Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Χρηστίδης: “Η κυβέρνηση , δεν προετοίμασε το Ε.Σ.Υ όπως έπρεπε”

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό TRT Θεσσαλίας και τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο

Για την διαχείριση του δεύτερου κύματος Κορονοιού.

Η κυβέρνηση ΝΔ δεν προετοίμασε το ΕΣΥ, όπως έπρεπε.

Στη δεύτερη φάση της πανδημίας, που ήταν ακόμα πιο απειλητική, υπάρχουν απανωτές οι αστοχίες και έλλειψη στρατηγικής της κυβέρνησης και των στελεχών της. Οι παραλείψεις της μας φέρνουν στα όρια του καθολικού lockdown προκαλώντας, ταυτόχρονα, στο ΕΣΥ ασφυξία.

Αρχές άνοιξης και προς το καλοκαίρι, όταν η κυβέρνηση άνοιξε τον τουρισμό μετα βαΐων και κλάδων, θυσίασε τα όποια αποτελέσματα είχαμε με θυσίες κερδίσει μέχρι τότε και το πρόβλημα διογκώθηκε.

Χωρίς αυστηρά υγειονομικά πρωτοκόλλα και χωρίς τεστ τόσο στην ενδοχώρα όσο και στα σύνορα, τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται με γεωμετρική ταχύτητα.

Μέχρι και ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον πέρασε από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα ανενόχλητος και έφτασε στον Βόλο σε μια περίοδο, τότε που υποτίθεται ότι ήταν κλειστά.

Διαφήμιση

Πριν από ένα μήνα ο κ. Μητσοτάκης και μια σειρά υπουργών του έλεγαν ότι δεν υπάρχει σενάριο lockdown κατηγορηματικά είτε σε κεντρικό είτε σε περιφερειακό επίπεδο.

Δυστυχώς ο τρόπος με τον οποίο πορεύθηκε η κυβέρνηση άφησε τρύπες που οδήγησαν στο lockdown της Θες/νίκης και των Σερρών με ανοιχτό το ενδεχόμενο και για την Αττική πιά και αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο και επίπονο για τους πολίτες υγειονομικά και οικονομικά.

Αυτή τη στιγμή και σύμφωνα με τα στοιχεια που ε΄φερ στο φως το Κίνημα Αλλαγής, από τις 119 κλίνες ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης οι 74 κλίνες είναι ΜΕΘ covid από αυτές οι 57 είναι ήδη κατειλημμένες ενώ υπάρχουν 297 διασωληνωμένοι λόγω covid.

Αυτό σημαίνει πως πολύ γρήγορα θα γεμίσουν.

Παράλληλα σε συναγερμό έχει τεθεί το νοσοκομείο “Παπανικολάου” στη Θεσσαλονίκη αλλά και του ΑΧΕΠΑ.

Πως προστατεύει η κυβέρνηση τους υγειονομικούς και το προσωπικό των νοσοκομείων; Πότε θα εντάξει το σύνολο των υγειονομικών στα βαρέα και στα ανθυγιεινά; Ερωτήματα που σωρεύονται και μένουν αναπάντητα.

Για τις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Διαφήμιση

Όταν εμείς στο Κίνημα Αλλαγής ζητούσαμε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για την ενίσχυση του ΕΣΥ , μας έλεγαν κάτι ακατάληπτα περί ΠΑΣΟΚ και ότι έχουμε ανακαλύψει το λεφτόδεντρο, λατρείας στα 80’ς και τα συναφή. Τώρα που τα υπόσχεται η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ Θεοδωρικάκος, η σιωπή των αμνών από τα στελέχη της ΝΔ.

Ας αφήσει κυβέρνηση τα εύκολα λόγια, και ας αποφασίσει να πάρει μέτρα γιατί η ανεπάρκεια και η φοβικότητά της την έχει οδηγήσει σε αυτά τα αδιέξοδα που βιώνουμε όλοι μας.

Το ότι για παράδειγμα δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις από Περιφερειακή Ενότητα σε Περιφερειακή Ενότητα για να αποφύγουμε τη διασπορά, είναι ακόμα μία παραδοξότητα της σημερινής κυβέρνησης. Αναφέρομαι φυσικά και στη Θεσσαλονίκη και στα Γιάννενα και στις Σέρρες, αυτό είναι κάτι το οποίο θεωρώ ότι θα αντιμετωπισθεί μετά τις σημερινές ανακοινώσεις, αλλά και πάλι έχουν χαθεί κρίσιμες ώρες, τι σημαίνει θα εφαρμόσω lockdown από την Τρίτη; Δηλαδή, αυτές τις 70- 80 ώρες δεν είναι κρίσιμες; Αυτό είναι ένα πράγμα το οποίο το αναρωτιούνται όλοι οι συμπολίτες μας, όταν τον άλλον του λες ότι θα πάρω μέτρα, αλλά θα τα πάρω μετά από τέσσερις μέρες, δυστυχώς αυτές τις τέσσερις μέρες μπορεί να έχουμε συμπεριφορές που εντείνουν το πρόβλημα.

Ο κ. Κυρανάκης (και πριν από αυτόν η κα Σπυράκη) έβαλλε κατά της επιστημονικής κοινότητας, την ώρα που η ίδια μάχεται την πανδημία και ενώ το δεύτερο κύμα σαρώνει την Ευρώπη, αναζητώντας παράλληλα με συνεχείς κλινικές μελέτες το πολυπόθητο εμβόλιο. Σύμφωνα με τον κ. Κυρανάκη, αυτό “έχει καθυστερήσει υπερβολικά”, γι’ αυτό και η επιστημονική κοινότητα “έχει σταθεί κατώτερη των περιστάσεων”.

Ας σοβαρευτούμε. Η κυβέρνηση κάνει καθημερινά ένα damage control για να περιορίσει το πολιτικό κόστος.

Εμείς πιστεύουμε στην επιστήμη , στον τρόπο που λειτουργεί και δρα και φυσικά στηρίζουμε το έργο και την προσφορά της επιστημονικής κοινότητας στη μάχη εναντίον της πανδημίας.

Η ΝΔ προσπαθεί να μας πείσει ότι 9 άτομα που βρίσκονται σε ένα κέντρο εστίασης είναι πρόβλημα, ενώ τα 25 παιδιά που συνωστίζονται σε μια τάξη είναι λύση.

Διαφήμιση

Το σύστημα μπάζει από παντού. Το πρόβλημα είναι μπροστά μας και πρέπει να θωρακίσουμε το ΕΣΥ, να προστατεύσουμε την υγεία των Ελλήνων πολιτών και παράλληλα να ενισχύσουμε την οικονομία μας γιατί έρχεται μεγάλη φτώχεια και η κοινωνία πρέπει να σταθεί όρθια και ζωντανή.

Οι αγρότες μας, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες είναι τα πρώτα θύματα του ακήρυκτου αυτού πολέμου που ζούμε και έπονται οι νέοι με την ανεργία να φτάνει σε δυσθεώρητά ύψη και το εργασιακό τους μέλλον να φαντάζει ζοφερό.

Ας μας ακούσει η κυβέρνηση πριν είναι αργά, γιατί οι προτάσεις μας , είναι άμεσης εφαρμογής.

Πρύτανης ΟΠΑ

Ο απαράδεκτος, αδιανόητος, φασιστικός, τραμπούκικος προπηλακισμός του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκτός από ομόθυμη καταδίκη απαιτεί και την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών με σκοπό τη διασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας και της προστασίας των Πανεπιστήμιων.