ΠΟΛΙΤΙΚΗΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

Η νομοθεσία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ & ΝΔ ευνοεί την αδιαφάνεια

Η απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) για την ακύρωση διαγωνισμού του ΥΕΘΑ, αποκάλυψε απόλυτα το μηχανισμό αδιαφανών συμβάσεων που έχει στηθεί από το 2016. Με την προσχηματική επίκληση επειγουσών αναγκών που προκύπτουν εξαιτίας των προσφυγικών ροών.

Η κυβέρνηση απέκρυψε την απόφαση της ΑΕΠΠ που ελήφθη τον Φεβρουάριο. Συνέχισε να εφαρμόζει τις κατά παρέκκλιση διατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και να νομοθετεί καινούργιες, με αποκορύφωμα το πρόσφατο σχέδιο νόμου για το προσφυγικό. Παρά την αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής, με συντεταγμένο τρόπο οι βουλευτές της ΝΔ υπερψήφισαν όλες τις «κατά παρέκκλιση» διατάξεις που έθεσε σε ονομαστική ψηφοφορία το Κίνημα Αλλαγής.

Έδωσαν έτσι τη δυνατότητα στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να προχωρήσει σε νέες αδιαφανείς συμβάσεις, προφανώς για την εξυπηρέτηση ημετέρων.

Όμως «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο» της Διαύγειας. Σήμερα, όλα, ένα προς ένα, τα επιχειρήματα του Κινήματος Αλλαγής επιβεβαιώνονται. Η κυβέρνηση οφείλει να θέσει τέρμα στον θεσμικό κατήφορο της αδιαφάνειας, της διαπλοκής και της διαφθοράς και να παραπέμψει κάθε δημόσια σύμβαση που συνήφθη «κατά παρέκκλιση» στους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς.