“Κρυφές Δημοσκοπήσεις” – “Ντέρμπι” για τρείς δείχνουν οι πρώτες “διαρροές” στα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ

Το Μικροσκόπιο, η δημοφιλέστερη στήλη του THE SOCIALIST για τον μήνα Σεπτέμβριο, έρχεται να σχολιάσει τις πρώτες “διαρροές” σχετικά με την μεγάλη εσωκομματική “μάχη” για την ανάδειξη Πρόεδρου στο Κίνημα Αλλαγής

Σύμφωνα με όλα όσα ‘διαρρέουν΄ από έμπειρους δημοσκόπους και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μας, όπως φαίνεται, η εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη Προέδρου  μπορεί να κρύβει “εκπλήξεις”.

Για άλλους δυσάρεστες, για άλλους ευχάριστες. Το σίγουρο είναι πάντως πως η εσωκομματική διαδικασία τον Νοέμβριο του 2021 ξεκινά χωρίς ξεκάθαρο φαβορί και στη συνέχεια να “ψάχνουμε” τον δεύτερο που θα πάει στην τελική μάχη στον Β γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Δύσκολα να υπάρξει νικητής από τον πρώτο γύρο επομένως για αυτό πηγαίνουμε απευθείας στην λογική της δεύτερης Κυριακής.

Όταν τον Σεπτέμβρη, η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωνε την υποψηφιότητά της για την διεκδίκηση εκ νέου της Προεδρίας του ΚΙΝΑΛ, υπήρξαν “μουδιασμένες” αντιδράσεις από τους λοιπούς φερόμενους ως υποψηφίους. Πρώτος, απάντησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος από νωρίς, έχει ξεκινήσει έναν άοκνο αγώνα να κοινωνήσει το αφήγημά του σε όλη την Ελλάδα, από χωριό σε χωριό, από ταβέρνα σε ταβέρνα και από αίθουσες σε αίθουσες, το επιτελείο του και ο ίδιος προσωπικά, τρέχουν σε όλη την Επικράτεια, γνωρίζοντας, πως η Φώφη Γεννηματά, έχει “αμελήσει” να ασχοληθεί ενεργά με όλη την επικράτεια και γνωρίζοντας πως ο ίδιος, είναι ο κύριος εκφραστής της λεγόμενης “αντί-ΣΥΡΙΖΑ” γραμμής του κόμματος.

Στη συνέχεια, όλοι περιμέναμε την κίνηση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος έχει συστηματικά, όλα αυτά τα χρόνια, “Χτίσει” ένα δυνατό και πολυφωνικό επιτελείο που “κρατούσε την μπάλα χαμηλά” – σε ορισμένες των περιπτώσεων, πιο “χαμηλά από όσο ίσως να έπρεπε” – ωστόσο κανείς δεν μπορεί έστω και σε “χαμηλούς τόνους” πως ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι, μέχρι και αυτή τη στιγμή, το “ισχυρότερο χαρτί” της παράταξης τόσο στην διασύνδεσή του με την νεολαία και τα επαγγελματικά συνδικάτα όσο και στην διεθνή δράση του, με πρόσφατη την μεγάλη αναγνώριση του “RESCEU” ως νομοσχεδίου της Ε.Ε. Η κίνηση έγινε λίγες ημέρες πριν, σχεδόν ένα μήνα πρίν το εν λόγω κείμενο που διαβάζετε αυτή τη στιγμή, και συνοδεύτηκε με πλήθος τοποθετήσεων στα social media υπερ της υποψηφιότητας Ανδρουλάκη.

Το “παζλ” συμπληρώθηκε με τον Χάρη Καστανίδη, υποψήφιο που στρέφει το ενδιαφέρον πολλών που μιλούν για το ιδεολογικό ΠΑΣΟΚ μιας άλλης δεκαετίας με γνώμονα το μέλλον της παράταξης, με ξεκάθαρο κεντροαριστερό ιδεολογικό αφήγημα, ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, ερίζει ανάμεσα στους “Παπανδρεϊκούς” ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής, κάνοντας προσπέραση από αριστερά στον έταιρο φερόμενο ως υποψήφιο, Παύλο Γερουλάνο.

Τι δείχνουν οι πρώτες διαρροές; 

Ντέρμπι. Μεταξύ άλλων και μια  έκπληξη – μάλλον δυσάρεστη για την νυν ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής – Νίκος Ανδρουλάκης-Ανδρέας Λοβέρδος -Φώφη Γεννηματά , “παλεύουν” για τον Β γύρο με κεντρικό ερώτημα, τι θα κάνουν με τους ψήφους τους οι υποψήφιοι που δεν θα πάνε στην δεύτερη Κυριακή.

Προς το παρόν, σε όλες τις διαρροές, “κεφάλι” φέρεται να παίρνει ο Νίκος Ανδρουλάκης με ισχυρά ποσοστά σε κάθε περίπτωση. Στην πλειονότητα των διαρροών όμως, “αντίπαλος” του Νίκου Ανδρουλάκη, φέρεται κατά μεγάλο ενδεχόμενο να είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος και όχι η Φώφη Γεννηματά που ίσως να περιμέναμε οι περισσότεροι. Υπάρχει ισχυρό και αυτό το σενάριο βέβαια, πως η Φώφη Γεννηματά πάει Β Κυριακή τον Νίκο Ανδρουλάκη μα μέχρι στιγμής, οι πρώτες πληροφορίες φέρεται να κάνουν λόγο για μάχη Λοβέρδου-Ανδρουλάκη στην δεύτερη Κυριακή.

Είναι σίγουρο πως μιλάμε για τις πρώτες διαρροές που συμφωνούν σε ένα σημείο. Είναι ένα “ντέρμπι” που επηρεάζει θετικά την παράταξη αφού με αυτό τον τρόπο, ανεβαίνει το ενδιαφέρον, ανεβαίνει και η δυναμική επανόδου της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης σε μια περίοδο “παρατεταμένης φθοράς” τόσο της κυβέρνησης όσο και του ΣΥΡΙΖΑ. 

Έχουμε ένα μεγάλο Φθινόπωρο…. Με κεντρικό μήνυμα την ενότητα της παράταξης για την επάνοδο στην εξουσία.

Συμμετέχετε στο Poll του THE SOCIALIST

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ