Κορονοϊός: Η κυβέρνηση “στοχοποιεί” τους νέους ακόμα μια φορά! “Βολές” εναντίον των “κινημάτων κατά της μάσκας”

“Εγκαίνια” στην τηλεοπτική ενημέρωση των πολιτών που θα γίνεται 2 φορές την εβδομάδα με τον Κο Χαρδαλιά και τον Κο Μαγιορκίνη (Στην θέση του Σωτήρη Τσιόδρα αυτή την εβδομάδα).

Mε ελάχιστη διάθεση αυτοκριτικής παρουσιάστηκαν οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, στην σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την έξαρση του κορονοϊού στην χώρα μας:

Σύνθημα επαγρύπνησης στην κοινή γνώμη, και ειδικά στους νέους, έδωσε ο επιδημιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης. «Η επιδημία εξακολουθεί να σιγοβράζει, να δείχνει σημεία αυξητικής τάσης, παρότι η δραματική αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκε την πρώτη εβδομάδα, που θα οδηγούσε σε 300 κρούσματα ημερησίως, φαίνεται να περιορίζεται» είπε χαρακτηριστικά.

«Η επιβράδυνση των κρουσμάτων για δεύτερη συνεχή μέρα (168 την Τρίτη) συμπίπτει με τη γενικευμένη χρήσης μάσκας καθώς και την επιβολή περιοριστικών μέτρων σε επιβαρυμένες περιοχές, αλλά απαιτείται επαγρύπνηση» εξήγησε κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας.

KANE “ΚΛΙΚ” ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ “THESOCIALIST.GR”

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία από την εκτεταμένη διασπορά της νόσου στις νεαρότερες ηλικίες, δηλώνοντας ότι αυτό αντανακλάται αφενός από τον αυξημένο αριθμό διαγνώσεων σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, από την άλλη από τη συρροή μικρού αριθμού διασωληνώσεων βαρέων περιστατικών σε σχετικά νεαρές ηλικιακές ομάδες.

«Η επέκταση σε αυτές τις ηλικίες αναμένεται να οδηγήσει σε σχετικά μικρό αριθμό βαρέων περιστατικών, και οι χρονιές επιπτώσεις δεν είναι πλήρως κατανοητές, ενώ η επιδημία στην ηλικιακή ομάδα των νέων δεν είναι κλειστή, και μπορεί να δώσει ανά πάσα στιγμή μεταδόσεις στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες με δραματικές συνέπειες» προειδοποίησε ο κ. Μαγιορκίνης.

«Ο ιός δεν μεταδίδεται ομοιόμορφα, ακόλουθη δυναμική υπερμετάδοσης, γι’ αυτό η ανάσχεση του δεύτερου κύματος, που είναι μικρότερη του αναμενόμενου, είναι εφικτή» σχολίασε ο επιδημιολόγος. Προς την κατεύθυνση αυτή, υπογράμμισε την ανάγκη της σωστής χρήσης της μάσκας και την ανάγκη κοινωνικού περιορισμού όσων επιστρέφουν στα αστικά κέντρα από τις διακοπές του Αυγούστου.

Αντιλαμβάνομαι ότι ύστερα από τόσους μήνες ταλαιπωρίας υπάρχει κούραση. Όμως δυστυχώς,  ο ιός δεν κουράζεται. Είχαμε πει ότι ο αγώνας είναι μαραθώνιος και όχι  αγώνας ταχύτητας» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.   

Ο κ. Χαρδαλιάς χαρακτήρισε βασικό στοιχείο αντιμετώπισης της πανδημίας τη  σωστή ενημέρωση και πρόσθεσε:

«Οι αποφάσεις μας εύλογα κρίνονται από όλους αλλά αυτό που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση είναι τα ίδια τα δεδομένα. Δεν κάνουμε διακρίσεις σε περιοχές. Όπου υπάρχει πρόβλημα  το ανακοινώνουμε».

Όπως ανέφερε, η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά σε ένα β΄ κύμα πανδημίας. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να μένει αλώβητη. Αύξηση κρουσμάτων έχουμε και στην Ελλάδα και τα περιμέναμε» τόνισε.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού σε συγκεκριμένες περιοχές αλλά και στη βελτίωση της κατάστασης στον Πόρο και στον Αμπελώνα Λάρισας, χάρη στη συνεργασία των κατοίκων,  που είχε σαν αποτέλεσμα την άρση ορισμένων μέτρων.

Ο κ, Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι «τα στοιχεία δεν δείχνουν ότι η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στο άνοιγμα του τουρισμού το οποίο έγινε πολύ προσεκτικά». 

«Οι 760.206 έλεγχοι δεν ήταν τυχαίοι, Επιλέγονται οι επιβάτες από τον αλγόριθμο,  που   έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να είναι θετικοί, χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν» σημείωσε.

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι «η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα καλό επιδημιολογικό επίπεδο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάσουμε». 

Κρίσιμο σημείο χαρακτήρισε όμως  το άνοιγμα των σχολείων όπως και την τήρηση των μέτρων υγιεινής, υπενθυμίζοντας σε ποιους χώρους είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

«Όλοι μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε και αντιεπιστημονικές θεωρίες που υποστηρίζουν ότι τα κρούσματα δεν υπάρχουν. Τέτοιες θεωρείς μπορεί να αποβούν μοιραίες» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς όσον αφορά τα fake news.  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ