ΜέΡΑ25: “Σωφρονιστικό νομοσχέδιο: Γνήσιο τέκνο μιας «Ορμπανικής κοπής» κυβέρνησης”

ΜέΡΑ25: “Σωφρονιστικό νομοσχέδιο: Γνήσιο τέκνο μιας «Ορμπανικής κοπής» κυβέρνησης”

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25 σχετικά με το νομοσχέδιο για τα σωφρονιστικά ιδρύματα που περνά η κυβέρνηση Μητσοτάκη στη Βουλή:

Το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα από την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή για τις ρυθμίσεις ζητημάτων σωφρονισμού είναι αναχρονιστικό και σαδιστικό στον πυρήνα του, γνήσιο τέκνο μιας «Ορμπανικής κοπής» κυβέρνησης.

 Με τον περιορισμό των αδειών και της μεταγωγής σε αγροτικές φυλακές, η Κυβέρνηση της ΝΔ επιβεβαιώνει δυστυχώς ότι δεν προτίθεται απλώς να επιβάλλει τον εργασιακό μεσαίωνα, αλλά και τον σωφρονιστικό.

 Με τη  «Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής» της «άριστης» κ. Νικολάου, μια διεύθυνση που κανονικά θα έπρεπε να υπάγεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, δημιουργείται ένα κράτος εν κράτει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

 Με τη σφραγίδα του κ. Χρυσοχοϊδη, του ανθρώπου που βαρύνεται με την καταπάτηση δικαιωμάτων των οροθετικών, η χώρα μας, το δικαϊκό της σύστημα και η σωφρονιστική πολιτική της οπισθοδρομεί σε “λογικές” μιας πολιτείας που εκδικείται τους κρατούμενους.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ