Η ΕΥΠ “σε παρακολουθεί”

Νέο σύστημα παρακολούθησης που "σπάει" και το διαδίκτυο

Στο πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ” (Σαββατοκύριακο), “πρώτη είδηση” είναι το νέο σύστημα παρακολούθησης της ΕΥΠ που κοστίζει στο ελληνικό δημόσιο, 6.200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ΕΥΠ θα μπορεί να παρακολουθεί Viber και WhatsApp καθώς και αποκτά πρόσβαση στα δεδομένα πάνω από 1000 εφαρμογών.

Στόχος είναι η πρόληψη και σε δεύτερο χρόνο η διαλεύκανση των ηλεκτρονικών εγκλημάτων, ενώ το σύστημα, το οποίο προμηθεύει Ιταλική Εταιρεία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των “ΝΕΩΝ”, επιτρέπει στην ΕΥΠ να χαρτογραφεί διαδικτυακές κλήσεις και επαφές δημιουργώντας σαφέστερη εικόνα των προσώπων που εμπλέκονται σε διάφορων τύπων εγκληματικές συναλλαγές ή και πράξεις.

Η είδηση αυτή, έρχεται αμέσως μετά από όταν “κάθισε η σκόνη” της υπόθεσης “pallantir” που επί μεγάλου χρονικού διαστήματος “έπαιζε” στα Μέσα τα οποία με την σειρά τους ανέδειξαν το ζήτημα της μη κατάθεσης της συμφωνίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με αποτέλεσμα η αντιπολίτευση να κάνει άίτηση κατάθεσης εγγράφων και σχετική ερώτηση στη Βουλή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ