λοιπόν δεν είμαστε ηλίθιοι οργανώνουμε ένα μαζικό κίνημα για την οριστική εξαφάνιση της νεοναζιστικής οργάνωσης, για την απομόνωση όλων των φασιστικών ομάδων. Στις 7 Οκτώβρη θα βγει η απόφαση για την Χρυσή Αυγή.

Η ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στα χέρια της δικαιοσύνης.

Οι πολίτες κάνουν το δικό τους καθήκον και «φωνάζουν». Όπως φώναζαν στους δρόμους το 1974 για την δίκη των συνταγματαρχών. Και ο «εθνικός δικαστής» Γιάννης Ντεγιάννης άκουγε και μελετούσε μετά -μαζί με το δικαστήριο της εποχής- με τα  δικά του νομικά κριτήρια τις  τελικές αποφάσεις

ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και της γραμματείας της πολιτικής κίνησης ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Διαφήμιση