Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνημα Αλλαγής: “NOVARTIS: Γιατί ψηφίζουμε ναι στην διεύρυνση του κατηγορητηρίου”

Published

on

NOVARTIS: Γιατί ψηφίζουμε ναι στην διεύρυνση του κατηγορητηρίου

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επεδίωξαν να συκοφαντήσουν τον χώρο μας, με στόχο την άλωση του και την αθώωση των πολιτικών του εκτροχιασμού. Η υλοποίηση του σχεδίου ανατέθηκε στο πολυπλόκαμο παραδικαστικό κύκλωμα που οργανώθηκε στηριζόμενο στην αντίληψη της σχολής Ρασπούτιν και τις σχέσεις που είχαν διαμορφωθεί τα προηγούμενα χρόνια στο χώρο της δικαιοσύνης.– Αποδείχτηκε η πολιτική σκευωρία σε βάρος της Παράταξής μας

– Οι ενδείξεις σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου είναι επαρκείς.

Οι ενδείξεις που προέκυψαν σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου από τις εργασίες της Επιτροπής είναι επαρκείς και για να γίνει δεκτό το αίτημα της πλειοψηφίας για διεύρυνση του κατηγορητήριου και περαιτέρω διερεύνηση των κατηγοριών, πάντοτε με τις εγγυήσεις του Νόμου και ισχυρό τεκμήριο αθωότητας. Για αυτό σήμερα δίνουμε θετική ψήφο για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου.

– Συγκρουστήκαμε με τις φαρμακευτικές που κέρδιζαν δις και κάποιοι τις στήριζαν

Η μεθόδευση της Novartis είχε ως πρώτο στόχο: Να σκεπάσει τις βαριές ευθύνες για τη σπατάλη δημοσίου χρήματος στον κρίσιμο χώρο του φαρμάκου. Ταυτόχρονα πάνω στην αλήθεια, στήθηκε μια γκρίζα προπαγάνδα και μάλιστα γι’ αυτούς που συγκρούστηκαν με τα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου. Είναι αλήθεια ότι οι φαρμακευτικές κέρδιζαν δισεκατομμύρια και εύλογα αντέδρασαν στις αλλαγές για τον εξορθολογισμό της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης και την προστασία των χρημάτων του ελληνικού λαού. Το αμείλικτο ερώτημα που υπάρχει και δεν απαντήθηκε είναι γιατί συντάχθηκαν μαζί τους πολιτικά κόμματα; Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η αξιωματική Αντιπολίτευση αντέδρασε λυσσαλέα στο νοικοκύρεμα, καταψηφίζοντας όλες τις αλλαγές.

– Παραλάβαμε φαρμακευτική δαπάνη 6,4 δις και τη ρίξαμε στα 2,5 δις.

Το 2003 η συνολική δημόσια φαρμακευτική δαπάνη κόστισε στον ελληνικό λαό 2,9 δις € το χρόνο. Σε 5 χρόνια σταδιακά, εκτοξεύτηκε το 2009 στα 6,4 δις €! ΝΑΙ από τα 6,4 δις € που τα παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ το 2009, κατάφερε και μείωσε σταθερά τη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη. Πώς; Δημιουργία του ΕΟΠΥΥ. Ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Νέο σύστημα τιμολόγησης φαρμάκων. Τιμολόγηση των φαρμάκων στην ώρα τους. Τα 6,4 δις έπεσαν σταδιακά και το 2014 ήταν 2,5δις €, αφού και η Κυβέρνηση συνεργασίας συνέχισε την πολιτική του νοικοκυρέματος. Μέσα στα πιο δύσκολα, τα πιο μαύρα, χρόνια της κρίσης, κόντρα με τα διαμορφωμένα συμφέροντα πετύχαμε συνολική εξοικονόμηση πολλών δις € για το ελληνικό Δημόσιο!

Advertisement

– Η Εισαγγελία Διαφθοράς παρακωλύει συστηματικά το έργο της Επιτροπής

Υπερψηφίσαμε τη συγκρότηση της Ειδικής Επιτροπής και προσπαθούμε να συμβάλουμε στην αποκάλυψη της αλήθειας. Ζητήσαμε επίμονα να μας σταλεί όλο το ανακριτικό υλικό. Η Εισαγγελία Διαφθοράς όμως παρακωλύει το έργο της επιτροπής και δεν στέλνει όλη την αλληλογραφία της με εθνικές και αλλοδαπές αρχές, που έχουν κομβική σημασία για την εξέλιξη της υπόθεσης, όπως έχει υποχρέωση. Επικαλείται δήθεν απόρρητο για έγγραφα τα οποία η ίδια διακινεί και εντάσσει στις δικογραφίες και ένα τουλάχιστον από αυτά είχε δοθεί στον πρώην Π/Θ για να το καταθέσει στη Βουλή.

– Αποκαλύφθηκε ο σχεδιασμός και η μεθόδευση των δήθεν μαρτύρων

Τα 10 πολιτικά πρόσωπα στήθηκαν στον τοίχο με μόνες τις αόριστες, γενικόλογες αναφορές και μαρτυρίες των δύο δημοσίου συμφέροντος και προστατευόμενων μαρτύρων. Οι κύριοι αυτοί πρωτύτερα είχαν μπει στο καθεστώς προστασίας άλλης χώρας, αφού τους έταξαν ότι θα βγάλουν λεφτά, γεγονός που τους καθιστά ιδιωτικού συμφέροντος και όχι δημοσίου. Επιπλέον, ο ένας ήταν εμπλεκόμενος σε δωροληψίες εντός της NOVARTIS, έπαιρνε μαύρο χρήμα, μετά από εκβιασμό, όπως καταγγέλθηκε εγγράφως από άλλον εμπλεκόμενο αλλά όλως τυχαίως, ουδέποτε κλήθηκε από την Εισαγγελία προκειμένου να απολογηθεί. Επιπλέον, η εισαγγελέας που τους ενέταξε στο καθεστώς, δεν τους προστάτευσε ως όφειλε αλλά αντίθετα τους αποκάλυψε με έγγραφα της, τους έδωσε στεγνά.

– Δεν είναι θέμα εκδίκησης επειδή χτυπηθήκαμε άδικα. Είναι θέμα Δημοκρατίας.

Το ιστορικό καθήκον αυτής της Βουλής είναι να εγγυηθεί ότι το Κράτος Δικαίου θα μείνει όρθιο. Δεν διακατεχόμαστε από αίσθημα εκδίκησης. Δεν είναι προσωπική υπόθεση των στελεχών μας που χτυπήθηκαν άδικα από το σκοτεινό σύστημα. Η πλήρης αποκάλυψη της Αλήθειας και η απόδοση ευθυνών είναι ζήτημα Δικαιοσύνης και Δημοκρατίας και αφορά το μέλλον του τόπου και τις επόμενες γενιές.

Advertisement