Η θεατρική ομάδα των εφήβων της “αντίqρησης” παρουσιάζει την παράσταση «Αγαπητέ Θεέ»

Η θεατρική ομάδα των εφήβων της αντίqρησης παρουσιάζει την παράσταση «Αγαπητέ Θεέ» του Eric-Emmanuel Schmitt σε θεατρική διασκευή Δόμνας Χουρναζίδου και σε σκηνοθεσία Νικόλα Μαραγκόπουλου.

Το εφηβικό τμήμα της αντίqρησης παρουσιάζει το έργο « Αγαπητέ Θεέ» του Eric-Emmanuel Schmitt σε θεατρική διασκευή της Δόμνας Χουρναζίδου και σε σκηνοθεσία του Νικόλα Μαραγκόπουλου.

Ο Όσκαρ, ένα 10χρονο αγόρι, ζει στο νοσοκομείο, γιατί πάσχει από λευχαιμία. Του απομένουν 12 μέρες ζωής. Με την παρότρυνση της θείας Ροζ, μιας ηλικιωμένης εθελόντριας νοσοκόμας, απευθύνει επιστολές στον Θεό. 

Οι επιστολές του Όσκαρ θα αποτελέσουν την αφορμή να ταξιδέψουμε έξω από τον εαυτό μας: εκεί όπου υπάρχει ο Άλλος, αυτός που πονά και απελπίζεται, αλλά αγωνίζεται ηρωικά και περήφανα. Θα προσπαθήσουμε να μετακινηθούμε από τον γνωστό στον άγνωστο κόσμο: να μπούμε στη θέση όλων των παιδιών που σηκώνουν μεγαλύτερα βάρη απ’ όσα αντέχουν, στη θέση όλων των γονιών που παλεύουν για το καλύτερο, τσακισμένοι και φοβισμένοι. Στη θέση όλων εκείνων των αφανών ηρώων που, σαν τη θεία Ρόουζ, απαντούν στο σκοτάδι με φως. 

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 28 Δεκεμβρίου στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής με την οικονομική στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την αιγίδα του ΔΚΕΠΠΑΚ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σημείωμα

«Το αύριο δεν το έχει εξασφαλίσει κανείς, είτε γέρος είτε νέος. Σήμερα μπορεί να είναι η τελευταία φορά που βλέπεις τους ανθρώπους που αγαπάς. Γι΄ αυτό μην περιμένεις άλλο, κάντο σήμερα, γιατί αν το αύριο δεν έρθει ποτέ, θα μετανιώσεις σίγουρα για τη μέρα που δεν βρήκες χρόνο για ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, ένα φιλί και ήσουν πολύ απασχολημένος για να κάνεις πράξη μια τελευταία τους επιθυμία. Κράτα αυτούς που αγαπάς κοντά σου, πες τους ψιθυριστά πόσο πολύ τους χρειάζεσαι, αγάπα τους, φέρσου τους καλά, βρες χρόνο για να τους πεις συγνώμη, συγχώρεσέ με, σε παρακαλώ, ευχαριστώ, κι όλα τα λόγια αγάπης που ξέρεις. Κανείς δε θα σε θυμάται για τις κρυφές σου σκέψεις. Ζήτα από τον Κύριο τη δύναμη και τη σοφία για να τις εκφράσεις. Δείξε στους φίλους σου τί σημαίνουν για σένα.»

Johnny Welch

Ο μικρός Όσκαρ τις τελευταίες μέρες της ζωής του κάνει πράξη τα παραπάνω λόγια και καταφέρνει μέσα σε 10 μέρες να ζήσει όσα οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταφέρνουν μια ολόκληρη ζωή. H ιστορία του Όσκαρ είναι αφιερωμένη σε όλους τους ανθρώπους που ψάχνουν την ευτυχία στα τυφλά.

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ