Connect with us

ΓΝΩΜΕΣ

Λευτέρης Χρυσοφάκης: “Με δωροκάρτες και τιμωρίες δεν χτίζεται το τείχος ανοσίας!”

Published

on

Ο Λευτέρης Χρυσοφάκης με άρθρο του στο Marketnews, καυτηριάζει την στάση της κυβέρνησης απέναντι στο ζήτημα τον εμβολιασμών.

Αναλυτικά το άρθρο:

Έξι μήνες μετά και τους πρώτους εμβολιασμούς στη χώρα μας, η Ελλάδα παραμένει στις χώρες με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασθέντων με τουλάχιστον την πρώτη δόση, γεγονός που σε συνδυασμό με την άφιξη της τουριστικής περιόδου δημιουργεί ένα κλίμα αβεβαιότητας και έλλειψης εμπιστοσύνης σε μια ήδη δύσπιστη και διχασμένη κοινωνία.

Ως Κίνημα Αλλαγής είχαμε αποτυπώσει ξεκάθαρα και εξαρχής τις προτάσεις μας για την πορεία των εμβολιασμών, με τα Κυβερνητικά στελέχη του Μαξίμου μέχρι και σήμερα να παραμένουν προκλητικά αμέτοχοι σε αυτή την εθνική προσπάθεια υγειονομικής και κοινωνικής ανάτασης της πατρίδας μας.

Από το «ξεστοκάρισμα» εμβολίων, και την ωμή παραδοχή επικινδυνότητας συγκεκριμένου εμβολίου η Κυβέρνηση εμμένει σε μια επικοινωνιακή πολιτική που δυστυχώς αντί να ενώνει, διχάζει και αναπαράγει στερεότυπα και κοινωνικές διακρίσεις.

Τελευταίο «κατόρθωμα» της, η προσπάθεια «εξαγοράς» των νέων πολιτών, που δημοκοπικά φαίνεται εδώ και αρκετό διάστημα να της έχουν «γυρίσει την πλάτη». 

Μέσω επιδοματικών πολιτικών υπό το πρίσμα γαλάζιου λαϊκισμού δεν γίνεται να δημιουργηθεί ένα τείχος ανοσίας, που κυρίαρχα συστατικά του θα είναι η έλλειψη ενημέρωσης και η τυχοδιωκτική παρουσία εκλογικών κινήτρων. Ιδιαίτερα, εάν τα προαναφερόμενα γίνονται υπό τον μανδύα μιας κάποιας υιοθέτησης υγειονομικής και ατομικής ευθύνης απέναντι στην χειρότερη πανδημία από την εποχή της Ισπανικής γρίπης.

Advertisement

-Διαφήμιση-

Υποστηρικτής της ανεξάρτητης Δημοσιογραφίας:

 

Διότι, εάν ο στόχος είναι αυτός, τότε το σύνθημα Ενωμένοι – Ενημερωμένοι- Εκπαιδευμένοι «πάει περίπατο» για ακόμη μια φορά, με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να προτιμά την εύκολη και «φτηνή» λύση του εξαγορασμού και φυσικά της τιμωρίας για όσους τολμήσουν να παρακούσουν τους σοφιστές του Μαξίμου.

Παράλληλα, δεν μπορεί να αγνοηθεί το γεγονός, ότι η «τιμωρία» και ο διαχωρισμός σε προνομιούχους και μη ακροβατεί ανάμεσα στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας, με την αγορά να καλείται για ακόμη μια φορά ως δια μαγείας να παίξει τον ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου» και να αποφασίσει για ένα ζήτημα που επί τοις πράγμασι αναμένεται να διχάσει και να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει.

Εκτός των άλλων όμως,  θα πρέπει κάποιος να πει ότι και ο επιμέρους διαχωρισμός σε αυτούς που έχουν κάνει την πρώτη δόση και αναμένουν την δεύτερη και σε εκείνους που ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους δεν αποτελεί και το καλύτερο παράδειγμα δίκαιης και ίσης μεταχείρισης.

Διότι είναι αναφαίρετο το δικαίωμά του καθενός στον εμβολιασμό,  και θεωρώ ότι οι περισσότεροι συμπολίτες μου, εάν είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν άμεσα και όχι να αναμένουν τρεις και τέσσερις εβδομάδες θα το είχαν πράξει άμεσα και δίχως καθυστερήσεις. Από την άλλη πλευρά, η Πολιτεία θα έπρεπε να μπορεί να σε ενημερώσει σωστά και τεκμηριωμένα γιατί πρέπει να εμβολιαστείς και όχι να επενδύει σε τιμωρητικές πολιτικές που μόνο δεύτερες σκέψεις μπορούν να δημιουργήσουν σε εκείνους τους πολίτες που δικαιολογημένα έχουν τις δικές τους αμφιβολίες για συγκεκριμένα εμβόλια.

Advertisement

 

Όταν η Κυβέρνηση πριμοδοτεί τον φόβο, την ανασφάλεια και την τιμωρία, τότε ο λαός έχει τη δύναμη και την νομιμοποίηση να επιλέξει τη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Την πλευρά που ως Κίνημα Αλλαγής σταθερά έχουμε διαλέξει, και που κυρίαρχα συστατικά της είναι η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, η ΑΣΦΑΛΕΙΑ και η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ των πολιτών δίχως αστερίσκους, κρυφά εκλογικά κίνητρα και απειλές για όσους τολμούν να υψώσουν το ανάστημα τους!

 

*Ο Λευτέρης Χρυσοφάκης είναι Μέλος της Γραμματείας Τομέα Ναυτιλίας του ΚΙΝΑΛ, Επιχειρηματίας στον κλάδο της Ναυτιλίας και της Εστίασης.