Ικανοποίηση στο “στρατόπεδο” Ανδρουλάκη μετά την δημοσκόπηση της Metron Analysis – Δείτε τα αποτελέσματα

Στον α’ γύρο με βάση τα όρια εκλογικής επιρροής του κόμματος πρώτος βγαίνει ο Ανδρέας Λοβέρδος. Με βάση την πρόθεση ψήφου στο ΚΙΝΑΛ Λοβέρδος και Ανδρουλάκης ισοψηφούν, ενώ με βάση την πρόθεση ψήφου στο ΚΙΝΑΛ/ή αναποφάσιστοι που θα πάνε σίγουρα/πιθανόν να ψηφίσουν πρώτος βγαίνει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Πιο συγκρκριμένα με βάση τα όρια εκλογικής επιρροής του κόμματος στον Α’ γύρο, ο Ανδρέας Λοβέρδος παίρνει 29%, ο Νίκος Ανδρουλάκης 18%, ο Γιώργος Παπανδρέου 15%, ο Παύλος Γερουλάνος 8%, ο Χάρης Καστανίδης 6% και ο Παύλος Χρηστίδης 5%.

Με βάση την πρόθεση ψήφου στο ΚΙΝΑΛ, ο Ανδρέας Λοβέρδος παίρνει 26%, ο Νίκος Ανδρουλάκης επίσης 26%, ο Γιώργος Παπανδρέου 23%, ο Χάρης Καστανίδης 6%, ο Παύλος Χρηστίδης 5% και ο Παύλος Γερουλάνος 4%.

Τέλος με βάση την πρόθεση ψήφου στο ΚΙΝΑΛ/ή αναποφάσιστοι που θα πάνε σίγουρα/πιθανόν να ψηφίσουν, ο Γιώργος Παπανδρέου παίρνει 28%, ο Νίκος Ανδρουλάκης 27%, ο Ανδρέας Λοβέρδος 23%, ο Χάρης Καστανίδης 6%, ο Παύλος Χρηστίδης 6% και ο Παύλος Γερουλάνος 5%.

Στο Β’ γύρο με βάση τα όρια εκλογικής επιρροής του,  στο πρώτο δίπολο πρώτος είναι ο  Νίκος Ανδρουλάκης με 60%  με τον Γιώργο Παπανδρέου στο 25%. Στο δεύτερο δίπολο ο Ανδρέας Λοβέρδος με 52 % και ο Γιώργος Παπανδρέου με 28% και στο τρίτο δίπολο ο Νίκος Ανδρουλάκης με 42% και ο Ανδρέας Λοβέρος με 40%.

Με βάση την πρόθεση ψήφου στο ΚΙΝΑΛ στο πρώτο δίπολο ο Νίκος Ανδρουλάκης παίρνει 59% και ο Γιώργος Παπανδρέου 32%. Στο δεύτερο δίπολο ο Ανδρέας Λοβέρδος 50% και ο Γιώργος Παπανδρέου 38% και στο τρίτο δίπολο ο Νίκος Ανδρουλάκης παίρνει 49% και ο Ανδρέας Λοβέρδος 38%.

Τέλος με βάση την πρόθεση ψήφου στο ΚΙΝΑΛ/ή αναποφάσιστοι που θα πάνε σίγουρα/πιθανόν να ψηφίσουν στο πρώτο δίπολο ο Νίκος Ανδρουλάκης παίρνει 55% και ο Γιώργος Παπανδρέου 38%. Στο δεύτερο δίπολο ο Νίκος Ανδρουλάκης παίρνει 49% και ο  Ανδρέας Λοβέρδος 38% ενώ στο τρίτο δίπολο ο Ανδρέας Λοβέρδος παίνει 44% και ο Γιώργος Παπανδρέου 46%.

Οι δημοτικότητες των υποψηφίων προέδρων με βάση τα όρια εκλογικής επιρροής του κόμματος είναι:

Νίκος Ανδρουλάκης 56%

Ανδρέας Λοβέρδος 50%

Παύλος Γερουλάνος 42%

Παύλος Χρηστίδης 37%

Χάρης Καστανίδης 36%

Γιώργος Παπανδρέου 27%

Με βάση την πρόθεση ψήφου στο ΚΙΝΑΛ:

Νίκος Ανδρουλάκης 67%

Ανδρέας Λοβέρδος 57%

Παύλος Γερουλάνος 53%

Παύλος Χρηστίδης 48%

Χάρης Καστανίδης 47%

Γιώργος Παπανδρέου 44%

Τέλος με βάση την πρόθεση ψήφου στο ΚΙΝΑΛ/ή αναποφάσιστοι που θα πάνε σίγουρα/πιθανόν να ψηφίσουν:

Νίκος Ανδρουλάκης 73%

Ανδρέας Λοβέρδος 55%

Παύλος Γερουλάνος 62%

Παύλος Χρηστίδης 58%

Χάρης Καστανίδης 55%

Γιώργος Παπανδρέου 53%

Από το περιβάλλον του Νίκου Ανδρουλάκη αναφέρουν τα εξής: 

Στο Βήμα της Κυριακής δημοσιεύθηκε δημοσκόπηση όσον αφορά τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής. Μια μικρή κωδικοποίηση της έρευνας όσον αφορά τα ευρήματα:

1) Σε όλες τις επιμέρους ομάδες ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πρώτος σε δημοφιλία και φαίνεται να περνάει στον 2ο γύρο
2) Σε όλες τις επιμέρους ομάδες και σε όλους τους συνδυασμούς υποψηφίων Β γύρου, ο ΝΑ επικρατεί με μεγάλη διαφορά.
3) Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι έχει μικρότερη μηντιακή προβολή από τους δύο βασικούς του ανταγωνιστές, κάτι που δείχνει ότι η βάση της παράταξης στρέφεται αυθόρμητα προς αυτόν.
4) Το ότι στον 2ο γύρο η διαφορά υπερ του Νίκου μεγαλώνει δείχνει την ευρεία απήχηση της υποψηφιότητας του.
5) Η άνοδος του Κινήματος Αλλαγής στις δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνει την θετική συγκυρία για την παράταξη και δικαιώνει την στρατηγική του Νίκου Ανδρουλάκη που μιλάει για φυγή προς τα μπρος και όχι ανακίνηση ζητημάτων του χθες.
Ολα αυτά τα αναδεικνύουμε με σκοπό να ενισχύσουμε το ρεύμα νίκης, αλλά με μέτρο, με ενωτικό πνεύμα και χωρίς ίχνος αλαζονείας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ