Σοβαρή καταγγελία για αστυνομική βία στο “Σωτηρία”

Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία για χρήση αστυνομικής βίας απέναντι σε  ψυχικά ασθενή κπροχώρησε εργαζόμενη του νοσοκομείου Σωτηρία. 

Μια κίνηση που βρήκε υποστήριξη στον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και σε ανεξάρτητα site δημοσιογραφίας στην Ελλάδα – θυμίζουμε πως σχετικά πρόσφατα, ο Πρωθυπουργός της χώρας, χαρακτήριζε ως “κακά” τα social media – Μια κίνηση θαρραλέα που απαιτεί, στην εποχή που ζούμε, υψηλά ιδανικά και αρχές.

Ακολουθεί το έγγραφο της μήνυσης που κατέθεσε η εργαζόμενη του νοσοκομείου “ΣΩΤΗΡΙΑ”

Ολόκληρη η καταγγελία:

«Στο τμήμα Επειγόντων που εργάζομαι στο νοσοκομείο Σωτηρία και σε εφημερία ψυχιατρικής κλινικής, ασθενής συνοδευόμενη από δύο αστυνομικούς μπροστά στα μάτια μου, στη βάρδια μου δέχτηκε επίθεση και λεκτική κ σωματική από τον έναν από αυτούς.

Διαμαρτυρηθηκα, φώναξα, κάλεσα αστυνομία γιατί θεώρησα απαράδεκτο μια κοπέλα που περιμένει στο χώρο αναμονής του νοσοκομείου και χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας, να γίνεται έρμαιο του εκνευρισμού του αστυνομικού που τη συνοδεύει. Η κοπέλα τόλμησε να σηκωθεί απλά από την καρέκλα που περίμενε κοντά στο τρίωρο.

Ο αστυνομικός εκνευρίστηκε τη βούτηξε απ το μαλλί, την έριξε κάτω, την κλώτσησε, της έριξε χαστούκια κ σπρώχνοντάς τη βίαια την έβαλε να καθίσει πάλι στη θέση της. Δεν τον προκάλεσε, δεν προσπάθησε να διαφύγει, δεν έκανε τίποτα που να δικαιολογεί τη βία του. Μου είπαν κι αυτός κ ο συνάδελφος του “να κοιτάζω τη δουλειά μου”.

Η δουλειά μου λοιπόν είναι να εξυπηρετω ασθενείς. Και οι ψυχιατρικοι ασθενείς δεν είναι ασθενείς β κατηγορίας!!! Είναι άνθρωποι που χρήζουν φροντίδας κ όχι προπηλακισμού!!!

Να σέβονται οι κύριοι αστυνομικοί λοιπόν τον ιερό χώρο ενός νοσοκομείου κ τους ασθενείς που συνοδεύουν. Δεν θα μπορούσα να επιτρέψω στον εαυτό μου να κλείσει τα μάτια και να κάνω ότι δεν είδα. Οι ψυχιατρικοι ασθενείς είναι άνθρωποι που πρέπει να συνοδεύονται από ανθρώπους με ενσυναισθηση γιατί δεν είναι σακοι του μποξ. Είναι ματωμενες ψυχές κ οφείλουμε να τους προστατεύουμε.

Σήμερα κατέθεσα μήνυση και θα ήμουν πολύ χαρούμενη αν βάζω ένα λιθαράκι για την προστασία τους.

Μας αφορά όλους.»

 

H Aνάρτηση της Καταγγέλουσας: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ