Η Κυβέρνηση Μησοτάκη θεωρεί “είδος πρώτης ανάγκης” τον εκκλησιασμό;

Μια κυβερνητική επιλογή ξεκάθαρα για προεκλογικούς και μικροκομματικούς λόγους

Η εστίαση φαίνεται να έχει μπει στο στόχαστρο ξανά, αφού η κυβέρνηση συνεχίζει να μετακυλά της ευθύνες και να τις επιρρίπτει στον κλάδο, αφού αρνείται παραδειγματικά να λάβει μέτρα για τις Εκκλησίες, στις οποίες όπως μας ενημέρωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται όπως στους χώρους εστίασης.

Σύμφωνα και με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν νωρίτερα, φαίνεται πως γενικά η εκκλησία έχει ανοσία και στον κορονοϊό και στις κυβερνητικές προτροπές, αφού ο υπουργός δήλωσε ότι δεν χρειάζεται ούτε η επίδειξη τεστ για όσους πηγαίνουν στην εκκλησία για την άσκηση του θρησκευτικού δικαιώματος.

Με άλλα λόγια, η αυτονόητη χρήση της μάσκας και η τήρηση των υγειονομικών μέτρων θα συνεχίσουν να επαφίονται στη διάθεση του ιερέα, ο οποίος όπως αποδείχθηκε σε περιπτώσεις σαν εκείνη των εορτασμών της Θεσσαλονίκης, θα μπορούσε ενδεχομένως να κινείται και υπεράνω του Νόμου.

Είναι ακόμη σχεδόν αχρείαστο να γράψουμε πως ειδικά στους θρησκευτικούς χώρους, οι πιστοί προσκυνούν κατεβάζοντας τις μάσκες τους, λαμβάνουν Θεία Κοινωνία, ενώ από τις 25 Οκτωβρίου στους ναούς επιτρέπονται 1 άτομο ανα 2 τ.μ από 1 άτομο ανά 15 τ.μ που ίσχυε με την προηγούμενη απόφαση.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ακόμη, πως ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, δήλωνε πριν μία εβδομάδα πως οι πιστοί πρέπει να φορούν μάσκα σε όλη την διάρκεια του εκκλησιασμού τους και των λιτανειών, ενώ ζητούσε υποχρεωτικά τεστ ανίχνευσης κορονοϊού “για όλους τους εργαζόμενους, εμβολιασμένους ή όχι”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ