Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλιμάκιο ΚΙΝΑΛ στις πυρόπληκτες περιοχές: Καμίνης: “Εμφανής η έλλειψη πρόληψης από την κυβέρνηση -Προέχει να σβήσει η φωτιά”

Δημοσιεύτηκε

στις

Παρά την αυστηρή προειδοποίηση που απηύθηνε στην κυβέρνηση και την πολιτική προστασία μόλις πριν λίγες εβδομάδες η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, σήμερα οι πολίτες γίνονται ξανά μάρτυρες της κυβερνητικής αβελτηρίας. Η δασική πυρκαγιά που μαίνεται από χθες το βράδυ στον Σχίνο Κορινθίας και επεκτείνεται επικίνδυνα με τους πολίτες να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, αποδεικνύει με τον πιο τραγικό τρόπο ότι δεν είχε γίνει κανένα έργο πρόληψης:

Ούτε ζώνες πυρόσβεσης υπήρχαν ούτε καθαρισμοί έγιναν ενώ ούτε το πολυ-διαφημισμένο 112 λειτούργησε σωστά, για ακόμη μία φορά. Η αποκάθαρση αρμοδιοτήτων που είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός μετά τον χιονιά και τις καταστροφές της «Μήδειας», ακόμη δεν έχει γίνει, ενώ οι Δήμαρχοι προσπαθούν με ελάχιστα ή ανύπαρκτα μέσα να συμπαρασταθούν στους κατοίκους. Η κυβέρνηση, ξανά κατώτερη των περιστάσεων επιμένει σε μέτρα βιτρίνας, που χωρίς την απαραίτητη υποδομή σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, δεν μπορούν να αποδώσουν.

Επιτόπια επίσκεψη στον χώρο της μεγάλης πυρκαγιάς στον Σχίνο Κορινθίας και το Αλεποχώρι καθώς και στο επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής, πραγματοποίηση κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τον κοινοβουλευτικό Τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Καμίνη και τον Γραμματέα του Τομέα Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτη Καρκατσούλη. 

Τους δύο εκπροσώπους του Κινήματος Αλλαγής θα συνοδεύσει ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος Δημήτρης Αγγελόπουλος

Το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής ενημερώθηκε από τα πλέον αρμόδια χείλη, για την εξέλιξη της επιχείρησης κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς, τον κίνδυνο για ανθρώπινες ζωές και οικισμούς και τις καταστροφές που έχουν ήδη προκληθεί.

Κατά την επίσκεψη θα γίνουν επίσης συναντήσεις με παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορείς της περιοχής.  

Κατά την επίσκεψη του στην περιοχή, ο Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Καμίνης, έκανε την εξής δήλωση-ανάρτηση:

Στο Αλεποχώρι και στον Σχίνο Κορινθίας βρέθηκε σήμερα το πρωί κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής, ώστε να ενημερωθεί για την εξέλιξη της επιχείρησης κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει πλήξει την περιοχή τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

 

 

Ο κοινοβουλευτικός Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Καμίνης και ο Γραμματέας του Τομέα Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτης Καρκατσούλης ενημερώθηκαν από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανο Κολοκούρη και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Παπαγεωργίου.

  

Ο Γιώργος Καμίνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Οι πυροσβέστες μας κάνουν τιτάνια προσπάθεια να περιορίσουν τη φωτιά και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Βρεθήκαμε σήμερα εδώ για να τους δηλώσουμε την υποστήριξη του Κινήματος Αλλαγής και την ευγνωμοσύνη όλων των πολιτών για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους. 

Διαφήμιση

 

Το Κίνημα Αλλαγής έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι το κλειδί βρίσκεται στην πρόληψη. Δυστυχώς, και σε αυτή την πυρκαγιά βλέπουμε ότι δεν υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες και ανοικτοί δρόμοι πυρασφάλειας μέσα στο δάσος. Εαν αυτά υπήρχαν, η ζημιά θα ήταν αμελητέα. Τώρα δυστυχώς η καταστροφή είναι μεγάλη. Αυτό που σήμερα προέχει είναι η κατάσβεση της πυρκαγιάς: Αμέσως μετά όμως, το Κίνημα Αλλαγής θα ασκήσει τον απαραίτητο κοινοβουλευτικό έλεγχο. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αμέσως μετά την κακοκαιρία “Μήδεια”, είχε προαναγγείλει την κατάθεση νομοσχεδίου που θα ξεκαθάριζε τον κουβάρι των αρμοδιοτήτων, δεν έχουμε όμως δει κάτι τέτοιο ακόμα”. 


Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Καρκατσούλης έκανε την εξής δήλωση: “Ως Κίνημα Αλλαγής, είχαμε, δυστυχώς, προειδοποιήσει έγκαιρα για την ελλειμματική πολιτική πρόληψης των δασικών πυρκαγιών στη χώρα. Είναι επιτέλους ώρα να ασχοληθούμε σοβαρά με αυτό το κομμάτι. Όσο η κυβέρνηση δεν προχωρεί αποφασιστικά στον ορισμό των δασικών χαρτών, όσο δεν ξεκαθαρίζει η κατάσταση νομιμότητας μέσα και γύρω από το δάσος, τόσο τα δάση μας θα είναι έκθετα σε μεγάλους κινδύνους, είτε από ανευθυνότητα, είτε από υστεροβουλία”.