Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η κυβέρνηση αδιαφορεί για την Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ – Η παρέμβαση της Σπουδαστικού συλλόγου

Published

on

Σε μια κρίσιμη περίοδο για την Παιδεία στην Ελλάδα, μετά από σχεδόν 2 χρόνια “ανενεργών” ακαδημαϊκών ετών, η κατάσταση στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης – Η μόνη σχολή που “βγάζει” καθηγητές για ΕΠΑΛ, είναι εξαιρετικά δύσκολη με τους φοιτητές να είναι “στα κάγκελα”,  o Σπουδαστικός Σύλλογος αναδεικνύει το ζήτημα και καλεί σε αγώνα διαρκείας

Αναλυτικά η παρέμβαση του σπουδαστικού συλλόγου Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ:

Σε μία χρονιά που ο φοιτητής αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα για να ανταπεξέλθει στις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις,  τόσο από διοικητικά προβλήματα, όσο και από την αδιαφορία του υπουργείου για το ιστορικό μας ίδρυμα, ο σπουδαστικός σύλλογος πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να δείξει την αγανάκτηση του και την αγωνία του για το μέλλον της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ.

 

Τα διοικητικά προβλήματα της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ  που δημιουργούν προβλήματα στους φοιτητές:

Έλλειψη μόνιμου εκπαιδευτικού  προσωπικού 

Η Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ. διαθέτει ελάχιστο αριθμό μόνιμων καθηγητών με αποτέλεσμα αρκετά τμήματα να μην μπορούν να τελέσουν τις νόμιμες διαδικασίες για να κάνουν γενικές συνελεύσεις  τμημάτων. Η νομοθεσία ορίζει ότι ένα τμήμα θεωρείται αυτοδύναμο με τουλάχιστον 8 μόνιμους καθηγητές.

 

Κωλυσιεργία στις προσλήψεις ωρομίσθιων.

Advertisement

 Ειδικότερα αυτή τη χρονιά έχει παρατηρηθεί ότι πολλά μαθήματα της σχολής δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα με αποτέλεσμα αρκετοί φοιτητές να αγχώνονται για το αν θα αποκομίσουν το πτυχίο τους.

 

Έλλειψη ελέγχου στη σωστή λειτουργία των μαθημάτων

Ένα οξύτατο πρόβλημα της φετινής χρονιάς με τους φοιτητές να περιμένουν έξω από τις αίθουσες, αδίκως, τους καθηγητές οι οποίοι δεν ενημερώνουν έγκαιρα για την απουσία τους. Παράλληλα αρκετοί καθηγητές υπάρχουν φέτος που δεν εφαρμόζουν τις σωστές παιδαγωγικές μεθόδους με αποτέλεσμα οι φοιτητές να μην εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στο αντικείμενο του μαθήματος.

 

Αποτυχία πρόσληψης σωστών μέτρων για την υγειονομική ασφάλεια των φοιτητών  λόγω της πανδημίας

Παρότι το υπουργείο εργασίας έχει κάνει σαφή ενημέρωση  σε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι οι αίθουσες πρέπει να αερίζονται και να καθαρίζονται πριν και μετά την παράδοση ενός μαθήματος, ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων δεν έχει υλοποιηθεί σε κανένα τμήμα. Σημαντικό επίσης είναι η σχολή να ελαφρύνει οικονομικά τους φοιτητές που πληρώνουν 2 rapit test την εβδομάδα καλώντας μονάδα του Ε.Ο.Δ.Υ. έξω από την κεντρική είσοδο της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ.

Advertisement

 

Αποτυχία των διοικήσεων των τελευταίων πέντε ετών να αναβαθμίσουν το ίδρυμα της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ.

Τα τελευταία πέντε χρόνια η διοίκηση της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ. έχει  προσπαθήσει πολυάριθμες φορές να  πανεπιστημοποιήσουν της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ. έχοντας πάντα στο πλευρό τους τον σπουδαστικό  σύλλογο χωρίς όμως να έχουν πετύχει το οτιδήποτε θετικό για τη σχολή μας.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ αποτελεί το μοναδικό ΤΕΙ στην επικράτεια με αποτέλεσμα το κύρος της σχολής να υποβαθμίζεται όλο και περισσότερο.

 

 Η αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας για το μέλλον της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ.

Όπως έχει γίνει γνωστό από τα Μέσα Μαζικής δικτύωσης τόσο ο σπουδαστικό σύλλογος όσο και η διοίκηση της σχολής έχει κάνει πολυάριθμες προτάσεις στο Υπουργείο Παιδείας χωρίς να έχουν απαντηθεί τα ερωτήματα μας και οι προβληματισμοί μας για το μέλλον της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ. Παράλληλα αξίζει να αναφερθεί ότι ο προηγούμενος υπουργός παιδείας κ. Διγαλάκης έχει δηλώσει στην Βουλή ότι το Υπουργείο προσανατολίζεται να δώσει έμφαση στο παιδαγωγικό κομμάτι του πτυχίου, αδιαφορώντας για το διπλό χαρακτήρα του πτυχίου μας όπου αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό που οι περισσότεροι φοιτητές  επιλέξανε την Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ.

 Σημαντικό κομμάτι της συζήτησης αποτελεί ότι το Υπουργείο Παιδείας και οι εκπρόσωποι του, δεν είναι μόνο ότι αδιαφορούν για την αναβάθμιση του Ιδρύματος αλλά συμβάλλουν με την απραξία τους να υποβαθμίζεται και να στελεχώνεται η σχολή διαχρονικά. Πιο συγκεκριμένα τα τελευταία πέντε χρόνια οι γενικές συνελεύσεις τμημάτων έχουν ζητήσει πολυάριθμες φορές  μονιμοποίηση  εκπαιδευτικού προσωπικού με το Υπουργείο να μην απαντάει καν στα αιτήματα τους.

Ο σπουδαστικό σύλλογος της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ. αποτελούσε διαχρονικά ένα σύλλογο αγωνιστικό  και διεκδικητικό όταν οι κυβερνήσεις αδιαφορούσαν και είναι υποχρέωση του να πράξει το ίδιο και τώρα. Η συλλογικότητα και η ένωση του συλλόγου είναι πιο σημαντική από ποτέ, ως Π.Α.Σ.Π. προτείνουμε:

Advertisement

Κατάληψη και διακοπή των μαθημάτων στην Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ. έως την Τετάρτη 17 Νοέμβρη

 

 Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 15 Νοέμβρη

 

 Κάλεσμα όλων των μέσων μαζικής ενημέρωσης να μιλήσουν με τον σπουδαστικό  σύλλογο της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ.