Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά: Ποντάρει στη νέα γενιά για το 2020

Η αρχηγός του Κινήµατος Αλλαγής πιστεύει ότι η ανάδειξη νέων στελεχών σε θέσεις-κλειδιά ανοίγει δρόµους για τη διεύρυνση των δυνάµεων γύρω από τη Χαριλάου Τρικούπη Με την πεποίθηση ότι κέρδισε το στοίχηµα δείχνοντας εµπιστοσύνη σε νέους ανθρώπους κινείται η Φώφη Γεννηµατά στη χαραυγή του νέου χρόνου και των επόµενων, σκληρών αναµετρήσεων στο πεδίο της Κεντροαριστεράς. Η αρχηγός του Κινήµατος […]

Published

on

Η αρχηγός του Κινήµατος Αλλαγής πιστεύει ότι η ανάδειξη νέων στελεχών σε θέσεις-κλειδιά ανοίγει δρόµους για τη διεύρυνση των δυνάµεων γύρω από τη Χαριλάου Τρικούπη

Με την πεποίθηση ότι κέρδισε το στοίχηµα δείχνοντας εµπιστοσύνη σε νέους ανθρώπους κινείται η Φώφη Γεννηµατά στη χαραυγή του νέου χρόνου και των επόµενων, σκληρών αναµετρήσεων στο πεδίο της Κεντροαριστεράς. Η αρχηγός του Κινήµατος Αλλαγής πιστεύει ότι η ανάδειξη νέων στελεχών σε θέσεις-κλειδιά ανοίγει δρόµους για τη διεύρυνση των δυνάµεων γύρω από τη Χαριλάου Τρικούπη και ότι ως σταθερή της επιλογή θα υποστηρίξει σε βάθος χρόνου την πορεία ανάκτησης του χαµένου εδάφους στον προοδευτικό χώρο. ∆εν βιάζεται για αποτελέσµατα, αλλά τονίζει στους συνοµιλητές της ότι τα στελέχη από τις νεότερες γενιές έχουν ήδη αποδείξει µε τη δράση τους ότι «τιµούν τη φανέλα» και δίνουν αγόγγυστα και καθηµερινά δύσκολες µάχες.

Πρόκειται για στελέχη και νέους επιστήµονες που δοκιµάστηκαν προεκλογικά και επιβραβεύτηκαν από την ηγεσία στη συνέχεια, είτε διατηρώντας τις θέσεις ευθύνης τους είτε αναλαµβάνοντας απαιτητικούς ρόλους για την ταχύτατη ανάπτυξη µαχητικής και τεκµηριωµένης αντιπολίτευσης. Το συγκριτικό πλεονέκτηµα του Κινήµατος Αλλαγής -τη στιγµή που ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται µε «παλιά και ξεπερασµένα υλικά», όπως ισχυρίζονται σε κάθε ευκαιρία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη- είναι η «επένδυση» της Γεννηµατά στους νεότερους «παίκτες». Ακόµη και τις ώρες των έντονων εσωκοµµατικών αντιπαραθέσεων η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ διατήρησε το νήµα και -σύµφωνα µε συνεργάτες της- συνέχισε να εµπιστεύεται νεότερα στελέχη από όλες τις τάσεις.

Αυτό συνέβη και κατά την πρόσφατη ανακοίνωση των τοµεαρχών του κόµµατος, καθώς ορίστηκαν άνθρωποι από όλες τις τάσεις αλλά µε την ίδια αντίληψη για το στίγµα και της προκλήσεις της σύγχρονης Κεντροαριστεράς. Βασικός πυλώνας στη Χαριλάου Τρικούπη εξακολουθεί να είναι ο 27χρονος γραµµατέας του Κινήµατος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης. Μετά την εκλογή του στο συνέδριο του περασµένου Μαρτίου, ο κ. Χριστοδουλάκης ανέλαβε να οργώσει τις περιοχές ανά την επικράτεια και να οργανώσει τις προεκλογικές µάχες, παίζοντας ταυτόχρονα καθοριστικό ρόλο στην αναζήτηση νέων υποψηφίων και στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Ο ίδιος δεν ήταν υποψήφιος βουλευτής, γνωρίζοντας εκ των προτέρων το ασυµβίβαστο στο καταστατικό του κόµµατος για τους γραµµατείς του Κινήµατος Αλλαγής.

Ο Παύλος Χρηστίδης, παρότι δεν είχε ως εκπρόσωπος Τύπου αντίστοιχο θέµα ασυµβίβαστου να λύσει, επέλεξε, έπειτα από αναλυτική συζήτηση µε τη Φώφη Γεννηµατά, να διεκδικήσει αργότερα βουλευτική έδρα. Ο λόγος ήταν ότι έτσι θα µπορούσε να «γαζώνει» ανενόχλητος -χωρίς τον τηλεοπτικό «κόφτη» για τους υποψήφιους βουλευτές- κατά την προεκλογική περίοδο.

Οι καλά γνωρίζοντες λένε ότι η µη κάθοδος Χρηστίδη υπηρέτησε σε έναν βαθµό και την προτροπή της Χαριλάου Τρικούπη να µην «καπελώσει» άλλους υποψηφίους σε δύσκολες περιφέρειες της Αττικής, δηµιουργώντας νέες εσωκοµµατικές εντάσεις και αντιπαραθέσεις. Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Χρηστίδης είναι από τους πλέον έµπιστους συνεργάτες της αρχηγού του Κινήµατος Αλλαγής, από τα δηµοφιλέστερα στελέχη της νέας γενιάς και από εκείνους που συνέβαλαν στο να αναπτύξει σταδιακά το κόµµα και πάλι επικοινωνία µε τις µικρότερες ηλικίες, µεταξύ 18 και 40. Συµµετέχει στον «πρωινό καφέ» -όπου συνυπάρχουν έµπειρα και νεότερα στελέχη- και µαζί µε τον Κυριάκο Κυριάκο αποτελούν το ισχυρό δίδυµο της επικοινωνίας του κόµµατος.

Ο νέος γραµµατέας Επικοινωνίας, ο Κυριάκος Κυριάκος, κατέβηκε ως υποψήφιος για πρώτη φορά στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, αφήνοντας πίσω του ισχυρά δείγµατα γραφής στον χώρο της επικοινωνίας. Το πρώτο που έκανε ήταν να αποφύγει ως γραµµατέας τις πολλές δηµόσιες εµφανίσεις, πριν οργανώσει την «οµάδα κρούσης» για τις µετεκλογικές µάχες.

Είναι της άποψης ότι το Κίνηµα Αλλαγής είχε και θα αποκτήσει ακόµη περισσότερους «παίκτες» για τη δηµόσια αντιπαράθεση και εκτιµά ότι η υπεροπλία του βασίζεται στο ότι το ΚΙΝΑΛ µε βασικό πυλώνα το ΠΑΣΟΚ είναι ο µοναδικός πολιτικός φορέας που µπορεί να εκφράσει αυθεντικά τους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους. Είναι σε ανοιχτή γραµµή µε τη Φώφη Γεννηµατά και δεν αλλάζει στρατηγική στόχευση από µέρα σε µέρα. Θεωρεί, δηλαδή, ότι ο Τοµέας Επικοινωνίας θέλει χρόνο, υποµονή, ξεκάθαρο σχέδιο και ενωµένη οµάδα για να κερδίσει το στοίχηµα.

Advertisement

Το τιμ της επικοινωνίας

Στο τιµ των ισχυρών παικτών της επικοινωνίας είναι αναµφισβήτητα και ο Πάνος Βλάχος, ο οποίος έδωσε και τη µάχη των εκλογών ως υποψήφιος στον Βόρειο Τοµέα της Β’ Αθηνών. Υποψήφιος ήταν -στο Κιλκίς- και ο Στέφανος Παραστατίδης. Προέρχεται από το παπανδρεϊκό µπλοκ, διετέλεσε στενός συνεργάτης του Γιώργου Καµίνη και τώρα «τρέχει» µε συγκεκριµένες αρµοδιότητες τις προτεραιότητες της επικοινωνίας και της οργάνωσης της Χαριλάου Τρικούπη.

Ρόλο-κλειδί στην επικοινωνία έχει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Ζέφη ∆ηµαδάµα και οι νεοεισερχόµενες στο τιµ Ελλη Κοκκολιού και Βάσια Αναστασίου. Ευθύνες και αρµοδιότητες εµπιστεύτηκε η κυρία Γεννηµατά και στον παπανδρεϊκό ∆ηµήτρη Οικονόµου, νέο οικονοµολόγο µε µάχιµο και ενωτικό προφίλ. Στα οικονοµικά έχει -λένε- ήδη ξεχωρίσει ο Αποστόλης Κρυωνίδης, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του τοµέα που είναι και από τους βασικούς συµβούλους της κυρίας Γεννηµατά για τα σχετικά θέµατα της τρέχουσας πολιτικής.

Στην Κοινοβουλευτική Οµάδα χρέη «µαέστρου» ανέλαβε, ως διευθυντής, ο ∆ηµήτρης Μάντζος, ο οποίος φροντίζει για τον συντονισµό των βουλευτών και τη διαµόρφωση κοινής γραµµής – µαζί µε τον εκπρόσωπο Τύπου Σπύρο Καρανικόλα. Ιδιαίτερης σηµασίας κρίνεται η τοποθέτηση στον Τοµέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του υποψήφιου ευρωβουλευτή και πρώην στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου και του Παύλου Γερουλάνου, Γιάννη ∆άλµα, όπως και οι τοποθετήσεις του ανδρουλακικού Χάρη ∆ούκα στην ενέργεια, του Θανάση Ζαννιά στον αθλητισµό κ.λπ.