Με 120.000 κρούσματα σε τέσσερις μέρες, το πιστοποιητικό παραμένει «πράσινο» ακόμα και σε άτομα που νοσούν

Πρόβλημα στη διασύνδεση των πλατφορμών εμβολιασμών και νόσησης. Εμφανίζεται «πράσινο» το πιστοποιητικό σε εμβολιασμένους που νοσούν.

Στην αυτοπειθαρχία των πολιτών που έχουν διαγνωστεί θετικοί επαφύεται η καραντίνα τους, καθώς πρόβλημα στη διασύνδεση υπηρεσιών και πλατφορμών, αφήνει εμβολιασμένους που νοσούν να φαίνονται «καθαροί» στο σκανάρισμα του πιστοποιητικού τους.

Έτσι ακόμα και αν νοσείτε, αν είστε εμβολιασμένοι το πιστοποιητικό θα συνεχίζει να εμφανίζεται “πράσινο” στους ελέγχους επιτρέποντάς σας την πρόσβαση παντού. Το πρόβλημα μάλιστα είχε επισημανθεί στα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το θέμα είχε αναδειχθεί από το news4health, από τις 15 Δεκεμβρίου, το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά «Πηγές του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης επιβεβαιώνουν πάντως ότι το πιστοποιητικό νόσησης χρειάζεται ένα μήνα για να εκδοθεί και να τεθεί σε ισχύ. Τα προβλήματα που προκύπτουν ωστόσο είναι τα εξής: Ένας εμβολιασμένος είτε είναι άνω των 60 ετών ή όχι μπορεί να κυκλοφορεί ακόμα και αν έχει κορονοϊό επιδεικνύοντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού που δεν έχει λήξει τυπικά».

Τα κρούσματα το τελευταίο τετραήμερο έχουν φτάσει όμως τις 120.000, όσο δηλαδή όλο τον υπόλοιπο Δεκέμβριο μαζί και το πρόβλημα συνεχίζει να ισχύει.

πηγη: dikaiologitika.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ