Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος στα Παραπολιτικά 90,1 για κορονoϊό: Η οικονομία δεν αντέχει ενδεχόμενο νέου lockdown

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά 90.1”, παραχώρησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος:

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε πως «η οικονομία δεν αντέχει ενδεχόμενο νέου lockdown σε ενδεχόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας».

Ακόμη επισήμανε πως «η οικονομία πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί» ενώ ανέφερε πως «οι πολίτες κάτω των 50 χρόνων λειτουργούν αλόγιστα».

Αναφορικά με τη navtex της Τουρκίας για έρευνες κοντά στο Καστελόριζο, δήλωσε πως «ήταν μεγάλη η συνεισφορά της Άγκελα Μέρκελ».

Για την τραγωδία στο Μάτι και τις αποκαλύψεις ότι στις 9 και μισή το βράδυ οι αρχές παρήγγειλαν σάκους για πτώματα, σημείωσε πως «η τότε κυβέρνηση ήξερε τα πάντα από την πρώτη στιγμή και το έκρυβε».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνεντευξη του Ανδρέα Λοβέρβου στα Παραπολιτικά 90,1:

Ερωτηθείς αν ον ανησυχεί η αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού, ο κ. Λοβέρδος απάντησε: «Ναι εφόσον οι πιο αξιόλογοι επιστήμονες που διαθέτει η χώρα είναι όχι μόνο ανήσυχοι αλλά κάτι περισσότερο, μιλούν ήδη για το δεύτερο κύμα».

«Η οικονομία μας δεν αντέχει να αντιμετωπιστεί με lockdown. Με τοπικά lockdowns ναι. Η επανάληψη του καθολικού lockdown θα πεθάνει την ελληνική οικονομία για αυτό υπάρχουν τρεις πολύ μεγάλες υποχρεώσεις, και εδώ η κυβέρνηση δεν πρόσεξε. Η πρώτη είναι η αύξηση των μονάδων εντατικής θεραπείας. Έγινε αυτό πράγματι όμως εκπαίδευση του προσωπικού δεν έχουμε ακούσει να γίνεται. Θέλει πολύ μεγάλη εκπαίδευση, θέλει κατάρτιση σοβαρή. Το δεύτερο έχει να κάνει με τη λειτουργία της οικονομίας και με την αντιμετώπιση της ύφεσης η οποία μας ταλανίζει και δεύτερο lockdown θα μας πεθάνει, για αυτό η οικονομία πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί αλλά πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί από πολίτες οι οποίοι παίρνουν όλα τα μέτρα ασφαλείας. Μέτρα ασφαλείας δεν λαμβάνονται και οι πολίτες κυρίως των κάτω των 50 συμπεριφέρονται πραγματικά αλόγιστα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαφήμιση

«Εφόσον η ατομική ευθύνη δεν έχει αρθεί στο ύψος των περιστάσεων ο κίνδυνος είναι τεράστιος και εδώ έχει ευθύνη η κυβέρνηση, και πάμε στον τρίτο παράγοντα, η οποία έπρεπε εγκαίρως να ενημερώσει ότι υπάρχει κίνδυνος και να ενημερώσει με έναν τρόπο απτό, όχι να παρακολουθεί την αύξηση των κρουσμάτων και έτσι να ανταποκρίνεται. Έπρεπε να το προλάβει να αυστηρότερη παρουσία του κράτους και με καλύτερη ενημέρωση. Για παράδειγμα ότι φορέσαμε μάσκες όλοι οι πολιτικοί ήρθε αργά. Έπρεπε να γίνει από την αρχή που άρχισαν να ελευθερώνονται οι πτήσεις και η είσοδος των τουριστών στη χώρα μας», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Το κράτος πρέπει να λειτουργήσει με παραδειγματικό τρόπο δηλαδή δεν νοείται βουλευτής, υπουργός, αστυνομικό όργανο, ότι είναι κράτος να είναι χωρίς μάσκα και οι κυρώσεις πρέπει να είναι πολύ αυστηρές», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.

Με αφορμή την αναδίπλωση της τουρκικής προκλητικότητας, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε: «Οπωσδήποτε συνείσφερε η κα Μέρκελ. Η παρέμβαση της κας Μέρκελ ήταν γρήγορη, ήταν άμεση και από ότι φάνηκε αρκετά αποτελεσματική αλλά ο Τούρκος πρόεδρος, που πάντα λεει την αλήθεια, μας είπε ότι αναδιπλώθηκε, ότι έκανε πίσω για λίγο. Θα επανέλθει μέσα στο 2020 και θα επανέλθει κάνοντας αυτό το οποίο προειδοποιεί, θα κάνει έρευνες στο πεδίο των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Αυτό να το έχουμε δεδομένο».

Για την τραγωδία στο Μάτι και τις πρόσφατες αποκαλύψεις, σημείωσε: «9:30 η ώρα παραγγέλθηκαν οι σάκοι τι ώρα έγινε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, αυτή η παρωδία; Ήταν απολύτως βέβαιο ότι ήξεραν τα πάντα όλοι, δεν ξερω σε τι έκταση αλλά ότι είχαν εικόνα νεκρών είναι απολύτως βέβαιο και κάναν το κορόιδο για να κοροϊδεύουν εμάς. Ρωτήστε όλους τους υπουργούς Υγείας είναι δυνατόν να έχεις νεκρό να μην το ξέρεις και να μην έχεις ενημερώσει τον πρωθυπουργό; Όλοι οι υπουργοί Υγείας την Κυριακή που δεν πηγαίναμε στο υπουργείο μας είχαμε άνθρωπο υπηρεσίας στο γραφείο μας μη τυχόν και γίνει κάτι σε ένα νησί, στο δρόμο και είμαστε ανεπαρκείς ως ΕΚΑΒ ως αερομεταφορά. Δεν είναι δυνατόν να έχεις φωτιά από το απόγευμα να έχει φτάσει βράδυ, να έχεις νεκρούς, τα το λεει ο δήμαρχος στα κανάλια και να κάνεις σύσκεψη για να κάνεις το κορόιδο. Είναι έξω από τα όρια η πολιτική αφερεγγυότητα, η αναλγησία τους και η αλαζονεία τους να πιστεύουν ότι αυτά δεν θα μαθευτούν».

ΠΗΓΗ: “Παραπολιτικά”