Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Kύριε Παπαγγελόπουλε δεν είστε εσείς το θύμα! Γράφει ο Άγγελος Γαβρής.

Δημοσιεύτηκε

στις

Γράφει ο Άγγελος Γαβρής.

Στην σημερινή Ολομέλεια της Βουλής, έδωσε το παρόν και ο Κ.Παπαγγελόπουλος μιλώντας για όλα και όλους. Έκπληξη προκάλεσε η αναφορά στον Ν.Παππά απο τον Θ.Πλεύρη και την υποστήριξη του πρώτου στην πρόταση των 30 βουλευτών για διεύρυνση κατηγορητηρίου.

Εφόσον η Ολομέλεια λάβει απόφαση διεύρυνσης του κατηγορητηρίου, δεν θα συγκροτηθεί νέα επιτροπή, αλλά η προκαταρκτική εξέταση των νέων αδικημάτων θα ανατεθεί στην υπάρχουσα, λόγω συνάφειας τους με τα ήδη ερευνώμενα αδικήματα. Εάν συμβεί αυτό, για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά, ειδική επιτροπή, δίχως να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της, καλείται με νέα απόφαση να διεξαγάγει προκαταρκτική εξέταση για νέα αδικήματα.

Παρακολούθησα με μεγάλη προσοχή τις αγορεύσεις και τις εισηγήσεις όλων ανεξαιρέτως. Ακόμα μεγαλύτερη προσοχή ωστόσο, έδωσα τόσο στα λεγόμενα του κ.Παπαγγελόπουλου όσο και στην αγωνία, το άγχος και την ανασφάλεια που ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ επέδειξε καθ’όλη την διάρκεια της ομιλίας του. Πολλά “έπεσαν” στο τραπέζι. Δεν θα μπορούσε κανείς να τις αποκαλέσει αποκαλύψεις. Σίγουρα όμως, βγάζουν μια “βρωμιά” τόσο για την Πολιτεία όσο και την Δικαιοσύνη. Μια “βρωμιά” που δεν μαζεύεται με τίποτα. Καταγγελίες για προσωπικά δούναι και λαβείν μεταξύ εισαγγελέων και δικαστών, τραπεζίτες και “λαδώματα” πολιτικών, σύσταση συμμορίας ένθεν κακείθεν , πολιτικές εκτελέσεις, παραδικαστικό κύκλωμα, δημοσιογράφοι σε μισθοφορική δράση…

Βρωμιά και δυσωδία αγαπητοί αναγνώστες. Σε ένα ήδη λερωμένο τοπίο που τα τελευταία χρόνια προσπάθησε να ορθοποδήσει, όχι χάρη των κυβερνώντων-μα επειδή έδειξε εμπιστοσύνη στον ίδιο τον Έλληνα που ζει και ονειρεύεται στην σύγχρονη κοινωνία. Αυτόν που με το δικό του αίμα και ιδρώτα δημιούργησε τα “μαξιλάρια” και τα ταμειακά αποθέματα, αυτόν που κατάφερε να κοιτάξει την κρίση κατάματα και να σταθεί όρθιος, που αντιμετώπισε υπεύθυνα μια πανδημία και με βάση τις δικές του επιλογές προστάτεψε την κοινωνία και αυτόν που καλείται ξανά να βγάλει τα κάρβουνα από την φωτιά!

Ο Κ.Παπαγγελόπουλος παρουσίασε εαυτόν ως το θύμα, τον αποδιοπομπαίο τράγο ενός συστήματος που αρνήθηκε να υποταχθεί σε ένα σύστημα που προσπάθησε να φτιάξει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Καταλαβαίνετε το οξύμωρο της υπόθεσης πιστεύω. Το θύμα δεν είστε εσείς κύριε Παπαγγελόπουλε, ούτε οι κατηγορούμενοι για την σκευωρία-υπόθεση Novartis , ούτε οι εισαγγελείς και οι “Βαρόνοι” της νύχτας που ελέγχουν ΜΜΕ…. Το θύμα είναι η ίδια η Πολιτεία, η Δικαιοσύνη και η Ελληνική Κοινωνία. Είμαστε όλοι εμείς που πρέπει να δούμε που θα πέσει η μπίλια σε μια προανακριτική προανακριτικής που μπορεί να οδηγήσει σε ειδικό Δικαστήριο και να αποφασίσουμε εαν η Δικαιοσύνη, τα ΜΜΕ και η Πολιτική έπραξαν χωρίς τον άνεμο της δυσωδίας που πνέει πάνω από την πολύκροτη αυτή υπόθεση…