Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνημα Αλλαγής: “Μικροκομματικό εφεύρημα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ οι πρόωρες εκλογές- Δεν “τσιμπάμε”. Αυτόνομη η πορεία μας!”

Published

on

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ : «Δεν τσιμπάμε σε πρόωρες εκλογές – το μικροκομματικό εφεύρημα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – αυτόνομη η πορεία μας»

Την κεφαλαιοποίηση των κερδών που είχε λόγω της στάσης της στην πρώτη φάση της επιδηµίας θα επιδιώξει στο αµέσως προσεχές διάστηµα η Φώφη Γεννηµατά, µετά τα θετικά σχόλια που απέσπασε η τελευταία παρουσία της στη Βουλή.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόµη και στελέχη της Νέας ∆ηµοκρατίας παραδέχονταν δηµοσίως ότι οι θέσεις που ανέπτυξε η κυρία Γεννηµατά «ήταν αξιοπρόσεκτες», ενώ και από την Κουµουνδούρου δεν ακούστηκαν οι συνήθεις αντιδράσεις. Στο εσωτερικό του Κινήµατος Αλλαγής η στάση αυτή τιµήθηκε δεόντως και δηµιουργεί ένα πεδίο για τη δηµιουργία της εικόνας που επιθυµούσε να περιγράψει η Χαριλάου Τρικούπη µε την αντιπολιτευτική πολιτική του κόµµατος µετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής φαίνεται να  έχει την πεποίθηση ότι το κόµµα της εµφανίστηκε εξαιρετικά προετοιµασµένο για να µπει µε σχέδιο και προτάσεις στον πόλεµο εναντίον του κορονοϊού «και αυτό το οφείλει στη σκληρή δουλειά των στελεχών και στη συνεχή παρακολούθηση-ενηµέρωση από τους ειδικούς των νέων δεδοµένων» λέει χαρακτηριστικά στους συνοµιλητές της. Η ίδια, είναι αλήθεια, προσέγγισε πολιτικά την πανδηµία µε διάθεση να αντισταθεί η χώρα µε όρους εθνικής συνεννόησης και προσπάθειας, κάτι που της αναγνωρίζουν πλέον και οι πολιτικοί της αντίπαλοι.

Το Κίνημα Αλλαγής παρουσίασε και συνεχίζει να παρουσιάζει εγκαίρως τεκµηριωµένες προτάσεις µε κοινωνικό πρόσωπο. Εξήγησε στους πολίτες ότι έχει βασική προτεραιότητα την προστασία της δηµόσιας υγείας και έδωσε έµφαση στη συνέχεια στην ανάγκη άνεργοι και εργαζόµενοι, µικροεπιχειρηµατίες και αγρότες, επιστήµονες και άλλοι να νιώσουν ασφαλείς. Στη Βουλή η κυρία Γεννηµατά, απευθυνόµενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, επιχείρησε να καταστήσει σαφές ότι θα ασκήσει προοδευτική αντιπολίτευση, χρήσιµη αλλά και διεκδικητική.

Ο δρόµος της αποτελεσµατικής προοδευτικής αντιπολίτευσης αποτελεί, άλλωστε, για τη Χαριλάου Τρικούπη και την ευκαιρία να  διεκδικήσει περισσότερο ζωτικό χώρο στην Κεντροαριστερά, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις αδυναµίες του ΣΥΡΙΖΑ να κρατήσει ενιαία στάση στην αντιπαράθεσή του µε την κυβέρνηση. Το σίγουρο είναι ότι από αύριο ηγεσία και στελέχη επιστρέφουν σταδιακά στη Χαριλάου Τρικούπη. Αρχικά ένας σε κάθε γραφείο και µε βάση τον σχετικό κανονισµό επιστρέφουν παραµένοντας στον στόχο της υπεύθυνης αντιπολίτευσης, που στο τέλος της ηµέρας φέρνει σε ακόµη δυσκολότερη θέση τις συντηρητικές απόψεις της Νέας ∆ηµοκρατίας.

Στα σενάρια περί προοδευτικού µετώπου η ηγετική οµάδα του ΚΙΝΑΛ απαντά ότι η αυτόνοµη πορεία του ήταν και είναι µια ξεκάθαρη απόφασή του. Για τα δε σενάρια περί πρόωρων εκλογών η κυρία Γεννηµατά απευθύνεται και στον κ. Μητσοτάκη και στον κ. Τσίπρα και συµπληρώνει -το επανέλαβε και στη Βουλή- «δεν τσιµπάµε». Εννοεί, όπως υπογραµµίζουν συνεργάτες της, ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι µεταξύ της κυβέρνησης και της Κουµουνδούρου, το οποίο έχουν εφεύρει για λόγους µικροκοµµατικής τακτικής.

«Εµείς θα δουλέψουµε σε συνθήκες εκλογικής ετοιµότητας, αλλά χωρίς να αποκλίνουµε από τον δρόµο που επιλέξαµε και µας ενθαρρύνει για την ισχυροποίηση της σοσιαλδηµοκρατικής ατζέντας, ως οµπρέλα προστασίας των πολιτών στις έκτακτες συνθήκες λόγω κορονοϊού», θέλουν να υπενθυµίζουν σε κάθε συνοµιλητή τους στενοί συνεργάτες της κυρίας Γεννηµατά που έχουν επιφορτιστεί µε την ευθύνη κατάρτισης ενός εθνικού σχεδίου για την επόµενη µέρα