Λευτέρης Χρυσοφάκης: Ο άντρας και η γυναίκα να είναι ισότιμοι να αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον με αγάπη και σεβασμό

Για την έξαρση των γυναικοκτονιών το τελευταίο διάστημα τοποθετήθηκε με ανάρτηση του ο Λευτέρης Χρυσοφάκης. 

“Σε μια εποχή όπου όλα προχωρούν μπροστά, όπου οι διακρίσεις υποτίθεται ανάμεσα στα δύο φύλα τείνουν να εκλείψουν, όλα αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό, μας κάνουν να νιώθουμε ότι επιστρέφουμε ολοταχώς στο παρελθόν.” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Χρυσοφάκης.

Η ανάρτηση του:

Η γυναικοκτονία είναι ένα θλιβερό φαινόμενο.
Σε μια εποχή όπου όλα προχωρούν μπροστά, όπου οι διακρίσεις υποτίθεται ανάμεσα στα δύο φύλα τείνουν να εκλείψουν, όλα αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό, μας κάνουν να νιώθουμε ότι επιστρέφουμε ολοταχώς στο παρελθόν.
Η γυναικοκτονία δεν μπορεί να περιορίζεται σε μια συζήτηση αν θα αναγνωριστεί νομικά ή όχι. Προσωπικά λέω ναι, όμως το φαινόμενο έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που χρειάζεται να ξετυλιξουμε το κουβάρι ξανά από την αρχή.
Το ” καμία γυναίκα μόνη” δεν μπορεί να είναι ένα σύνθημα .
Η διαπαιδαγώγηση, η παιδεία, οι ίσες ευκαιρίες στην εργασία είναι ζητήματα που δεν μπορεί να παραμένουν ζητούμενα.
Είναι κυρίαρχα θέματα που οδηγούν στην αλλαγη νοοτροπίας κάποιων που επιμένουν να θεωρουν ότι η γυναίκα τους ανήκει , οτι είναι αδύναμη και έχουν δικαίωμα να την εξουσιάζουν.
Ας φτιαξουμε μια καλύτερη κοινωνία, όπου οι νόμοι θα ειναι σκληροί για φαινόμενα γυναικοκτονιας. Όπου ο πυρήνας θα ξεπεράσει τις προκαταλήψεις και θα αλλάξει τα πρότυπα παντού ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό.
Ο άντρας και η γυναίκα να είναι ισότιμοι, να αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον με αγάπη και σεβασμό.
Το άλλο μας μισό το θέλουμε δίπλα μας , να μας στηρίζει και να το στηρίζουμε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ