Κίνημα Αλλαγής για δηλώσεις Μητσοτάκη: “Στο εξωτερικό, ευχολόγια και αοριστίες – Στο εσωτερικό, πόλεμος στα εργατικά δικαιώματα”

Την ανάγκη για μια νέα εργατική νομοθεσία, που θα δίνει δύναμη στον εργαζόμενο σύμφωνα με τις ανάγκες των καιρών, επισήμανε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος για την έναρξη των εργασιών της Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής, στο Πόρτο.

“Η Κοινωνική Σύνοδος του Πόρτο λαμβάνει χώρα σε ένα σημείο καμπής για την ευρωπαϊκή οικονομία. Καθώς επιταχύνονται οι εμβολιασμοί και η πανδημία υποχωρεί, η έμφαση της Ευρώπης θα δίνεται λιγότερο στην προστασία των θέσεων απασχόλησης και περισσότερο στην δημιουργία καλών νέων δουλειών” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτό για την Ελλάδα σημαίνει τρία πράγματα σημείωσε ο πρωθυπουργός. Πρώτον ουσιαστική επιτάχυνση των επενδύσεων με μείωση της φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών και δημιουργία ενός καλύτερου επενδυτικού κλίματος. Δεύτερον έμφαση στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, έτσι ώστε οι νέοι μας να έχουν εκείνες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να βρουν καλές δουλειές και τρίτον, μία νέα εργατική νομοθεσία που θα δίνει δύναμη στον εργαζόμενο.

Δύναμη, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης να επιλέξει ο ίδιος την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, δύναμη να λέει στον εργοδότη του ότι δεν μπορεί να τον ενοχλεί εκτός ωραρίου, όταν εργάζεται με τηλεργασία, δύναμη να λέει όχι σε οποιαδήποτε κατάχρηση της εργατικής νομοθεσίας με απλήρωτες υπερωρίες μέσα από την ψηφιακή κάρτα εργαζόμενου.

Πηγή: skai.gr

Σχόλιο Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στην Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής, στο Πόρτο

Στο εξωτερικό ευχολόγια και αοριστίες, από τον κ Μητσοτάκη για την απασχόληση. Στο εσωτερικό έχει κηρύξει τον πόλεμο στα δικαιώματα των εργαζομένων και προωθεί με σχέδιο τη φτηνή και απαξιωμένη εργασία.

Αυτή η συντηρητική πολιτική δεν οδηγεί στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας αλλά σε θλιβερή οπισθοδρόμηση που ευνοεί τους λίγους.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ