ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Έντονες αντιδράσεις για την “βραδινή” τροπολογία που απαλλάσσει δεκάδες αιρετούς στην αυτοδιοίκηση από πειθαρχικές διώξεις!

Το θέμα που το “The Socialist” έκανε “Viral”, σχετικά με την τροπολογία που πέρασε βράδυ από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και απαλλάσει δεκάδες αιρετούς στην αυτοδιοίκηση – μεταξύ των οποίων τα αδέλφια Ψωμιάδη – από πειθαρχικές διώξεις ακόμα και από κακουργήματα, έφερε στη Βουλή το Κίνημα Αλλαγής:

 

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΣ! KANE “ΚΛΙΚ” Ε Δ Ω ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ “THESOCIALIST.GR” – ΕΡΧΕΤΑΙ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ! 

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ: Άλλο ένα μνημείο “γαλάζιας” διακυβέρνησης

Για ποιο λόγο, άραγε, η κυβέρνηση έσπευσε να εξαλείψει τις πειθαρχικές και ποινικές διώξεις αιρετών και υπαλλήλων της Αυτοδιοίκησης σε βάθος ετών, ακόμη και όσων διώκονται για κακουργήματα; Για ποιο λόγο αποδέχθηκε, μάλιστα, βουλευτική τροπολογία ο υπουργός Εσωτερικών, όταν αυτή αφορά ακόμη και υποθέσεις κατάχρησης εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του Δημοσίου;

Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει απαντήσεις για ποιο λόγο επέλεξε να περάσει τη ρύθμιση χωρίς δημόσια διαβούλευση και ακρόαση των φορέων στη Βουλή, χωρίς κοστολόγηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κι ενώ αμφισβητείται ακόμη και η συνταγματικότητά της. Επέλεξε το “τρικ” της βουλευτικής – αντί της υπουργικής – τροπολογίας για να το αποφύγει. Μαζί της και ο ΣΥΡΙΖΑ, που υπερψήφισε την διάταξη και αναζητά εκ των υστέρων προσχήματα να διαφοροποιηθεί, δίνοντας άλλο ένα παράδειγμα της πρόχειρης και ανεύθυνης αντιπολίτευσης που ασκεί.

Το Κίνημα Αλλαγής καλεί τα επίσημα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης να λάβουν θέση και θα ερευνήσει το ζήτημα σε βάθος και ως το τέλος. Διότι θίγει τους θεσμούς κι είναι εξαιρετικά σοβαρό από τη φύση του, συνιστώντας αδιανόητη και ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης στους δημοσιονομικούς ελέγχους και στη Δικαιοσύνη

Δήλωση Ευαγγελίας Λιακούλη, Υπεύθυνης Τομέα Εσωτερικών της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής

Kατάλυση του δημοσιονομικού έλεγχου -ακόμη και του Ελεγκτικού Συνεδρίου- αλλά και ωμή επέμβαση στο χώρο της Δικαιοσύνης φέρνει η βουλευτική τροπολογία την οποία έκανε δεκτή ο Υπουργός Εσωτερικών. Η τροπολογία εξαλείφει με μονοκονδυλιά πειθαρχικές και ποινικές διώξεις αιρετών και υπαλλήλων της αυτοδιοίκησης, σε βάθος χρόνων, ακόμη και κακουργημάτων, με αντικείμενο κατάχρησης εκατομμυρίων, σε βάρος του ελληνικού δημοσίου!

Εν κρυπτώ και με ύπουλο τρόπο, πέρασε η Κυβέρνηση αυτή τη διάταξη νόμου χωρίς δημόσια διαβούλευση, χωρίς την άποψη των φορέων και της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, χωρίς κοστολόγηση από το Γενικό Λογιστήριο, χωρίς καμία θεσμική θωράκιση, με σοβαρότατη αμφισβήτηση της συνταγματικότητάς της.

Μετά τη δημόσια κατακραυγή και τις καταιγιστικές αποκαλύψεις για το μέγεθος της παρέμβασης και ειδικά τα πρόσωπα που αφορά, οφείλει ο κ. Υπουργός Εσωτερικών να ενημερώσει τον ελληνικό λαό σε πόσες υποθέσεις αυτή η διάταξη αναφέρεται, ποια ποσά αφορά, σε ποιες υποθέσεις έχουν ασκηθεί διώξεις και πόσες βρίσκονται ήδη σε εκκρεμοδικία, καθώς και ποια συγκεκριμένα πρόσωπα αιρετών αναμιγνύονται σε κακουργήματα.

Καλούμε τα επίσημα τα θεσμικά όργανα της αυτοδιοίκησης, την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ, να λάβουν καθαρή θέση για το θέμα αυτό και να αιτιολογήσουν τη στάση τους.

Το θέμα είναι εξαιρετικής σοβαρότητας και θέτει καίρια ζητήματα για το αξιακό και θεσμικό μας σύστημα.

Είναι αδιανόητη και ωμή η παρέμβαση της Κυβέρνησης τόσο στους δημοσιονομικούς ελέγχους όσο και στη Δικαιοσύνη.

Δεν θα το ανεχθούμε αυτό.

Θα ερευνήσουμε το θέμα σε βάθος και μέχρι το τέλος.

Είναι για μας, κόκκινη γραμμή. Και μάλιστα υπογραμμισμένη.

Τελεία και παύλα.

Related posts
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: "Μην έχεις απορία που ήταν ο Bernie την 3η Σεπτεβρίου"

Το ΠΑΣΟΚ κάνει πολιτικό χιούμορ με αφορμή την viral…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων τη 1η Φεβρουαρίου εισηγούνται οι ειδικοί!

Θετική είναι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων για το…
Read more
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχάλης Κατρίνης: «Η κυβέρνηση αδυνατεί ή δε θέλει να στηρίξει την αγορά»

Μιχάλης Κατρίνης: «Η κυβέρνηση αδυνατεί ή δε θέλει να…
Read more

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τροπολογία που πέρασε βράδυ - Παύει η δίωξη στους αδελφούς Ψωμιάδη! -Επωφελούνται δεκάδες αιρετοί!

Worth reading...