Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mιχάλης Καρχιμάκης: “Όσοι μιλάνε για συνεργασία με τη ΝΔ δεν μπορεί να θεωρούνται καν προοδευτικοί”

Published

on

«Ιστορικός, πολιτικός και ιδεολογικός μας αντίπαλος είναι η δεξιά», επισημαίνει με συνέντευξή του στο iEidiseis το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ. «Το θέμα των όποιων συνεργασιών, ειδικά με χώρους που θεωρούνται όμοροι δεν μπορεί να συζητείται πριν από την διενέργεια των εκλογών», διαμηνύει σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Αυτό με το οποίο είναι ανάγκη να ενισχυθεί το Κίνημα Αλλαγής και αν θέλετε ,όλα τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης, είναι ένα σαφές ιδεολογικό στίγμα», παρατηρεί για το κόμμα του, τονίζοντας πως πρέπει «να επιχειρήσουμε να ανατρέψουμε με ένα διαρκή αγώνα το παγιωμένο δόγμα, ότι η οικονομία αποφασίζει, η πολιτική εκτελεί και η κοινωνία υποτάσσεται».

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης αφήνει αιχμές για στελέχη του ΚΙΝΑΛ που ενδεχομένως ανταποκριθούν σε πρόσκληση Μητσοτάκη κατά τον επικείμενο ανασχηματισμό («καμία σχέση δεν έχουν με τα λαϊκά συμφέροντα και την πολιτική της ιδεολογίας και της ηθικής, όπως την όρισε το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου την μεταπολιτευτική περίοδο»), αλλά και σε όσους εκτιμούν πως το ΚΙΝΑΛ μπορεί να συνεργαστεί με τη ΝΔ: «Όποιος μετά το λάθος της συγκυβέρνησης με την ΝΔ, που το πληρώσαμε, συνεχίζει να πιστεύει ότι υπάρχει προοπτική για την κοινωνική πλειοψηφία σε ένα τέτοιο κυβερνητικό σχήμα, δεν είναι καν προοδευτικός, όχι σοσιαλδημοκράτης ή σοσιαλιστής».

«Η σύγκρουση μας με την διαφθορά την αδιαφάνεια και την δημόσια λεηλασία που επαναλαμβάνει με ποιο εκσυγχρονισμένες μεθόδους αυτή η Δεξιά κυβέρνηση θα είναι σκληρή και αμείλικτη».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει η άποψή του για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Το θέμα των όποιων συνεργασιών, ειδικά με χώρους που θεωρούνται όμοροι δεν μπορεί να συζητείται πριν από την διενέργεια των εκλογών. Οι εκλογές είναι αυτές που θα δώσουν την όποια πιθανή απάντηση, μετά από θέσεις συγκρούσεις και προγράμματα».

Ξεχωρίζει, επίσης, η τοποθέτησή του για τις επιθέσεις που δέχεται η Φώφη Γεννηματά, καθώς αναφέρει: «Το πόση σημασία όμως θα πρέπει να δίνουμε σε αυτές τις επιθέσεις βασίζεται στο ηθικό ύψος και το πρόσωπο του επιτιθέμενου. Οι άνθρωποι που επιτέθηκαν στην Φώφη Γεννηματά είναι γνωστοί για την έλλειψη ήθους τους και την συμπτωματική ( ; ) τους, εναρμόνιση με ότι πιο συντηρητικό έχει να αναδείξει η ελληνική πολιτική σκηνή και δημοσιογραφία. Μόνο απαξία τους πρέπει».

Τέλος, καταγγέλλει πως στη Δυτική Αττική τον πολέμησαν προκειμένου να μη βγει βουλευτής, εκείνοι που ήθελαν «ανοιχτή πόρτα» του ΚΙΝΑΛ προς τη ΝΔ: « Όλα τα συστήματα εξουσίας πολιτικά και μη, που επιθυμούσαν μια πόρτα ανοιχτή προς την Νέα Δημοκρατία, μια πολιτική σουπερμάρκετ που θα τους εξυπηρετεί όλους χωρίς αντιθέσεις προς τους ισχυρούς, μια πολιτική διαχείρισης και όχι σύγκρουσης συνασπίσθηκαν. Ακόμα και άνθρωποι με ιστορία στο χώρο και θεσμικό ρόλο δεν δίστασαν να παίρνουν τηλέφωνα και να δίνουν καταλόγους με βασική ατάκα όχι τον Μιχάλη. Δεν νομίζω όμως ότι συνασπίσθηκαν απέναντι σε εμένα ως Μιχάλη, αλλά απέναντι στο ιδεολογικό και πολιτικό ρεύμα το οποίο προσπάθησα να υπηρετώ σε όλη μου την ζωή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Το θέμα των όποιων συνεργασιών, ειδικά με χώρους που θεωρούνται όμοροι δεν μπορεί να συζητείται πριν από την διενέργεια των εκλογών. Οι εκλογές είναι αυτές που θα δώσουν την όποια πιθανή απάντηση, μετά από θέσεις συγκρούσεις και προγράμματα».

Advertisement