Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν την Κεραμέως για κοροϊδία με τα tablets που θα έφταναν στα σχολεία

Published

on

Σε κρεσέντο υποκρισίας, εμπαιγμού και επικοινωνιακής τακτικής έχει επιδοθεί το Υπουργείο Παιδείας για το ζήτημα της αγοράς και διάθεσης laptop και tablet σε όλες τις σχολικές μονάδες, για να καλυφθούν υποτίθεται οι ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών, όπως αναφέρει το Alfavita.gr που δημοσίευσε τη σχετική καταγγελία του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε του Αιγάλεω προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Έπεφταν τα ψέματα βροχή….

ΨΕΜΑ 1ο: Με θριαμβευτικές ανακοινώσεις στα Μ.ΜΕ υπόσχονταν ότι το Υπουργείο θα καλύψει τις ανάγκες των μαθητών σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό ώστε να συμμετέχουν απρόσκοπτα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Μερικοί γονείς που πίστεψαν τις υποσχέσεις άρχισαν να τηλεφωνούν στα σχολεία και να ζητούν από τους διευθυντές τους φορητούς υπολογιστές και τα τάμπλετ!!!

ΨΕΜΑ 2ο: Στη συνέχεια το Υπουργείο Παιδείας στις 7/4/2020 έστειλε εγκύκλιο στα σχολεία ζητώντας την καταγραφή των αναγκών αυτών ανά σχολική μονάδα με στόχο: «α) να υποστηριχθεί άμεσα η εκπαιδευτική διαδικασία, τόσο κατά την περίοδο αναστολής λειτουργίας των σχολικών… β)να υπάρχει ισότιμη πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία από όλους αφού πολλοί εκπαιδευτικοί και μαθητές (σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης) είτε σε περιοχές με χαμηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ, είτε σε απομακρυσμένες περιοχές, είτε λόγω της οικονομικής κρίσης της χώρας μας δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση …» και απαίτησαν σε λιγότερο από μια ημέρα να δοθούν στοιχεία από τους διευθυντές των σχολείων.

ΨΕΜΑ 3ο: Παρά τις ασφυκτικές προθεσμίες η διαδικασία της καταγραφής πραγματοποιήθηκε και στάλθηκαν τα στοιχεία όλων των αναγκών, που υπάρχουν, στο Υπουργείο Παιδείας. Η κ. Κεραμέως  αντί να αναλάβει την ευθύνη και να αποδεχθεί τις τεράστιες ανάγκες τις οποίες είχαμε επισημάνει ως εκπαιδευτική κοινότητα από την πρώτη στιγμή με στόχο να τις καλύψει, βγάζει νέα “διευκρινιστική” εγκύκλιο (Φ478.6/75/44420/Α2/7-4-2020) στην οποία κάνοντας στροφή 180ο αναφέρει: «…διευκρινίζουμε ότι η καταγραφή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών/συσκευών αφορά αποκλειστικά και μόνο σε ελλείψεις της σχολικής μονάδας και επ’ ουδενί φυσικών προσώπων (εκπαιδευτικών ή μαθητών)». Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούσε να συγκαλύψει τις τεράστιες ανάγκες των σχολείων και να περιορίσει τον αριθμό των ηλεκτρικών συσκευών.

ΨΕΜΑ 4ο: Αφού ούτε κι αυτή η προσπάθεια προχωρά το Υπουργείο με νέα εγκύκλιο πετάει το μπαλάκι στους Δήμους. Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ οι Σχολικές Επιτροπές των δήμων μπορούν να προμηθεύονται κατάλληλο ψηφιακό εξοπλισμό που να επιτρέπει την υλοποίηση των δράσεων της εξ αποστάσεως διδασκαλίας των μαθητών των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους, αξιοποιώντας αδιάθετες πιστώσεις που προκύπτουν από την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων τους. Η λεπτομέρεια εδώ είναι ότι ελάχιστοι Δήμοι έχουν χρήματα να αγοράσουν εξοπλισμό. Τα Μνημόνια έχουν περιορίσει κατά 60% τις επιχορηγήσεις για τα σχολεία!! Ο Δήμος Αιγάλεω δηλώνει την πλήρη αδυναμία του να αγοράσει ηλεκτρονικό εξοπλισμό και να τον στείλει στα σχολεία.

ΨΕΜΑ 5ο: Το Υπουργείο Παιδείας όλο αυτό το διάστημα διαβεβαίωνε ότι έχει έρθει σε επαφή με χορηγούς οι οποίοι «θα έβαζαν βαθιά το χέρι στην τσέπη» για να αγοράσουν και να προσφέρουν δωρεάν τον απαραίτητο εξοπλισμό. Άνθρακες τελικά ο θησαυρός. Συγκεντρώθηκαν 9.000 τάμπλετ για 2.500 σχολικές μονάδες!! Σταγόνα στον ωκεανό.   Αυτά συμβαίνουν την ίδια ώρα η Κυβέρνηση της ΝΔ «κατάφερε» να βρει τρόπους, ακόμα και σε μια νύχτα με Π.Ν.Π, για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των εργοδοτών, να χαρίσει εκατομμύρια € στους μεγαλοκαναλάρχες. Την ίδια ώρα που η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν διστάζει να διαθέσει 72.000 € από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κατασκευή ιστοσελίδας «Μένουμε Σπίτι» και 24.000 €/μήνα για προβολή και αναρτήσεις στα social media, προφανώς ενδιαφερόμενη μόνο για την εικόνα και όχι για την ουσία.

Advertisement

… μα η αλήθεια σώζει….

Μετά από όλα αυτά στα σχολεία του Αιγάλεω έφτασαν την εβδομάδα 11-15/5 τα περιβόητα τάμπλετς της κ. Κεραμέως. Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί της κοροϊδίας:

  • Σχολείο με 290 μαθητές και 32 εκπαιδευτικούς παρέλαβε 3 τάμπλετς!!!
  • Σχολείο με 215 μαθητές και 24 εκπαιδευτικούς παρέλαβε 2 τάμπλετς!!
  • Τα ειδικά σχολεία από 1-2 τάμπλετς και πάει λέγοντας……

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Αιγάλεω καταγγέλλει την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την απίστευτη κοροϊδία. Η οργή και αγανάκτησή μας, καθώς και των μαθητών και των γονέων, ξεχειλίζει. Το Υπουργείο και η Κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για την αναστάτωση και την ξεδιάντροπη κοροϊδία προς όλη την κοινωνία. Το μόνο που ενδιαφέρει την κ. Κεραμέως είναι το επικοινωνιακό παιχνίδι και η προσωπική προβολή και όχι η ισότιμη συμμετοχή όλων των παιδιών στην εξ απόσταση εκπαίδευση. Η Υπουργός Παιδείας να αφήσει τους θεατρινισμούς και τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να ανακοινώσει άμεσα την παροχή laptop, αλλά και γρήγορο και δωρεάν internet, για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Επαναλαμβάνουμε για ακόμα μια φορά ότι ο βασικός εξοπλισμός (ένα tablet για κάθε παιδί και σύγχρονο laptop  για κάθε εκπαιδευτικό) είναι απολύτως αναγκαίο εργαλείο και είναι αναγκαίο αγαθό ιδιαίτερα σ αυτές τις συνθήκες που ζούμε. Aλλά και για επόμενο χρόνο είναι εργαλείο για ενημέρωση, επικοινωνία, πρόσβαση σε μορφωτική και πολιτιστική δραστηριότητα για τα οποία έχουν δικαίωμα όλοι και πρέπει να εξασφαλίσει το κράτος.

Κύριοι και κυρίες της Κυβέρνησης, από την πρώτη μέρα που ξέσπασε το κακό σκυμμένοι πάνω από τα πληκτρολόγια ή με ένα τηλέφωνο στο χέρι, με όποιο μέσο μπορούμε,  δίνουμε τη μάχη της μόρφωσης και της αλληλεγγύης για να στηρίζουμε τους μαθητές μας και τις οικογένειες τους. Δίνουμε τη μάχη για να σταθούμε στους μαθητές που τώρα μας θέλουν δίπλα τους. Αφήστε μας επιτέλους ήσυχους να επιτελέσουμε το έργο μας!!!

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΑΣ!!

Με πληροφορίες από το Alfavita.gr.

Advertisement