Γιώργος Α. Παπανδρέου: “Έτοιμος” για την μεγάλη επάνοδο; – Στα επόμενα 24ωρα οι ανακοινώσεις

Αυτή τη φορά, μετά από χρόνια στοχοποίησης και “χλεύης”  στη Βουλή αναγνωρίζεται η αξία του Γιωργου Α. Παπανδρέου πολυπαραταξιακά.

Αφού πέρα από το ΚΚΕ που τον χειροκρότησε στις δηλώσεις του από το Βήμα του Κοινοβουλίου για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, σήμερα τον χειροκρότησε και η παράταξη της ΝΔ σχετικά με τις δηλώσεις του για την Κα Μενδώνη.

Με βάση τις κινήσεις του πρώην Πρωθυπουργού, φαίνεται πως ο στενός του κύκλος, “είναι έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα” και για ανακοινώσεις εντός των ημερών. 

Υπενθυμίζουμε πως η εν λόγω “υποψηφιότητα” προκάλεσε πλήθος θετικών αντιδράσεων στις βάσεις των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ και αναταραχή γενικότερη και “εξ αριστερών” αφού φαίνεται πως σε ενδεχόμενο “Παπανδρέου” να επιστρέψει στην αρχηγία του κόμματος και το “ΠΑΣΟΚ”, θα υπάρξει μια γενικότερη ανακατανομή στον χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς.  Οι ίδιες πηγές επιβεβαιώνουν πως “δεν βλέπουν δεν απαντούν” μα “γνωρίζουν” πως “δεν γνωρίζουν”. Όλα τα ενδεχόμενα στο τραπέζι λοιπόν και το σίγουρο είναι πως σε περίπτωση εκ νέου υποψηφιότητας του ΓΑΠ για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, θα αποτελέσει πολιτική “βόμβα” στον χώρο της κεντροαριστεράς….

Εφόσον αποφασίσει να κατέλθει, δεν είναι απίθανο να κάνει μια κίνηση προς ιστορικά στελέχη του κόμματος που δεν έφυγαν ποτέ από το ΠΑΣΟΚ, όπως ο «Νέστορας» της παράταξης Απ. Κακλαμάνης και τα ιστορικά στελέχη όπως ο Κώστας Γείτονας, ο Θανάσης Τσούρας, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ώστε να σηματοδοτήσει την ενότητα του χώρου.

Πληροφορίες  αναφέρουν ότι ο Γ. Παπανδρέου αναμένεται να κάνει ηχηρή παρέμβαση – όποια και αν είναι η τελική του απόφαση – περιγράφοντας το διακύβευμα για το Κίνημα Αλλαγής.

Αν δηλαδή θα συνεχίσει να «σέρνεται» κινούμενο σε μίζερα εκλογικά ποσοστά – με μοιραία κατάληξη την απίσχνανσή του – ή αν θα δοθεί μια νέα πνοή.

Σε κάθε περίπτωση διανύουμε ένα Σαββατοκύριακο εξαιρετικά πυκνών «ζυμώσεων». Η Δευτέρα που έρχεται έχει έναν συμβολισμό, καθώς είναι 18 Οκτωβρίου – ημέρα που το ΠΑΣΟΚ πρωτοανήλθε στην εξουσία με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Πιθανόν επίσης αύριο να πάρει εξιτήριο η Φώφη Γεννηματά από το νοσοκομείο. Ωστόσο, έμπειροι παρατηρητές εκτιμούν ότι οι τελικές αποφάσεις Παπανδρέου θα ανακοινωθούν την τελευταία στιγμή, ίσως και την τελευταία ημέρα που λήγει προθεσμία, την Πέμπτη 21/10 και ώρα 18:00.

Ο Παπανδρέου δεχόταν εκατοντάδες τηλέφωνα, sms, mail έκανε συναντήσεις και ο περίγυρός του του έλεγε εξ αρχής ένα πράγμα, σχεδόν το αυτονόητο: «Κατέβα υποψήφιος».

 

Με πληροφορίες από iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ