Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Kαζάνι που βράζει” ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο «άχαστος» Αλέξης Τσίπρας έχει γίνει «αδύναμος» ακόμα και στα μάτια των συντρόφων του.

Published

on

Το τελευταίο διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουμε μια υπόγεια αλλά και –πολλές φορές- δημόσια διαμάχη μεταξύ δύο ευρύτερων τάσεων με ισχυρά εσωκομματικά ερείσματα. Οι λεγόμενοι «ιδεολόγοι» και στελέχη της πιο παλιάς φρουράς του κόμματος εναντίον μιας ομάδας στελεχών χαρακτηριζόμενων –από τους αντιπάλους τους- ως «νεοαυριανιστών».

Επιχειρήματα ένθεν και ένθεν περί αποτυχημένων και προσκολλημένων στην εποχή του 4% και περί σκανδαλοθήρων. Στον Αλέξη Τσίπρα καταλογίζουν, ότι η αντιπολίτευση που κάνει «επενδύει στην θεωρία του ώριμου φρούτου», αφήνοντας τον κόσμο που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ «ακάλυπτο» και «με την αίσθηση, ότι είναι μόνος χωρίς πολιτική κάλυψη για όσα συμβαίνουν». Γίνεται λόγος για «σπασμωδική αντιπολίτευση», η οποία είναι «το καραούλι της μετριοπάθειας» και κατηγορούνται στελέχη του κόμματος, ότι γίνονται «θεματοφύλακες του μετριοπαθούς και πάντα πολιτικά ορθού», που «ερεθίζονται» από τον Πολάκη και παραμένουν «αναίσθητοι στα σκάνδαλα».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, γράφονται «πικρές αλήθειες», που εξηγούν, «γιατί ο Α. Τσίπρας είναι αδύναμος να αντιμετωπίσει αυτό που του ετοιμάζει ο Μητσοτάκης». Προεξοφλούν-ομολογούν ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές και αποκαλύπτουν, πως «την επομένη μιας ακόμα ήττας του Α. Τσίπρα, υπάρχουν κάποιοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι θα θέσουν ζήτημα ηγεσίας». Το μαχαίρι χτυπάει το κόκκαλο εδώ. Ο Α. Τσίπρας περιγράφεται να «παρακολουθεί με αμηχανία τις εξελίξεις». Και ο ΣΥΡΙΖΑ, «σαν άλλος Τιτανικός κατευθύνεται στο παγόβουνο για να συντριβεί», με «αναιμική αντιπολίτευση, αδυναμία ουσιαστικής στήριξης του κυβερνητικού έργου της τετραετίας 2015-2019, έλλειψη συνοχής και πειθαρχίας συνθέτουν ένα θλιβερό σκηνικό».

Η ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ μάχη είναι φανερό, ότι έχει φουντώσει για τα καλά, ενώ διακριτή και εκτός γραμμής είναι ενίοτε η αντιπολίτευση που κάνουν οι 53.  Στον πυρήνα της βρίσκεται η παραδοχή, ότι ο Κ. Μητσοτάκης κερδίζει όποτε θέλει τον αδύναμο και ήδη πολυτραυματία Α. Τσίπρα. Κι επομένως έρχεται σε πρώτο πλάνο, τι μέλλει γενέσθαι στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την βέβαιη ήττα. Η αμφισβήτηση και η πρόωρη πολιτική συνταξιοδότηση του Α. Τσίπρα έχει μπει επισήμως πια στο τραπέζι. Κάτι που ήταν σχεδόν αδιανόητο μέχρι πριν από λίγους μήνες. Ο «άχαστος» έχει γίνει «αδύναμος» ακόμα και στα μάτια των συντρόφων του. Από «ατού» και «χαρισματικός», τείνει να γίνει η «αχίλλειος πτέρνα» του κόμματος. Κοντά είναι στο να γίνει και «αποδιοπομπαίος τράγος» ή «Ιφιγένεια» μπας και φυσήξει κάποιος αέρας στα κοκαλωμένα πανιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΑΝΟΙΧΤΗ σύγκρουση που έχει ξεσπάσει στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω της κρίσης, δείχνει και το βάθος που έχει. Αγγίζει τα θεμέλια του.

Βαριές κουβέντες λέγονται και γράφονται, απειλές και υπονοούμενα για το ποιος παίζει το παιχνίδι του αντιπάλου, εμπλοκή συγκεκριμένων ΜΜΕ και δημοσιογράφων που επιχειρούν να παίξουν ρόλο στην αξιωματική αντιπολίτευση, με άλλα λόγια ένα σκηνικό μίζερης εσωστρέφειας, μακριά από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.

ΤΗΕ SOCIALIST NEWSROOM * με πληροφορίες απο το “Manifesto” και την “Eφημερίδα των Συντακτών”