Κίνημα Αλλαγής: Παράταση μέχρι την Πέμπτη για τη συλλογή υπογραφών από τους υποψηφίους

Υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων που έχει δημιουργήσει η αύξηση των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής αποφασίστηκε να παραταθούν οι προθεσμίες.

Μετά από μια πολύωρη συνεδρίαση η επιτροπή καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) αποφάσισε να γίνεται η υποβολή υποψηφιοτήτων και υπογραφών μέχρι την Πέμπτη (στις έξι το απόγευμα). Η ανακήρυξη των υποψηφίων  θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα για όλους μετά τον έλεγχο των υπογραφών.

Υπενθυμίζεται  πως πριν ανακοινώσει την απόσυρση της από την  εσωκομματική «κούρσα» η Φώφη Γεννηματά για λόγους υγείας, είχαν ήδη θέσει υποψηφιότητα  οι Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος,  Χάρης Καστανίδης. Την Πέμπτη εκδήλωσαν ενδιαφέρον ο  Παύλος Γερουλάνος  και ο Βασίλης Κεγκέρογλου και σήμερα ο Παύλος Χρηστίδης.

Υπενθυμίζεται πως όσοι ετοιμάζονται να κατέβουν στην εσωκομματική διαδικασία  θα πρέπει να έχουν από 5.000 υπογραφές. Η σχετική προθεσμία θεωρητικά  έληγε σήμερα , ωστόσο οι  Π. Γερουλάνος,  Β. Κεγκέρογλου και Π. Χρηστίδης ζήτησαν παράταση για να μπορέσουν να συγκεντρώσουν τις υπογραφές.

Ο πρώτος γύρος των εκλογών είναι προγραμματισμένος να γίνει στις 5 Δεκεμβρίου και εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος, αυτός θα γίνει στις 12 του μήνα.

Αναλυτικά η απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ

Προς:
την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά
τον Γραμματέα της ΚΠΕ, Μανώλη Χριστοδουλάκη
τα μέλη της ΚΠΕ
Η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του Κινήματος Αλλαγής, ως το κεντρικό όργανο για την διοργάνωση των διαδικασιών εκλογής Προέδρου από τη βάση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα έκτακτα πολιτικά δεδομένα που έχουν προκύψει μετά το πρόβλημα υγείας της Προέδρου Φώφης Γεννηματά, αλλά και την απόσυρση της υποψηφιότητάς της, την γνωστοποίηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος τριών νέων υποψηφίων με την ταυτόχρονη υποβολή αιτήματος παράτασης της προθεσμίας κατάθεσης υποψηφιότητας, όπως και την από 3 Οκτωβρίου απόφαση της ΚΠΕ, συνεδρίασε εκτάκτως  σήμερα 15 Οκτωβρίου και αποφάσισε τα εξής:
Επειδή έχουμε την πεποίθηση ότι η διαδικασία εκλογής Προέδρου στο Κίνημά μας πρέπει να είναι μία ζωντανή δημοκρατική διαδικασία, ανοιχτή στην κοινωνία και προκειμένου με τα νέα δεδομένα να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει την υποψηφιότητά του, αποφασίζουμε την παράταση της προθεσμίας κατάθεσης υποψηφιότητας και υπογραφών, σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ. 1 του Καταστατικού του Κινήματος, μέχρι την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:00 μ.μ..
Η ανακήρυξη των υποψηφίων Προέδρων θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα για όλους μετά τον έλεγχο των υπογραφών.
Σημειώνουμε ότι οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών είναι, σύμφωνα με την απόφαση της ΚΠΕ,  η Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 για τον πρώτο γύρο και εφόσον χρειαστεί, η Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 για τον δεύτερο γύρο.
Την απόφαση διαβιβάζουμε στην Πρόεδρο του Κινήματος, στο Γραμματέα της ΚΠΕ και στα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Επίσης, την απόφαση κοινοποιούμε σε όλους τους υποψηφίους.
Για την ΕΔΕΚΑΠ,
Ο Πρόεδρος,
Θεόδωρος Καπετανάκης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ