Κίνημα Αλλαγής: Κορονοϊός: «Τρύπες» στο σχεδιασμό της κυβέρνησης οδηγούν σε lockdown και ασφυξία στο ΕΣΥ

Κορονοϊός: «Τρύπες» στο σχεδιασμό της κυβέρνησης οδηγούν σε lockdown και ασφυξία στο ΕΣΥ

Η δεύτερη φάση της πανδημίας είναι πιο απειλητική από την πρώτη. Αλλά χαρακτηρίζεται κυρίως από την έλλειψη στρατηγικής της κυβέρνησης και διαρκείς αστοχίες. Είμαστε κοντά στο καθολικό lockdown και το σύστημα δημόσιας υγείας κοντά στην ασφυξία. Πριν από ένα μήνα, ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του δήλωναν ότι δεν υπάρχει περίπτωση για lockdown. Αλλά οι «τρύπες» στο σχεδιασμό τους οδήγησαν στο lockdown της Θεσσαλονίκης, των Σερρών και την πιθανότητα για την Αττική.

epa08385251 A handout photo made available by the US Army shows a service member assigned to the Javits New York Medical Station (JNYMS), assisting a patient to a telephone station, in support of the Department of Defense COVID-19 response, in New York, New York, USA, 21 April 2020 (issued 26 April 2020), during the coronavirus disease (COVID-19) pandemic. EPA/US ARMY/CPL. RACHEL THICKLIN HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Κίνημα Αλλαγής για τις αντοχές των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης είναι φανερό πως γρήγορα οι ΜΕΘ θα γεμίσουν. Δίχως προστασία για τους υγειονομικούς και το προσωπικό των νοσοκομείων, όπως εμείς έχουμε ζητήσει. Δίχως προσλήψεις προσωπικού που είναι απαραίτητες. Την ίδια στιγμή, βλέπουμε στελέχη της ΝΔ να τα βάζουν με τους επιστήμονες, επιχειρώντας με επικοινωνιακούς όρους να διαχειριστούν την κρίση. Το πρόβλημα είναι μπροστά μας και προέχει η θωράκιση του ΕΣΥ, η προστασία της καθημερινότητας και η στήριξη των εργαζομένων. Γι’ αυτό και καλούμε την κυβέρνηση ν’ ακούσει τις προτάσεις μας, οι οποίες είναι άμεσης εφαρμογής. Πριν να είναι αργά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ