Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

LIVE η Δίκη της Χρυσής Αυγής!

Δημοσιεύτηκε

στις

Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου έχουν μαζευτεί από το πρωί σε κεντρικά σημεία σε όλη την επικράτεια! Μπροστά στο Εφετείο Αθηνών, επικρατεί το αδιαχώρητο:

Live η ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής: Κλειστοί δρόμοι, χιλιάδες άνθρωποι στο Εφετείο -Στις 11 η ετυμηγορία | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Madata.GR - Δίκη Χρυσής Αυγής: Χιλιάδες κόσμου στο Εφετείο. Περιμένοντας την απόφαση. LIVE

Η δήλωση της οικογένειας Φύσσα

Μάγδα Φύσσα / Σιγά μην φοβηθεί | Αυγή

“Μετά από 5,5 βασανιστικά χρόνια δικαστικής διαδικασίας, κατά την οποία δεχθήκαμε έως και ύβρεις και απειλές από την πλευρά των κατηγορουμένων,  εμείς, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα αναμετρηθήκαμε κατά πρόσωπο με το τέρας του ναζισμού και σταθήκαμε όρθιοι. Η ώρα της απόφασης έφτασε.
7 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11.00. 7 μαρτυρικά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου, για εμάς η συνολική καταδίκη της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ είναι μονόδρομος.
Την ημέρα της απόφασης καλούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσους δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα του Εφετείου.
Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα”

On camera

Δίκη Χρυσής Αυγής - Γεννηματά: Είμαστε όλοι εδώ γιατί δεν υπάρχει χώρος για τον φασισμό στη ζωή μας | ενότητες, πολιτική | Real.gr

 

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, από τη συγκέντρωση του Κινήματος Αλλαγής στο Εφετείο

Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση με μανδύα πολιτικού κόμματος. Μετά τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κανείς στην Ελλάδα δεν μπορεί να πει ότι δεν το γνωρίζει αυτό.

Σήμερα τα θύματα και η Δημοκρατία ζητούν δικαίωση. Είμαστε όλοι εδώ γιατί δεν υπάρχει χώρος για το φασισμό στη ζωή μας. Και μόνο μαζί τελειώνουμε με τους νεοναζί.

Κι αυτός είναι ένας αγώνας που συνεχίζεται. Ανεξάρτητα από τη σημερινή απόφαση, θέλουμε μια κοινωνία ανοιχτή, με ισχυρή Δημοκρατία.

Η επίσημη 1η εισαγγελική πρόταση:

Την 18η Δεκεμβρίου του 2019, η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου πρότεινε την απαλλαγή όλων των κατηγορούμενων, πρώην βουλευτών, στελεχών και φερομένων μελών της Χρυσής Αυγής, για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.
Μετά από πολύωρη εισήγησή, η εισαγγελέας ανακοίνωνε πως θεωρεί ότι δεν προέκυψε στοιχείο που να καταδεικνύει ότι υπήρξε κεντρικός σχεδιασμός στη δράση της οργάνωσης, ούτε φαίνεται να δόθηκε εντολή από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής και ειδικότερα από το Νίκο Μιχαλολιάκο για την τέλεση κακουργηματικών και άλλων αξιόποινων πράξεων.
Πρόεδρος του Δικαστηρίου είναι η Μαρία Λεπενιώτη, αναπληρωτής πρόεδρος η Μαρία Βάρκα, μέλη οι Ανδρέας Ντόκος και Γεσθημανή Τσουλφόγλου και αναπληρωματικό μέλος ο Δημήτρης Ανέστης. Εισαγγελέας της έδρας είναι η Αδαμαντία Οικονόμου με αναπληρωματικό τον Στελιο Κωσταρέλλο.

Μέσα στην Δικαστική αίθουσα εν αναμονή της απόφασης, η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Γιώργος Καμίνης:

Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής αυτή τη στιγμή στο Εφετείο:

 

H Πρόεδρος του Δικαστηρίου μπήκε στην αίθουσα:

Παρόντες κατηγορούμενοι:

Άγγος, Καζαντζόγλου, Σκάλκος, Μιχάλαρος, Χρυσαφίτης, Χατζηδάκης, Τσορβάς Ν., Τσορβάς Αθ., Τσαλίκης
Με απόντες το σύνολο των κατηγορουμένων πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής ξεκινά η εκφώνηση της ιστορικής απόφασης. Κενό ειναι το εδώλιο και του καθ’ ομολογία δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γ. Ρουπακιά, καθώς και των περισσοτέρων κατηγορουμενων στη μεγάλη δίκη. Μεχρι αυτή την ώρα 11 κατηγορούμενοι έχουν εμφανιστεί για να ακούσουν την ετυμηγορία του δικαστηρίου.
ς.

ΕΝΟΧΟΣ ο Ρουπακιάς για την Δολοφονία του Παύλου Φύσσα!

Ανθρωποκτονία από πρόθεση, ένοχος

Παράνομη οπλοκατοχή , οπλοφορία, οπλοχρησία, ένοχος
Η πρόεδρος δεν έχει απαγγείλλει ακόμα κατηγορίες για την πράξη της εγκληματικής οργάνωσης.

 

ΕΝΟΧΟΙ οι υπόδικοι 15/17  για την δολοφονία Φύσσα!

 

ΕΝΟΧΟΙ  ΟΛΟΙ οι υπόδικοι για την επίθεση στο ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους εργάτες!

 

Διαφήμιση

Απουσιάζουν όλοι οι κατηγορούμενοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, η στιγμή έφτασε!

Ιστορική η απόφαση του Δικαστηρίου:

ΕΝΟΧΟΙ οι υπόδικοι για την σύσταση και διεύθυνση της Πολιτικής Οργάνωσης!

ΕΝΟΧΟΙ όλοι οι πολιτικοί της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και συμμετοχή! Λαγός, Κασιδιάρης, Μιχαλολιάκος, Γερμενής, Παππάς ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης!