Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανώλης Χριστοδουλάκης: “Να πείσουμε στην πράξη πως μπορούμε να αποτελέσουμε ρεαλιστική πρόταση για την Προοδευτική Διακυβέρνηση της χώρας” (audio)

Δημοσιεύτηκε

στις

O Μανώλης Χριστοδουλάκης, Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, παραχώρησε ραδιοφωνική συνέντευξη στον “Alpha 989” και τον δημοσιογράφο κ.Γιακουμή.

Μεταξύ άλλων, σχολίασε την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και άσκησε δριμεία κριτική για το χαμηλό επίπεδο της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ. “Στόχος μας δεν είναι να περιχαρακώσουμε ένα συγκεκριμένο ποσοστό, στόχος να πείσουμε τον κόσμο πως το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να αποτελέσει στην πράξη, όχι στα λόγια, την πρόταση για την Προοδευτική Διακυβέρνηση αυτής της χώρας”, είπε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης:

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΟΝ Ρ/Σ ALPHA 98,9 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΗ

Για το «ξεκλείδωμα» της πατέντας του εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού:

Την ώρα που χάνονται ανθρώπινες ζωές το τελευταίο που ενδιαφέρει τους ανθρώπους που δίνουν τις μάχες στις εντατικές αλλά και εκείνους που χάνουν δικούς τους ανθρώπους, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη, είναι το ποιος θα καρπωθεί την πρωτογενή αναφορά μιας πρότασης που πραγματικά μπορεί να δώσει λύση, ειδικά όταν κανείς από τους δύο δεν ήταν αυτός που προηγήθηκε.

Διαφήμιση

Το άνοιγμα της πατέντας είναι καθοριστικής σημασίας για να μπορέσει να διευρυνθεί η παραγωγή των εμβολίων, ειδικά σήμερα που βλέπουμε ότι μετά από πέντε μήνες που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί, ακόμη υπάρχουν πολλά περιθώρια για δυναμικότερη ανάπτυξη και παραγωγή των εμβολίων, με συνέπειες και στις αναπτυγμένες χώρες, πόσο μάλλον στις αναπτυσσόμενες.

Η απαίτηση από την κυβέρνηση είναι να στηρίξει το άνοιγμα της πατέντας στα ευρωπαϊκά όργανα και να καταλήξει σε αποφάσεις στην κατεύθυνση της πρότασης που έθεσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden.

Για εργασιακό νομοσχέδιο:

Για ακόμη μια φορά κάνουμε νομοθέτηση δια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και όχι μέσα στη Βουλή. Η μόνη εικόνα που έχουμε για το νομοσχέδιο είναι από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και διαρροές που αρκετές φορές είναι και αντιφατικές μεταξύ τους σε μια προσπάθεια να μαζέψουν, να αλλάξουν, να διορθώσουν και να ντύσουν με διαφορετικό περιτύλιγμα αυτό που τελικά θα έρθει.

Επί των διαρροών που παρακολουθούμε, υπάρχει ένα σημαντικό ζήτημα. Προφανώς κανείς δεν λέει, ότι το 2021 δεν χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουμε το πλαίσιο ρύθμισης των εργασιακών σχέσεων όχι μόνο γιατί η πανδημία έχει αλλάξει τα δεδομένα σε αυτές, αλλά πολύ περισσότερο γιατί η τεχνολογία και η σύγχρονη μορφή της εργασίας απαιτεί ένα σοβαρό πλαίσιο ρύθμισης και νέες απαντήσεις. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με όρους που έχουν να κάνουν με απλήρωτες υπερωρίες, αλλά και το πολύ σημαντικό που αφορά στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που έχει να κάνει με τη μεταφορά των εργασιακών διαπραγματεύσεων από το συλλογικό επίπεδο στο ατομικό. Όπου νομίζω καταλαβαίνουμε όλοι, ότι όταν διαπραγματεύεται ατομικά ο εργαζόμενος με τον εργοδότη, τότε προφανώς δεν έχει ο εργαζόμενος τη δύναμη να επιβάλλει τους όρους που επιθυμεί, αλλά το αντίθετο.

Δυστυχώς φοβάμαι ότι με αυτά που ακούμε, για ακόμα μία φορά, επιχειρείται τα αποτελέσματα και οι συνέπειες της κρίσης να μετακυλιθούν σε βάρος των εργαζομένων.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής:

Διαφήμιση