Κορύφωση του κύματος του Covid-19 αυτή την εβδομάδα

H Ελλάδα θα φτάσει στην κορύφωση του τρέχοντος κύματος Covid-19, αυτή την εβδομάδα εξέφρασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, ο κ. Σαρηγιάννης υποστήριξε ότι τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας έχουν ξεπεράσει τα 300.000 φτάνοντας, περίπου, τα 315.000. Ο καθηγητής τόνισε πάντως ότι η κορύφωση έχει ήδη σημειωθεί σε  τουριστικές περιοχές όπως Μύκονος, Πάρος, Σαντορίνη αλλά και στις τρεις από τις τέσσερις περιφέρειες της Κρήτης, με εξαίρεση το Ηράκλειο όπου συνεχίζεται η αύξηση.

«Έχουμε δημιουργήσει τοπική ανοσία στα νησιά που ηγήθηκαν σε αυτό το κύμα», δήλωσε ο καθηγητής.
ΚΟΣΜΟΣ  13/07/2022  08:43
«Κένταυρος»: Αυτή είναι η νέα παραλλαγή του κορωνοϊου -Εντοπίστηκε σε 10 χώρες, ανησυχούν οι ειδικοί
Σαρηγιάννης: Καλύτερη η κατάσταση μετά τα μέσα Αυγούστου

Από την άλλη ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι σε περιοχές όπως η Πιερία, η Ζάκυνθος, η Χαλκιδική, η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Θάσος υπάρχει έντονη αυξητική τάση που δεν θα αποκλιμακωθεί στο επόμενο δεκαήμερο και καλό θα είναι, σημείωσε, να αυξηθεί ο αριθμός των τεστ.

Καλύτερη θα είναι η κατάσταση τον Αύγουστο ειδικά, από τις 12 και μετά όπως ανέφερε ο καθηγητής, αλλά θα εξαρτηθεί από το πως θα διαχειριστούμε τις τουριστικές ροές από χώρες όπως Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία ,Γερμανία όπου εκεί η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση.

Τέλος, ο κ. Σαρηγιάννης εξήγησε γιατί παραμένει σημαντικό να μην μολυνθεί κάποιος με τον ιό παρότι έχει αρχίσει να επικρατεί το αίσθημα της «κούρασης» για την πανδημία:

«Υπάρχει πραγματικά το αίσθημα της κούρασης και το αίσθημα ”να κολλήσω να τελειώνω”. Δυστυχώς δεν τελειώνουμε με το να κολλήσουμε, υπάρχει διαφυγή ανοσίας και με την Όμικρον μπορείς να ξανακολλήσεις. Ο ιός είναι μια συστημική φλεγμονή του οργανισμού που χτυπάει στα ευαίσθητα μας σημεία. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να μην κολλήσουμε»

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ