ΔΙΕΘΝΗΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνημα Αλλαγής για Ημέρα Ομοφυλόφιλης Περηφάνειας: Η θεσμοθέτηση, η προβολή και η απαίτηση για σεβασμό αυτών των  δικαιωμάτων μας αφορά όλους

Ανακοίνωση Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κινήματος Αλλαγής για την Παγκόσμια Ημέρα Ομοφυλόφιλης Περηφάνειας

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ομοφυλόφιλης Περηφάνειας,  μας βρίσκει ως ανθρωπότητα στο σταυροδρόμι γενικότερων αναζητήσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αποτελεί ευκαιρία στοχασμού , προβολής και αποφασιστικότητας , όχι μόνον για την  πλήρη κατοχύρωση αλλά  και τη  διεύρυνση της αναγνώρισης κάθε δικαιώματος σχετικά με την επιλογή φύλου , συντρόφου, νομικής κατοχύρωσης της σχέσης,  την ελεύθερη έκφραση σεξουαλικού προσανατολισμού, τη διαμόρφωση οικογενειακής κατάστασης  και όλων των σχετικών ζητημάτων. 

Σε μία κοινωνία που σέβεται τα μέλη της και προχωράει, δεν έχουν θέση αγκυλώσεις και προκαταλήψεις που στοιχίζουν ανυπολόγιστα στα άτομα αλλά και σε όλη την ανθρωπότητα επί χρόνια. 

Η θεσμοθέτηση, η προβολή και η απαίτηση για σεβασμό αυτών των  δικαιωμάτων,  δεν είναι υπόθεση μόνον της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Μας αφορά όλους, αφού αφορά στοιχειώδη και απόλυτα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Με τεχνητές και απλώς επικοινωνιακές  αναφορές  δεν αντιμετωπίζονται τα θέματα αυτά. Αφορά βαθιά ριζωμένες προκαταλήψεις, υποκριτικές αντιδράσεις, ψευτοαυθεντίες,  που στοιχίζουν διαχρονικά σε ζωές και κοινωνικές οπισθοδρομήσεις. 

 

Γι’ αυτό οφείλουμε  να είμαστε κάθετοι, χωρίς καμία έκπτωση στο σεβασμό των δικαιωμάτων αυτών  και να το αποδεικνύουμε στην πράξη. Στην ερχόμενη Συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής,  ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα ανοίξει όλη την ατζέντα των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και θα καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις, σύγχρονες και προοδευτικές. Για την αποκατάσταση χρόνιων αδικιών , για το δικαίωμα όλων, παρόντων και επόμενων γενιών  στη ζωή.

Related posts
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Ανδρουλάκης: "Να παρέμβει άμεσα η Ε.Ε για να σταματήσουν οι επιθέσεις του Αζερμπαϊτζάν στην Αρμενία!"

Την παρέμβαση της ΕΕ για να σταματήσουν οι επιθέσεις…
Read more
ΔΙΕΘΝΗΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντροπή: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκδίδει ανακοίνωση για την Αρμενία και προσβάλλει τους αιώνιους δεσμούς φιλίας μεταξύ των 2 λαών!

Γράφει ο Άγγελος Γαβρής -Αρχισυντάκτης “The Socialist &#8211…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

Εξαιρετική Πρωτοβουλία: Η Νέα Γενιά Κινήματος Αλλαγής συλλέγει είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τον "Ιανό"

Εξαιρετική πρωτοβουλία από την Νέα Γενιά του…
Read more