ΠΟΛΙΤΙΚΗΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

Μανώλης Χριστοδουλάκης για δηλώσεις Γεραπετρίτη: “Το Oruc Reis δεν πρέπει να περάσει τα 12 ναυτικά μίλια. Είναι ευθύνη του Πρωθυπουργού η εθνική αξιοπρέπεια.”

Ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης τοποθετήθηκε με σχόλιό του στο “The Socialist” σχετικά με τα όσα νωρίτερα δήλωσε ο Κος Γεραπετρίτης:

“Κάποια στιγμή, η εθνική στρατηγική του κατευνασμού δια του «υποχωρητισμού» πρέπει, επιτέλους, να βάλει με σαφήνεια τα όρια που προσβάλλουν την εθνική μας κυριαρχία και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτή.

Και στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, πέραν της αυτονόητης ψυχραιμίας και υπευθυνότητας, απαιτείται από τους θεσμικούς εκπροσώπους της χώρας να μην αλλοιώνουν, με την προσκόλληση στη στρατηγική αυτή, τις πάγιες εθνικές μας θέσεις.

Η επέκταση της εθνικής μας κυριαρχίας μέσω των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, είναι αναφαίρετο, αδιαπραγμάτευτο και μονομερές δικαίωμα της χώρας μας που απορρέει από το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Αποτελεί εθνική στρατηγική το πότε αυτό θα αξιοποιηθεί, αλλά σε κάθε περίπτωση η χώρα δεν μπορεί να αποδεχτεί τετελεσμένα που παραβιάζουν τα αυτονόητα δικαιώματα της. Και σίγουρα τα τετελεσμένα αυτά δεν μπορούν να έχουν τη σφραγίδα κυβερνητικών Υπουργών, όπως η πρόσφατη δήλωση Γεραπετρίτη.

Πέραν της μυστικής διαχείρισης, της απουσίας συναίνεσης στο εσωτερικό και της παντελούς απουσίας οργανωμένου σχεδίου, πλέον μιλάμε και για επικίνδυνη ανευθυνότητα.

Το Oruc Reis δεν πρέπει να περάσει τα 12 ναυτικά μίλια. Είναι ευθύνη του Πρωθυπουργού η εθνική αξιοπρέπεια.

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΣ! KANE “ΚΛΙΚ” Ε Δ Ω ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ “THESOCIALIST.GR” – ΕΡΧΕΤΑΙ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ! 

Oι δηλώσεις Γεραπετρίτη:

o Γιώργος Γεραπετρίτης ερωτηθείς για το ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές για την Ελλάδα, απάντησε πως αυτές «έχουν να κάνουν με τον σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας».

«Έχουμε αποδείξει την επιχειρησιακή μας ετοιμότητα. Η κόκκινη γραμμή είναι η εθνική κυριαρχία, και όταν λέμε εθνική κυριαρχία ενοούμε αυτονοήτως τα εθνικά χωρικά ύδατα τα οποία σήμερα είναι προσδιορισμένα στα έξι (6) ναυτικά μίλια. Οι εύκολοι λεονταρισμοί για την επέκταση μονομερώς στα δώδεκα μίλια που αποτελεί ένα δικαίωμα της ελληνικής Πολιτείας και το οποίο θα ασκήσει σε χρόνο τον οποίο η ίδια θα επιλέξει, δεν είναι ένα θέμα το οποίο μπορεί να τεθεί εν θερμώ. Είναι υποχρέωσή μας να αναδείξουμε την υποκρισία της Τουρκίας και να την απομονώσουμε διπλωματικά», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης.

 

Related posts
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

M.Kατρίνης:"Επέκταση της επιστρεπτέας προκαταβολής, 120 δόσεις και κούρεμα οφειλών για τους συνεπείς. Η αγορά και η κοινωνία βρίσκονται σε αδιέξοδο’’

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘’ Επέκταση της επιστρεπτέας…
Read more
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφη Αχτσιόγλου: “Τα χρέη απειλούν την επιβίωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εργαζομένων”

ημεία συνέντευξης της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ.Γεννηματά σε Ζ.Δημαδάμα για την καταγγελία της για παρενόχληση: "Είμαστε δίπλα σου Ζέφη"

Πριν από λίγους μήνες, η Ζέφη Δημαδάμα, αναπληρώτρια…
Read more

ΔΙΕΘΝΗΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ.Γεννηματά: "Τα 12 ναυτικά μίλια "κατακόκκινη γραμμή" -Να θέσει Βέτο ο Μητσοτάκης"

Worth reading...