Κορωνοϊός: Aυτά είναι τα νέα μέτρα που έρχονται!

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, θα πρόκειται ακόμη για «ήπιες παρεμβάσεις», καθώς η διασκέδαση «ένας κλάδος που έχει πληγεί, γι’ αυτό το λόγο προσπαθούμε οι παρεμβάσεις να γίνουν σε χρονικό πλαίσιο που κατά βάση είναι το πιο ανώδυνο», όπως περιέγραψε ο ίδιος.

Υπό αυτό το πρίσμα, στο νέο «πακέτο» μέτρων εξετάζονται περιορισμοί, όπως:

επέκταση του μέτρου της τηλεργασίας σε ποσοστό 50% (από το 20% μεσοσταθμικά σήμερα)

  • Μείωση του ωραρίου λειτουργίας στα νυχτερινά κέντρα και στην εστίαση, με πρόβλεψη αυτά να κλείνουν είτε στις 11 το βράδυ, είτε τα μεσάνυχτα,
  • Πρόβλεψη μόνο για καθήμενους πελάτες στα κέντρα διασκέδασης, όπως και στους χώρους εστίασης με ζωντανή μουσική
  • Αλλαγή στο ποσοστό πληρότητας στα νυχτερινά κέντρα
  • Αλλαγή στο ποσοστό πληρότητας στους αθλητικούς χώρους και κυρίως στα γήπεδα (έως και καθολική απαγόρευση φιλάθλων)
  • Εκτεταμένη ιχνηλάτηση στην κοινότητα μέσω testing

με τις τελικές, κυβερνητικές ανακοινώσεις, ωστόσο, να τοποθετούνται μέσα στις επόμενες ημέρες και κατά πάσα πιθανότητα, αύριο, Τρίτη, μετά και την κατάθεση της πρότασης των ειδικών.

Στον αντίποδα, χωρίς αλλαγές, κατά πληροφορίες, θα εξελιχθεί από το νέο έτος η εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς πρόθεση της κυβέρνησης αποτελεί η διατήρηση της διά ζώσης διδασκαλίας, αν τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν μεταβληθούν δραματικά.

Και αυτό γιατί τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφηκε αισθητή αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων στις σχολικές αίθουσες, ενώ «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία συζήτηση για εξ αποστάσεως εκπαίδευση» ξεκαθάρισε και η αρμόδια Υπουργός, Νίκη Κεραμέως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ