“Ισες αποστάσεις” από Συρίγο για Σταυρούπολη – “Σκληρή” απάντηση από Κίνημα Αλλαγής

Την ενιαία κυβερνητική γραμμή ακολούθησε προκλητικά και ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος σχετικά με την επίθεση χρυσαυγιτών και φασιστών στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όπου είχαμε τραυματίες μαθητές και φοιτητές.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Παιδείας μετά την Νίκη Κεραμέως και την Ζέττα Μακρή επανέλαβε τα περί ίσων αποστάσεων απέναντι στους νεοναζιστές και τους αντιφασίστες φοιτητές, μαθητές και γονείς αλλά ο ίδιος πήγε ένα βήμα παραπέρα και δήλωσε ότι είδε άσκηση βίας από εκείνους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Ο Άγγελος Συρίγος που ως ακαδημαϊκός όφειλε να γνωρίζει ότι η προπαγανδιστική θεωρία των δύο άκρων ξεπλένει τον ναζισμό, έμμεσα την επικαλείται για να μην δυσαρεστηθεί το εκλογικό ακροατήριο του κυβερνώντος κόμματος. Άλλωστε όλοι οι ιεροκήρυκες της θεωρίας των δύο άκρων, πάντα ξεχνάνε τους φασίστες όταν βλέπουν αντιφασίστες.

Γι’ αυτό δεν είδε κανείς από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τους ναζιστικούς χαιρετισμούς και δεν άκουσε τα χρυσαυγίτικα συνθήματα, κι ας έπαιζαν επανειλημμένα στα social media. Γι΄αυτό δεν διάβασε κανείς τα συγχαρητήρια που έδωσε η νεολαία της εγκληματικής οργάνωσης στους κουκουλοφόρους των ΕΠΑΛ για την βίαιη επίθεσή τους.

Ο υφυπουργός Παιδείας, επέλεξε να κάνει το κλισέ: Να καταδικάσει τη βία από όπου και αν προέρχεται.

Γι΄αυτό είπε ότι είδε και όσοι ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης για να διαμαρτυρηθούν για τους νεοναζιστές να έχουν ρόπαλα και να προβαίνουν σε πράξεις βίας.

Πώς όμως άραγε η αγωνιζόμενη νεολαία που συνιστά το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας, μπορεί να συμμαχήσει με την Πολιτεία εναντίον του φασισμού αν την εξομοιώνουν με αυτή;

H αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής 

Ο κ. Συρίγος πως «επιχείρησε σήμερα να εξισώσει τους φασίστες στην Θεσσαλονίκη, με τις αντιφασιστικές διαμαρτυρίες», σημειώνει τοι ΚΙΝΑΛ αναφορικά με τις σημερινές δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας για τις επιθέσεις ακροδεξιών στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Ο κ. Συρίγος πως «επιχείρησε σήμερα να εξισώσει τους φασίστες στην Θεσσαλονίκη, με τις αντιφασιστικές διαμαρτυρίες» υπογραμμίζει σε σχόλιό του το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας για τις επιθέσεις ακροδεξιών στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

«Αυτή λοιπόν είναι η πραγματική αντίληψη της Ν.Δ., και οι δημοκρατικοί πολίτες έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν.

Η στροφή του κ. Μητσοτάκη με τους κ.κ. Βορίδη, Γεωργιάδη, Πλεύρη και Μπογδάνο αποτυπώνεται πλέον και στην πολιτική του», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ